sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Tallinnan reissun kuvapostaus

 Mukavaa oli, kiva oli käydä, ihana palata kotiin!! Pitkästä aikaa krapula, pahus, en muistanut että ne ovat näin riipiviä. Vaan hyvää viskiä, kyllä yksi kankkunen menee: Glen Turner Single Malt, 12 years old. Ihanaisen pehmeää, tumman sielukasta, syvä kouraisu kunnon multaisella käpälällä, jonka jälkeen, pahimman poltteen mentyä, tulee suuhun ihmeellinen kukkaiselämys, oih!! Kaikenlaisia jänniä makuja, hedelmään vivahtavia, raikkaita. Että saakin yhteen huikkaan niin paljon makua, tunnetta. Uiske, elämän vesi, nih!


Tallinnassa ihailin rakennuksia, tällä kertaa tajusin että osaavat hienosti jättää vanhaa pystyyn ja lisätä uutta rakennuskantaa. Suomessahan on tapana (ja monessa muussa maassa) että ne vanhat ja kestävät revitään alas ja rakennetaan uutta ja huonoa tilalle. Tylsää.


Lahdessa pysähdyttiin, kiva tuo alikulun maalaus. Ja tuohon mökkiin voisin muuttaa, olisipa katseltavaa ikkunasta kun ihmiset matkailisivat.






Hei hei Helsinki, älä katoa kun olen poissa, ethän?! ;D (kumma ajatus lähtiessä, tuli tupakalla mieleen ja sitten alkoikin tuumiminen että mikä hiton ajatus se tuo nyt oli.... kaikenlaista;D)




Pöllö jonka bongasin laivanmyymälästä, olisin halunnut ostaa Pöllölle vaan otin kuvan, ja hän väitti ajatuksen ja sen riittävän.  Ihana ihminen <3  (Oli siis ärsyttävän tiukka budjetti, koko ajan väistelin herätteitä). Keskellä se syy lähteä reissuun, nytkin meni ihan puhtaasti tuijotellessa toista tuntia, muutoinkin olin ulkona, luin Paasilinnan Kultaista Nousukasta, hyvä kirja! Ja oikealla Pöllön keikkajuliste, elokuussa olisi.




Keskikuvassa tulee hyvin ilmi mitä tarkoitin vanhan säästämisellä uutta rakennettaessa. Jos se hyvin tehdään niin sopii silmään!!



Näistä kolmesta näkee vielä paremmin. Joitakin kyseinen tyyli saattaa tökkiä, itse pidän. - Makuasia, sanoi Sus' kun muniaan nuoli, - Aouuuuuuuuuuuu!!









Keskimmäisessä kuvassa kahvila jossa aamusumpit jollakin Pirukkaalla (viineri) nautin, oli ihunan valoisa ja hyvä fiilis cafessa.




Pankin kulmaa, tykki ja taidetta!




Prisma löytyy joka kylästä, jotenkin on kutistunut pesussa tai jotain, tuppaavat olemaan hieman isompia täällä kotimaassa... . En uskoisi tuota autoa Cadillaciksi jos ei lukisi peräkontissa, ei mitään loistokasta eikä hienoa, pelkkää tuulitunnelikuraa=(





Siis, en tiedä mikä on patsaan tarina mutta kylläpäs iski!! Tuli överihellyysolo, olin hetken ihan herkillä, nyyh...!


                 
Ortodoksinen kirkko, eikös juu?

      

Parit hienot moottoripyörätkin tuli bongattua, täydellistä!!



Reissu oli perinteisen kiva ja rentouttava, jaksaa taas Jyväskylää loppuvuoden...näääh, kyllä merelle on päästävä viimeistään lokakuussa!!


Sus'


Parhautta!


P.s. Eilen 1752  käyntiä ;O

7 kommenttia:

  1. Mukava päästä näkemään Tallinnaa tällä tavalla. Tunnelmallisia kauniita rakennuksia, nautinto katsella niitä.

    Herttainen veistos lapsista sateenvarjon alla. 💕

    Poissa hyvä, kotona paras - fiilis välittyi matkakertomuksesta. Kiva 🍓
    Borta bra men hemma bäst - ja sama viroksi 😀

    VastaaPoista
  2. Kiitos kattavasta kuvareportaashista! 🙂 Riittää näemmä uusia näkymiä vielä Tallinnas, joita en muista itte nähneeni. No tuo ortodoksikirkko saattoi olla tuttu meidän yhden hotellin läheltä, saatoin käydä sisälläkin. Tai sitte sekaan johonkin muuhun.

    VastaaPoista
  3. Tykkäisin myös että vanhat rakennukset säilytetään, on ne niin kaunista katsottavaa.
    (Jos se suinkin on mahdollista.)

    Vaihtelu virkistää.😊
    Tallinna kaipuu iskee postauksestasi.
    Tallinnassa käydessä olemme kortteeranneet aina vanhassa kaupungissa.

    VastaaPoista
  4. Mahtavia nuo vanhat rakennukset. Tallinnan kokemukset ovat toistaiseksi rajoittuneet, laivalla satamassa tovi ja sit takasin.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommenteista.

    Kuvat on otettu noin kilometrin säteellä satamasta käydyn kävelyretken aikana, D-terminaalista kaupungille päin ja vanhan kaupungin reunoilta takaisin, mitä nyt viitsi aamusta kävellä tunnin aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattoi olla tuttu kirkko, se mitä mä muistelin oli meidän Olympia-hotellin lähellä tää: https://bit.ly/3kXCFjx

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)