lauantai 17. heinäkuuta 2021

Saturday Classics 170721

 Mietin jotta voiko tätä biisiä soittaa klassikkona, vastahan se... Kyllä aika lentää siivillä jotka ovat juoneet Red Bullia - siitähän on jo kaksi kymmentä vuotta kun tämä tuoreena raikasi, oi aikoja, oi unohdusta!!


Vesa-Matti Loiri - Rusketusraidat

Tähän siis klassikosta legendan versio, kyllä kelpaa!


Lisää klassikoita!


Mukavaa viikonloppua, kelit viileni hieman siedettävimmiksi, oi autuus!!


(oi) Sus'

13 kommenttia:

  1. Meillä ei ihan vielä helle hellittänyt mutta sisällä pärjää kun on ilmastointi.
    Hyvä kuulla että teilläpäin on jo siedettävää.

    Red Bullista ei kokemusta mutta Vesa-Matti Loiria olen aina arvostanut. 💚

    Werratonta wiikonloppua 🍏

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otin joskus krapulaan RBtä, krapula lähti mut sydän läpätti kuin kolibrin siivet;D

      Poista
  2. Oon en tykänny Veskusta Turhapuron ajoista asti. Aivan turha jätkä. Sori. Hieno biisi mutta versio takapuolesta. Word!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turhapuro on minun mielestä joutavan tylsä, aivan alkupäätä lukuun ottamatta ja klippejä sieltä täälät mutta koko miehen luokitteleminen turhaksi saa kyllä pienen vitutuksen päälle;(

      Poista
  3. Kappale on ihan hyvä ja täs Vesku toimii paremmin, en millään jaksa niitä sen 'tunnelmallisia' vanhoja laahaavia klassikkolauluja, joissa jotkut näkee niin syvää tunnetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan VEssä et Paula itse vaikuttui tästä kovin, hauskaa oli kun vesku loireili;)

      Poista
    2. VEssä tykkäävät kaikista esityksistä, en oo kuullut yhdestäkään sanotu, ettei tuo nyt kyllä ollutkaan kovin onnistunut versio... 😄

      Poista
    3. Juu, mutta kyllä erottaa milloin joku kolahtaa oikeasti ja lujaa. En muutenkaan uskoettä VEssä olisi ns kirjoitettua draamaa, kokolailla aidon oloista touhua. Vertaan itseeni ja niihin tilanteisiin joihin on päässyt partion kautta - mennään outojen ihmisten kanssa viikoksi metsään leireilemään, syntyy yllättävin lujia ja kestäviä ihmissuhteita.

      Poista
    4. Joo, juttelut jne on varmaan aitoja, mutta luulen että niitä eri versioista tykkäämisiä vähän pyöristetään ylöspäin. Miten muuten vois olla kymmenen tms kautta pelkkiä täydellisiä covereita. Pakko olla joku huonokin joskus, mutta kaikkia kehuivat keskenään.

      Poista
    5. Kysymys onkin kuin ka kehutaan, kuka kehuu ketä, jne onhan laumassa aina nokkimisjärjestys. Älä ole Timo liian kyyninen...itseasiassa tein postauksen kyynisyydestä tässä, tulee ulos lähipäivinä, käytin tätä keskustelua kärjistäen esimerkkinä. Ettei tarvitse vaihtaa optimismia pois blogi-otsikosta.

      Poista
    6. Niin, ja ne biisithän on tehty jo levylle ennen sitä ohjelmaa, eivät vain ole artistit itse niitä kuulleet. Niitä on hinkattu sen VE-orkan ja tuottaja/sovittaja Leri Leskisen kanssa monta kuukautta. ei ne niitä versioita tuosta vain tempaise, edellisenä iltana;)

      Poista
    7. Onhan mulla myös realismi siä blogi-otsikos. 😃
      Esim Loirin vedot ei kyllä aina olleet mitään huippulaulantaa tai muutenkaan ilo kuunnella, ja Tarja joka ymmärsi musan päälle sanoi samaa, että on menettänyt äänensä. Mutta niin vain oli mestarillista muiden mielestä. Mutta ymmärränhän mä sen, että tuollaisessa ei oo tarkoituskaan mitenkään rehellisesti kertoa laulun onnistumisesta ja sillä on kuitenkin muuten ollut huima ura/elämäntyö.

      Poista
    8. Loiri on legenda eikä legendalle sanota että kiitos kun vaivauduit paikalle, kuulostat ihan paskalta? Loiri on poikkeus. Katsos, kaikki ne vedot koskettaa jo sillä että musiikintekijälle joka esittää itse musansa, tulee harvoin tilaisuus kuunnella omaa musaa muiden versioina, siksi ne on lähes kaikki tyynni pähkinöinä, ymmärtävät omat biisinsä yhtäkkiä ihan eri kulmasta. Ja kun se sama piiri pieni pyörii niin jutut alkaa mennä sisäänpäin lämpiäviksi ja katsojilta menee aika paljon ohi.

      Se etä sä teet musaa, varsinkin nuoremmat, on ihan hiton otettuja että joku niiden itse fanittama artisti tulee ja tekee niiden biisistä version. Sen hyvyys ei silloin ole meidän korvissa vaan hänen korvissaan. Es Maija teki Sannin biiseistä, Sanni oli ihan öönä, sanni teki maijan biisistä, maija otti lunkisti mut kun kun pave maijanen tai virve rosti teki maijan biisistä version niin oli maijan vuoro olla öönä.

      Ajattele itsesi sellaiseen tilanteeseen että joku jonka valokuvia arvostat isosti tai joku joka on sen alan legenda, poimisi sun kuvista jonkun ja hehkuisi sen ylimpään kastiin, jo vain kolisisi sulle mutta jos me muut katottas telkkuohjelmana niin oltais että no höh, yhtä paska kuva kuin edelliset ja sen legendan omat on ihan himmeitä.
      Näkökulma riippu siitä missä seisot suhteessa tekijöihin, jos ne ei ole sun aloja niin kylmäksi jättää jos taas elät, teet, hengität ja vielä teet elantosi musasta niin jo vain sen loirin sana painaa enemmän kuin jonkun muun 70-vuotiaan. Jos Tarjalla lukisit tämän viestiketjun, hän vain tokaisisi jotta anna olla kun et pysty ymmärtämään ikinä mitä se Sus' ajaa takaa..koska et ole muusikko, musa ei merkkaa sulle samaa kuin mulle, aivan kuten valokuvan ottamisen hienoudet ei avaudu mulle alkua pidempään.
      Tai kuten yksi kokki sanoi miten voit suhtautua ruokaan noin väheksyvästi, vastasin että mulle se on polttoainetta. jos se maistuu hyvälle, ok, jos paremmalle kauhealla panostuksella nin en ymmärrä/ arvosta/ei kiinnosta. kunhan en näe nälkää;) Kokkiystis oli järkyttynyt.

      Jokohan nyt löysin oikeat sanat, alkaa tää ketju olla toistoa täys

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)