sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Menopause Rhapsody

 Kun naisen sukusolujen tuotanto lakkaa eli alkaa menopaussi, siis vaihdevuodet. Asiastahan minulla ei ole omakohtaista kokemusta vaan tässä biisissä tullee kaikkimilmi, kaikki ne ihanuudet joita tuo naisen elämänjaksp aiheuttaa, ei käy kateeksi (olen kerrankin puhtaasti iloinen killuttimistani;D)


Sus' suosittelee, oiva, luova ja opettavainen veto kaikille 
miehille, ja naisille nyökkäännyttävä, 
juuri noinhan se on ja menee -kokemus;)

Kerrassaan loistava sanoitus:) 

Tunnelmia, arvon naiset?


Asiasta toiseen, tässä videossa tapahtuu jotain ihmeellistä: karhu löytää aitauksen jossa on sikaa tarjolla. Noh, karhu kiipeää aidan yli, ja on valmiina pekoniaterialle vaan ateria pistääkin vastaan ja karhu häkeltyy hyökkäyksestä hölmöksi. Kun vielä sian kaveri saapuu makuusuojasta ja käy päälle kuin yleinen syyttäjä niin karhu ottaa ritolat, eli häipyy aitauksesta, aidan yli ja pakoon. Oi aikoja, siat näyttää karhulle närhen munat (tulipas eläinrikas lause;) Parhautta!!! Hyvä Possut!!

(kehen viittaa sanonta ottaa ritolat?)

Kirjoitin vaihteeksi runon, aihe harvinaisempi, luonnonsuojeluun päin kallellaan.


Joki vapauttaan


Kouhut kosken, sen voiman tahtoi!

Joen vangita, virtansa valjastaa,


Padon rakentaen, voimalansa jauhoi

Sähköä kylään, aina kaupungiksi astiSai mitä tahtoi, otti minkä halusi

Ihminen, olisiko velkaa, ken maksaisi


luonnolle?


Nyt atoimeista sähköt halkaistaan

Joen kauniin, luonnolleen palauttaa

Vois’ helposti, ois’ tahtotilaa, jos rahaa

Joki lienee maksanut, on tuskin velkaa


Olisko vuoro vaurastuneen

Kapitalistin paikka maksaa?


Sus’ 290322


On tässä lähiaikoina, kuten usein viime vuosien keväinä, alkanut runoja tulemaan normaalia enemmän. Tykkään niitä kirjoittaa mutta en vain saa niitä mieleisiksi. Tuossakin pari kohtaa jotka tökkii, toisaaalta koko runo tökkii vähän mutta esim. otsikko toimii, ja muutamia rivejä on joista pidän, kelpuutan. Ei vain opi mitään kun blogistaniassa ei saa rakentavaa kritiikkiä vaikka pyytää. Luulisi nyt, kun käy keskimäärin 250 sivunavausta per päivä miinus aakkostoimistojen robotit ja muut sen sellaiset, että loppujen joukossa olisi muutama ihminen jotka intohimonsa voimalla viitsisivät osoittaa runojeni heikkouksia, ihan vain vaikka mielipiteinään jos ei luonnu neuvomaan.. . Olisikohan jostain kirjasta apua, voisi joku suositella jotain hyvää opasta kirjoittamisesta, ytimekästä, tiivistettyä, pelkkää asiaa. 

En saa vietyä tätä tekemistä eteenpäin, olen huomannut alkavani toistaa itseäni pahemman kerran, ja määrä ei korvaa laatua. Tähän kohtaan runouden opiskeluani ei välttämättä itse osaa edetä oikeaan suuntaan ja kirjoittamalla se ei tunnu löytyvän, usein olen vain kirjoittanut ja löytänyt ratkaisut, nyt vaikeampaa. Tarttis muutaman hyvän neuvon, jonkun johon keskittyä, josta alkaa viemään tasoa ylemmäs. Hmm, tiivistäminen ja minimalisointi, voisi koettaa vähän siihen suuntaan, karsia sanoja, hmm.. .  

Joskin pelkkä kirjoittaminenkin on ihan ihmeellisen mukavaa, tämä naputtelu, ou jees!!


Sunnuntait on kivoja!!Sus'

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)