keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Efektieläin

Kun kuuntelee viiskyt-luvun lopusta alkaen rokkibiisien kitarasooloja niin niissähän alkaa olla vinkua, vonkua ja miukumaukomoukumista eli siis monasti tulee mieleen kissan erilaiset ääntelyt tai vaihtoehtoisesti voi kuulla koiramaista murinaan. Selitys tähän on tietenkin kitaran ja vahvistimen väliin kytketty efektilaite.





Harva tietää ja saa nähdä kauanko tämäkään teksti näkyy sillä aion paljastaa salaisen tiedon josta osa eläinaktivisteja vetänee herneen nokkaan. Ja siis.....tuo signaalin muutos eli kun kytket laitteen päälle ja kirkas kitarankielien helähdys muuttuu rokkenrollin vaarallisuutta alleviivaavaksi ärinäksi, tapahtuu astumalla kissan hännän päälle!!!

Kyllä, asia on juurikin niin. Mitä useampi kissanhäntä, sen paremmat soundit. Kunnon soolon soittamiseen tarvitaan useampi kissaboksi ja muutama koiralaatikollinen, varsinkin heavy metal -genreissä soitettava materiaali on niin tymäkkää että kissoja/koiria kuluu.






Kuvan kissat ovat pääsosassa tässä kitarasoolossa:





Tarkennan tässä nyt sen verran että kissat/koirat eivät suinkaan kuoleennu kun niitä käytetään efektin aikaansaamiseksi mutta silti se on eläimille vaativa temppu, henkisesti kulutavaa ja Efektieläinten yhdistys suosittaa sivuillaan pitämään efektieläimestä erityistä huolta ja hoivaa. Ihmisten kanssa kun nyt ollaan tekemisissä niin satuu tietenkin sellaisiakin tapauksia että efektieläin hyljätään studiokesän jälkeen ja sitten nämä raasut hakeutuvat koteihin joissa kitaramusiikkia kuunnellaan.

Efektieläimen kohtalona on tulla riippuvaiseksi äänekkäästä kitaramusiikista joskin lupaavia kokeiluja on tehty klassisen musikin soittamisella. Noin 6 kymmenestä eläimestä on saanut helpotusta addiktioonsa, osa on jopa vapautunut täysin.




Kuvan koiralauma oli käytössä Ozzyn kitaristilla äänitettäessä No more ters -kappaletta. Kyseinen reilu kitaristi palkitsi lauman vuoden hauhautsamppiooneilla mistä hurtat iloitsivat ja haukkuivat muut kitaristit, haastaen heidät käyttäytymään Randy Castillon tasolla.


Efektieläinten suljetuissa piireissä muistellaan edelleen legendaarista Jimmy Hendrixin vetoa, Tähtilipun soittamiseen tarvitavien eläinten määrä nousi tuonaikaiseen huippuunsa: lavan alla oli 150 kissaa ja 15 koiraa. Keikan jälkeen JH osoitti suurta arvonantoa efektieläimille ja heidät kaikki vapautetiin eläkepäiville JHn rakennuttamaan Efektieläinten Eläkehuvilaan joka kulkee nimellä Paijjjaus <3




Kas näin, salaisuuis on nyt tullut julki kuten salaisuuden luonteeseen kuuluu, saas nähdä minkälaiset kilarit petalaiset ja animaliat saa aikaiseksi. meneekö räkäinen rokkenroll pannaan, tuleeko sen soittamisesta, välittämisestä, jopa kuuntelusta, rikos?

Onko Sota Efektejä Vastaan ovella, rynniikö Vapauttakaa kaikki, ainakin Bräiviikki!! -ryhmäläiset  Suomen kenneleihin ja löytöeläinkoteihin päästäen eläimet vapauteen, ennen kaikkea, mitä mieltä presidentti Tarja Halosen kissat ovat asiasta??

Vähän hymyä koronan vakavoittamaan kansaan,


Sus'


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)