tiistai 21. huhtikuuta 2020

Musa, kirjat , viski ja koiruus - asioita joita rakastan, haluan ja tarvitsen, joista nautin

Genesis, yksi kautta aikain menestyneimmistä, tunnetuimmista progressiivisen rockin edustajista, lähtee loppuvuodesta, jos korona sallii, maailmankiertueelle. Sitä ennen bändi julkaisee viisi kokopitkää konserttielokuvaa vuosien varrelta. Leffat on katseltavissa viikon ajan, aina uuden tuloon asti. Sarjan aloitaa Three sides live vuodelta 1982. Linkistä kyseiseen keikkaan.




Tuossa vaiheessa oli jo tullut vähän suorempaa ja rokimpaa ilmaisua eli ei tarvitse pelästyä setin olevan pelkkää soitinrunkkausta ja sataosaisia biisejä=)


Täytyy sanoa että kyllä m i l j a r d  i on lähes käsittämätön luku!! Sehän on siis tuhat miljoonaa, jokunen klikkaus. Sen saavutti The Cranberriesin Zombie, tuo maanmainio ysärihitti.

"In your head....."

Kas noin, nyt se on korvamatona Teilläkin, hihihiiii... .
(Tästä wikipedian listaan eniten klikatuista videoista, minusta mitäänsanomaton Despacito johtaa lähes 7 miljardilla, eli siis jokainen maapallon ihminen kerran, huhhuh!!)


Nyyh,  sanoo Sus'. Yleensä eläkkeellelähtöä juhlitaan vaan David Coverdalen ilmoitus lopettaa rundaaminen on minulle iloton hetki.





Taavi ilmoitti että laittaa mikin  naulaa ensi vuonna:

"Mikäs sen sopivampaa kuin että Whitesnaken laulaja lopettaa 69-vuotiaana" 

Hyvä läppä tältä "rasvaisten" sanoitusten mestarilta;D Ei pidä unohtaa että Deep Purplen keulilta mies nousi maineeseen ja sen jälkeiset Valkokiärmes -vuodet ovat olleet hard rockin hienointa historiaa!

Kun kuuntelee miehen vetoa Purple Tourilta(2016), ei voi kuin ihmetellä miten hyvässä hapessa hän on ja kuinka upealta ääni kuulostaa (esim verrattuna Ian Gillaniin (DP) joka hänkään ei huonolta kuulosta).




Ehkä sieltä vuosien varrella on kadonnut oktaavin verran äänialaa eli ei niitä ihan korkeimpia seiskyt-luvun kirkunoita saa enää aikaiseksi mutta silti. Olen vaikuttunut! Kiitän kovasti näistä vuosista, ja jos en olisi näin laiska ja saamaton, niin olisin kyllä keikalle mennyt.
Yleensä en kadu menneitä mut nyt ehkä vähän. Mut hei, se taisi olla niin että olisivat tulleet kesällä Suomeen, Treelle jos oikein muistan eli ensi kesänä sitten. Teen tästä pakon itselleni että saan mentyä;P


Roger Waters, Pink Floydin alkuperäinen basisti on yrittänyt hieroa vuosikausia rauhaa Mason/Gilmour -kaksikon kanssa. Duo ei ole lämmennyt yrityksille ja siitäkös Rogerin pinna palaa. Outo heppu, ensin vonkuu, mankuu ja valuu hunajaa ja kun ei natsaa, sylkee sappea ja kiristelee hampaitaan. Antaisi olla kun toiset ei halua. Kai ne ovat vallan totaalivittuuntuneet tapahtuneiden asioiden johdosta ja ilmoittaneet monta kertaa tyyliin Hell freezes before... vaan silti ajoittain Roger palaa asiaan.
Itse en kaipaa miestä orkesteriin, tuntuu olevan hieman diktaattori mitä olen kirjoista lukenut ja muutenkin vaikea persoona. Suorastaan ärsyttää nämä ulostulot asian tiimoilta. Paska basistikin..nooh, tuo on liikaa mutta pidän kyllä enemmän orkesterin tuotannosta jonka on tehnyt muut jäsenet. Esim. Wall -albumi on täysin hänen käsialaa ja muutamasta hyvästä biisistä huolimatta angstista ja häiritsevää musaa. Happoinen maalailu toimii paremmin PFlle kuin agressiivinen itseinho-oksennus, Ja minulle niin tärkeä laulajan äänenväri/-käyttö on suorastaan surkeaa.




Naapurin Koiruus Mimmi! on ollut pitkiä aikoja eronneen parin Isännän luona ja olen potenut eroahdistusta!! Kävelyjen määräkin on vähentynyt kun ei ole koiruutta minua ulkoiluttamassa, nyyh! Vaan tänään kun soitin oli iloinen uutinen ja viidessä minuutissa olin ovellaan ja otin Koiruuden!  matkaan. Teimme pitkän lenkin, sairaala tuli kierrettyä.


Isohko pytinki.

Kun on entisen vieressä (nuo punatiiliset talot)
niin on helppo löytää=)


Satunnainen työmies käveli sivu ja kysyin että millois on luovutus ja elokuussa oli vastaus. Pitkään ja hartaasti ovat rakentaneet tuota puolen miljardin sairaalakeskusta. Nimekseen on saanut Nova, bongasin jostain lehtijutusta. Aikovat jättää tuon mustan pinnan siihen...hmm... Pohdin vitsillä viime kesänä et jos jättäisivät sen mustaksi ja siihen hopeinen, iso kuva Kuolemasta Viikatteineen niin jo vain olisi makaaberin hieno pläjäys;D
Tule kuolemaan Novaan, tänään kolme kahden hinnalla!!!;DD
Noh, ne siis jättää sen mustaksi, tuleekohan vielä se... .


Voi että minä sitten tykkään tästä karvanaamasta, makkarakoirasta, kaukaa rohkeasta, ihanan pitkä- ja kiharakarvaisesta koiruuspakolaisesta. Mimmi on siis pentuna Virosta pelastettu aito Seropian noutaja. Jokunen aika eli vuosi, pari sitten aiheutti valtavan koirakuumeen, nyt olen tajunnut että tämähän on rusinat pullasta -tilanne kun ei ole vastuuta mutta mielellään saan ulkoiluttaa ja välillähän tuo on ollut yökylässäkin.

Kahtokee ny, voiko häntä olla rakastamatta? Varsinkaan häntää...hih!






 Ei voi, en ainakaan minä!! Rakasrakasrakasrapsutettava, silitettävä lojaaliuspakkaus, kyseenalaistamatonta rakkautta jo liki kolmen vuoden ajan. Täyttää siis kesällä sen kolme, vielä on edessä monia karvaisia aikoja, nuuskimattomia ureoita ja lipslips-naamas on märkä! -hetkiä.

  Ihanaa!!




Jotenkin tämän työmaaruokalan
nimi puhuttelee, siis ei Jaahas, eikä Saha, 
vaan joku ihmeen Ahas??? :O


Tein tilaa ja ns. aikuisen päätöksen eli luovuin viskipullokokoelmastani. Tällainen kirjahyllyn täytehän kuuluu olennaisena osana teini-ikäisen/nuoren aikuisen makuun - tyhjiä pulloja ja pakkauksia jotka monen aikuisen/vanhemman mielestä joutaisi roskiin. Oli siinä monenlaista, kaikki kuitenkin ns. laatumerkkejä, yksikään ei ollut 10 vuotta nuorempaa. Normi viskihän on tynnyrissä vähintään sen kolme vuotta, kymppi on aika peruskamaa vielä mutta selvästi parempaa, siis makuista. Vanhin oli 16 v ja täytyy myöntää että se oli todella hyvää. Jälkimaku pitkä, hienostunut ja ...niin kaunis=)
 Tallinnasta ostan kyllä joku kerta, kunhan saan opeteltua säästämään, Blue Label -pullon. Maksaa n.220,-/0,7l,(tarkistin Alkon hinnan oli halvempaa???) Olen sitä kerran maistanut lentokentän verovapaassa ja 4 cl maksoi 24,- eli 600,- litra. Kohtuu halpaa? No on jos vertaa maailman vanhimpaan pullotettuun viskiin. Gordon&Macphail Generation - Northlach 70, litrahinta 16 000 euroa eli se 4 senttilitraa olisi keventänyt sujen lompsaa 640 eurolla.

-Tarjoo ryyppy? -Okei, ota mitä haluat, voitin hedelmäpelistä satasen!! -No joo, siinä tapauksessa....;DD

(whisky eli uisge beatha, usquebaugh' tarkoittaa gaeliksi elämän vettä, minun valinta kaikista viinaksista=)




Etsiskelin kuvituskuvaa ja törmäsin tähän,
mennee hankintalistalle. n.85 eur/0,7l


Mielelläni huolisin myös Macallan Dekanter Single Malt-pullon, seitsemän desilitraa maksaa Alkossa 2 senttiä vaille viisi tonnia!!! Juu, jos sen hyllyyn saisi niin olisipa kauhea se aamu kun heräisi krapulassa ja tajuaisi juoneensa itsensä känniin siitä, kohtuu kallis humala!! Ruoskisin itseni verille...ja uudestaan!!!







Tyhjentyneen tilan täytän Alistair MacLeanin teoksilla. Olen päättänyt kerätä hyllyyn ne kaikki, 22 löytyy jo. Suomennettuja on 37 joista 7 on kirjailijan idean pohjalta kirjoittanut MacnNeill(5)ja Dennis(2). Kerään ne kunnianosoituksena tälle kirjailijalle joka sai luvan olla ensimmäinen ketä luin kun siirryin lastenosastolta aikuisten puolelle lainastossa eli kirjastossa.
Että se oli eeppinen paikka, Vaajakoskella, ala-asteen lähellä. Kirjasto oli ison, omakotitalo-tyyppisen rakennuksen alakerrassa. Siellä tuoksui puulta (itse rakennus) ja eritenkin siltä miltä kirjastossa aina tuoksuu, kirjoilta!!




Itse asuin silloin about 300 metrin päässä joten niin koulu- kuin kirjastoreissut oli lyhyitä. Ja olipa siinä päiväkotikin eli ensimmäiset 12 vuotta tuli pyörittyä aika pienessä ruudussa=) Suomen koulu-, päiväkoti- ja kirjastojärjestelmät ovat kyllä maailman huippua, liekö noita kirjastoja muissa maissa olenkaan samassa laajuudessa kuin meillä? Ruostissa ehkä..en tiedä.  Aivan mieletön, koko kansaa sivistävä ja yhdistävä laitos. Kunnioitusta kiitollisuudella koristeltuna niille kaikille ihmisille jotka näissä laitoksissa työskentelevät, en olisi mitään ilman teitä!!

Sellaista, tuli aika pitkä postaus. Välillä innostuu kirjoittamisesta ja asioiden jakamisesta.
Väistelkää koronaa ja nauttikaa hienoista ilmoista,
(tuon sanon luottaen meteorologeihin. Asiaa sivuten - olen valtavan ihastunut YLEn Anniina Valtoseen)


Sus'



Tukka- ja laulujumalani, Robert Plant - Bg log.
You tuben mukaan hänen suosituin biisinsä 
yli 16 miljoonaa klikkusta.
Silti muruja, LZ - Stairway to heaven, 420 milj klik.


p.s. Tämä uutinen: Venäjä epäilee Suomea kansanmurhasta, vetää kyllä hiljaiseksi. lähinnä siksi että uutisessa Suomea syytetään toimista joita Neuvostoliitto itse harjoitti laajamittaisesti ja systemaattisesti. Olenko nähnyt ironian huipun?
(ei  sillä, hyvä tutkia vaan eipä faktoilla ole ennenkään pilattu hyvää tarinaa venäjällä, Suomihan mm. hyökkäsi -39 Neuvostoliittoon, "Mainilan laukaukset")
Minkähän asian savuverhoksi tämä on kehitetty???




1 kommentti:

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)