maanantai 15. maaliskuuta 2021

Maanantain unohdetut

 Ajattelin selailla musiikkikansiota (noin 60gigatavua, lähinnä mp-3ksi pakattuja eli jokunen biisi).


Ekaks pomppasi silmään Smak - Vesi tulvii sisään -hitti, 2005 julkaistu single piti jo lopetetun, yhteispohjoismaisen nuorten ohjeman piikki paikkaa monta viikkoa. Sieltä sen minäkin bongasin:



Nuoria poikia, asenne ja taito kohdallaan!

Laulaja Kalle Lindroth tuli tutuksi kansalle Kotikatu -roolistaan, ja myöhemmin on ollut mm. Mökkireissu -musiikkiohjelmassa sekä tehnyt Ida Paulin kanssa musaa. Kitaristi Henkka on niittänyt suosiota tuottajana, hänen käsialaa on SANNIn kolme ensimmäistä levyä, Sanni siis sanoittaa ja säveltää ja tuottaja, tässä tapauksessa myös muusikko ja ohjelmoija, lisää sinne härpäkkeet eli lihat biisin luurangon ympärille. Ei huono meriitti, hyvähyvä!!


Don MacLeanin American pie on ollut ikisuosikki jostain ysärin puolesta välistä kun sen kuulin. Kerrassaan eeppinen biisi jonka melodian ja idean viimeistään Madonna iskosti kansan mieliin, sen jälkeen lienee alkuperäinenkin saanut nostetta ja uusia faneja, hienoa!!


Good ol' boys drinking whiskey..


Suomeksikin tuo on tehty, Hectorin toimesta nimellä Suomineito, löytyy You tubesta. 

Tarina on totta, Don oli biisissä mainittu lehdenjakaja kun otsikoissa oli kolmen rockkarin kuolema lentokoneonnettomuudessa, putosi huonossa säässä. Buddy Holly oli heistä tunnetuin, lisäksi samalla kiertueella olleet Ritchie Valens ja Big Bopper kuolivat myös. Ritchie oli tosi nuori, 18 ja tehnyt hittinsä Donna(se uuuuuu dooooonnnnaaa uuuuuuu), Come on, lets's go ja tietenkin La Bamba. Soitetaan Ritchien ja kahden muun muistoksi tuo  viimeinen:


Kaunis mies, vetävä hitti, äkillinen kuolema - 
paikka rockin historiassa taattu 
(ilman kuolemaakin tosin olisi ollut).


Foo Fighters  on paperilla kaikkea mitä voin toivoa hyvältä rock-bändiltä mutta mutta..jokin siinä vain on ettei tuotoksensa juurikaan kolahda, poikkeuksena My hero. Arkipäiväisten sankaritekojen mies, hän joka on hyvä isä, tuo rahaa taloon, on läsnä jne. nostetaan jalustalle jonne hän kuuluisi useammin, siinä missä kotiäiditkin. Siis meidän jokaisen faija ja veli (ne hyvät, kiltit versiot=):


Ylistys Ev'rymanille!



Sellaisia aarteita arkiston uumenista, rockit soimaan ja maanantain tanssihetki, voi myös moshata, tai pogota, kukin tyylillään...itse, laiskana, hoidan hetken käsi-jivenä:



Sha na na - Born to handjive
Kaupanpäälle hyvä rekonstruktio viiskööt-luvun
 tansseista amerikassa, kirsikkana Jouni Ravolli!!



Tanssin riemua maanantaihin, toivotteleepi



Sus'

7 kommenttia:

  1. Ah mikä nostalgiapläjäys! American Pie on rock biisien aatelia ja ei kulu kuuntelemalla. Miksiköhän tuossa videossa on Dylanin kuva McLeanin sijasta :o Foo Fighters on hyvä bändi, tykkään. En silti kuuntele, eli jotain siellä on. Richie Valensin suklaa on makoisaa. Grese oli ja on edelleen yksi suosikkileffoja, joka on mukava toisinaan katsoa. Harmitonta hekumaa. Pakkaset huiteli kahdenkympin tienoilla kun Grease tuli ensi-iltaan Jyväs-Kinoon ja pitihän se tuoreeltaan nähdä. Niin vei mukanaan Kalifornia kesäisiin tunnelmiin, ettei muistettu takkia päälle laittaa matkalla Lintuvintille. Hyvin tarkeni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko kysyä - Lintuvintti?? ;O

      Poista
    2. Puhuin isän kanssa, sivisti että tarkoittaa ruthin vinttiä... .

      Poista
  2. Tunnistin yhden suomalaisen artistin nimen: Hector.
    Juu, pahoja aukkoja sivistyksessä 😀
    Alibini on se että kuuntelen vain tietyillä kielillä.

    La bamba pistää kädet ja jalat vatkaamaan ja sanoituskin on vetävä.
    No soy marinero, soy capitan, soy capitan... Bailaa bambaaa 🎼
    Ei ole paljon parempaa ja kivampaa liikuntaa kuin tanssi. 🧡
    Itse tanssin eniten lattareita.

    VastaaPoista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)