perjantai 16. heinäkuuta 2021

Kannabiksesta (ja huumeista yleensä)

 Ensimmäinen kerta oli Ahvenlampi-rockissa juhannuksena, Saarijärvellä, vuonna 1986. Olin liikkeellä kavereiden kanssa, ensimmäisellä autollani, Lada 1200 Combilla. Keltainen, punaiset teippaukset ovissa, sirppi ja vasara, CCCP Rules! Takaluukussa oli vielä Back in the U.S.S.R., mustilla teipeillä, oli niin siistin provokatiivinen pirssi 18-vuotiaan ajella. Varsinkin lukion parkkipaikalla herätti muutamassa opettajassa nikottelua! ;D

Kävi kuitenkin niin että kun olin (jopa) saanut naisen matkaan ja menossa teltalle kuhertelemaan, löysin auton kyljellään ja siitä oli rikottu ikkunoita, vasaroitu yleisesti ottaen. Putosin polvilleni ja itkin. Myöhemmin kävin tekemässä poliiseille rikosilmoitusta ja törmäsiin parin vanhempaan kotiseudun mieheen. Veivat mukaansa, autoon ja piippu suuhun.  Laatta lensi mutta mieli keveni. Ensimmäinen kokemus kannabiksesta oli siis post-traumaattisen-shokin hoidossa ja siihen se toi erittäin hyvin, mieli rauhottui, sain asiaan välimatkaa ja ajatuksiin muutakin kuin surua, ja viimein nukahdin. 

Ensiapuna en olisi voinut saada mitään sen parempaa. Noh, ehkä jos poliisi olisi ottanut asian tosissaan ja käynyt hakemaassa syylliset ennen aamua jonka jälkeen hävisivät maapallon paaltä kuin eivät olisi olleet olemassakaan. Kai se teippaus otti niin maalaispoliisinkin mieleen että tuonhan joutikin romuttaa, en tiedä.


Päkylä kukkaa, ah!

Kannabis, sen käyttö ja hallussapito, kasvattaminen, kriminalisoitiin 1930-luvun alussa U.S.A.:ssa. Asialla olivat vaate- ja lääketeollisuuden lobbarit jotka demonisoivat hyvän aisan, tehden siitä äärimmäisen pahan, ahneuksissaan. Vaateala sen tähden että hamppukuitu piti syrjäyttää markkinoilta juuri keksityjen keinokuitujen tähden. Niitä oli vaikea markkinoida ja saada kaupaksi, sillä vaikka olivat halpoja tehdä ja ostaa, niin eivät kestäneet arjen kulutusta. Hamppukuidusta tehty vaate on kymmenvuotinen, helposti. Myy siinä paskatekokuituvaatteitasi sitten kun  kestävät ehkä vuoden, korkeintaan kaksi, eli siinä missä yhdellä hamppukuitupaidalla selviää 10 v tarvittiin sen aikaisia tekokuitupaitoja saman tien 10 - 20, eli tuli kalliimmaksi siis lopulta, se halvempi.


Lääketeollisuuden tilanne oli samanlainen - keksittiin kaikenmaailman rauhoittavat, yleensäkin lääkkeitä joilla hoidetaan yhtä asiaa jolloin kymmeneen vaivaan kymmenen lääkettä oli tavoite myydä vaan kun ihmiset käyttivät kannabista (ens. merkit jo viiden tuhannen vuoden takaa!) niin kuinka niille nyt olisi alkanut maistumaan niinkin paskasti päätä sekoittava aine kuin diatsepaami ja sen sellaiset lääkkeet, jotka sulkevat aivoista alueita. Kannabis sitä vastoin nostaa aivojen kapasiteettia ja vie ajatuksen iloisempiin asioihin, se poistaa es. stressin oireet tehokkaasti.


Joten kannabis lobattiin huumeeksi ja muu maailma alkoi seurata esimerkkiä. Suomessa hallitus esitteli eduskunnalle lain kannabiksen vapauttamiseksi vuonna 1970 ja äänet menivät tasan. Suomessa kannabis, sen käyttö ja kasvatus, ovat siis kiellettyjä koska arpa ratkaisi niin. Voi hyvä Luoja ja kaikki sen hyvät aikeet!!!


Nykyään tilanne on se että kolmas-osa kansasta vapauttaisi kannabiksen pannastaan. Uutisessa eniten huomiotani kiinnitti itse otsikko josta näkee että kirjoittajan kanta on positiivinen, yleensä nämä otsikoidaan kuinka moni vastustaa, tuollaisetkin asiat vaikuttavat itse pääasiaan. Median otsikkovalinnat on yllättävän vaikutusvaltainen keino.

 Päättävässä asemassa olevista ihmisistä vielä liian suuri osa on elänyt sen demonisointi-vaiheen joten on turha kuvitella että muuttaisivat mielensä mutta sanotaan nyt että 2040 mennessä Suomessakin saa kasvattaa kannaa ja nauttia vapaasti, tulee vähentämään alkoholin kulutusta, linnatuomioita ja rattijuopumuksia. Vai milloin olette viimeksi lukeneet otsikon:  

Mies poltti kannabissavukkeen ja iski vieressä ollutta ystäväänsä puukolla suoraan sydämeen.


Vaihda kannabissavukkeen tilalle Koskenkorva eli Mies joi pullollisen Koskenkorvaa ja...   niin jo vain tuntuu tutummalta.

Muiden huumeiden osalta haluaisin kontrolloidun luvan käyttää huumeita, ilmoittautuisi lekurille ja keskustelun jälkeen sinulla olisi lupa käyttää sovittuja huumaavia aineita ja ostaa ne apteekista. Ajokortista voisin luopua tästä syystä, helposti. Itseasiassa jos Tanskan kieli ei olisi niin järjettömän puhevikaisen kuuloista ja en olisi niin mielettömän tunneperäisesti Suomesta ajatteleva, Suomen kieleen suhtautuava niin olisin muuttanut Köpikseen ysärillä, puhetta oli jo ihan asunnonhankinnan tasolla. Suomi ja kaikki mitä täällä on, vei voiton!!

 Huumausaineteollisuudessa pyörii yli kolmensadan miljardin taalan hillot, luuletteko te että sota huumeita vastaan voidaan koskaan voittaa kun voitot ovat tuhansia prosenttteja, kysyntä aina vain kasvavaa? Kuka teistä urheista menee ehdottamaan tämän maailman kapitalisteille jotka oikeasti johtavat monessa asiassa maailmaa että sulkekaa 300 miljardin hana??? Nehän nauraa itsensä tärviölle, ennen kuin heittää sinut kadulle... . Tuo luku muuten on ainakin 7 vuotta vanhaa tietoa eli oikea lienee jossain 400-500 tienoilla.


Eli kyse tulee olemaan, ja on jo, siitä kuinka niitä haittoja minimoidaan. Jo nyt jaetaan Suomessakin ruiskuja ilmaiseksi ja tilastot osoittaa että se ei ole lisännyt huum.aineiden käyttöä, sen sijaan se on laskenut huomattavasti erilaisten sairauksien, kuten HIV ja C-hepatiittin tartuntojen määrää, mikä oli tarkoituskin. Kukkahattutädit huusi kurkku suorana että tämä peliliike tulee johtamaan nuorison tapainturmellukseen ja narkomaanien määrän lisääntymiseen. Kaikkea, mitä järkevät ihmiset yrittävät ehdottaa tämän oikean ja erittäin olemassaolevan ongelman hoitamiseksi, tyrmätään yleensä tuolla periaateella. Että kaikenlainen helpottaminen, kaman saatavuuden tai es. noiden puhtaiden "työkalujen" jakaminen vain lisäävät ja kasvattavat ongelmaa. Ei mene niin, ei ole koskaan mennyt vaan eivätpä silti suostu uskomaan kun ovat "oikeudenpuolustajien" viimeinen rintama: Kielletään kaikki!!  Par'aikaa vastustetaan henkeen ja vereen pistämishuoneita, NIMBYläisiä kannanottoja näkee - hyvä idea, ei vain minun lähiööni!!, lopultakin asiat sovitaan, huone tulee ja ihmiset kiittelee kun ei ole nistejä nurkissä itseään piikittämässä. Ja valitettavasti Nimbyt ovat oikeassa, siellä missä huone on, lisääntymät pikkurikokset, polkupyöriä viedään jne. Kaikkea ei voi kaikki saada, mutta jos kokonaisuusviihtyvyys paranee niin hyvä. Toivoisin niin kovin käytäjien itsensä hieman kelaavan asioita vaan on se niin että kun pitää sitä roipetta ränniin saada ja aika kuluu niin sen tekee vaikka keskellä ruuhkaa, se himo! ja jos sen päästää isännäksi, on aivan sammumaton, tolkuton jano, ikuinen piina. Vaan jospa kamankin maksaisi valtio, kui kävis?

Kokeilujen tulokset Tanskasta ja Sveitsistä jopa puoltavat ilmaisen kaman jakamista!! Kööpenhaminassa kolmen vuoden ilmaisen kaman jakamisen jälkeen 80% käyttäjistä lopetti!! Kun kaikki se hohto ja säätäminen, rahan hankkiminen, jännitys, sisältö elämään, hävisi niin huomasivat että se itse kamanveto on tylsää;DD



Kuva Tekniikan Maailmasta: Tutkimus
Kannabiksen käyttäjät reagoivat stressiin
huomattavasti muita vähemmän.


Haluaisin ostaa kannabikseni kaupasta, en rikolliselta, en edes tavalliselta pilvenpolttaja/kasvattajalta joita ilmaantui parikymmentä vuotta sitten kuin sieniä sateella kun kyllästyivät kamadiilereihin. Näillä kun oli tapana välillä jemmata pilvet, tai oli oikeasti lopussa, ja yrittää myydä kaikenlaista muuta huumetta joista tulee parempi voitto-osuus. Moni kovien huumeiden käyttäjä voi kertoa olleensa samanlaisessa tilanteessa ja kun miettivät niin tunnistavat että siitähän se minun ura varsinaisesti alkoi, mitään ongelmia ei pelkkä kannabiksen poltto tuo yleensä, toki on tietty prosentti joka saa asiansa sekaisin jo pilvelläkin vaan ne on yleensä ryhmää jotka saavat asiansa sekaisin joka tapauksessa. Joidenkin psyyke ei kestä ja sehän on aika ilmiselvää etä jos on ogelmia mielenterveyden kanssa niin mitään huumeita ei kannata käyttää, siinä ja siinä kannattaako lääkäreidenkään nappeja vetää, ainakin kannattaa miettiä ja kysyä miksi ja mitä oiken määräät minulle ja mihin sillä pyritään.


En edelleenkään tyrkytä tapojani muille eli en suosittele kannabista kenellekään, ilman huolellista harkintaa ja asiosta selville ottamista, sittenkin kannattaa miettiä vielä kerran. 

Vaan kun on tehnyt päätöksen kuten minä että niitä käytän kunhan ei häiritse muuta elämää, niin olisi tällä pyrkimyksellä kiva saada mielenterveydelliset lääkeaineensa apteekista, ei katurikolliselta.



Näin olen miettinyt,



Sus'



Jah, maaaaaan!!


4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Taisin itsekin kirjoittaa aiheesta koska sitä ei nyt ole tässä...;D Hyvä syy!

      Poista
  2. Mulla on nyt reilun vuoden verran tippunut se suunnilleen siideri/2vkoa tahtikin nollaan nukkumisen priorisoinnin takia. Aiemminkaan ei oikeastaan koskaan tullut ryypättyä, oon elämäni aikana ehkä kolmesti oksentanut alkoholin takia ja nekin aika kertahoitoja ennen nukkumaan menoa.

    Menee vähä politiikkaan, mutta PIRAATTIPUOLUE! 😃 on tuosta tätä mieltä: "Piraattipuolue kannattaa kannabiksen täyttä laillistamista, sisältäen laillisesti kontrolloidun kasvatuksen, myynnin, levityksen ja verotuksen." Vaikken itse kaipaa, niin mun mielestä tuo on ihan järkevä, verolle vaan ja lailliseksi, ihmiset on pääosin ihan järkikäyttäjiä.
    Muu huumekanta löytyy täältä ja siinä muitakin fiksuja pointseja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri noin. Et mua piraatiksi saa;D mutta asiaa puhuvat, tässä asiassa.

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)