maanantai 28. syyskuuta 2020

Sarjakuvia, hyötyä, huvia!!

 Ou jee!! Tekisi kovasti mieli käyttää sanaparia maaninen ja maanantai vaan kun ei nyt ole niin maaninen olo...tai voi ollakin, jonkun mittarilla olisin jo punaisella vaan oma mittari näyttää normikierroksia=)

On tullut tässä kuussa hankittua sarjkuva-albumeja urakalla!




Mämmilät iski hermoon vuosien tauon jälkeen. Viime kuussa hankin hetken mielijohteesta Punkkia ja metsäkukkia, nyt tarttui matkaan Naapurin neekeri. Tarmo Koiviston Mämmilä-sarja pureutuu hauskalla ja tarkalla silmällä suomalaisen pikkukaupungin/kylän elämään ja oloon. 1980 - 90 lukujen taitteessa ilmestyneet albumit kuvaavat hienosti nousukauden lopun ja laman alun tuntoja, Naapurin neekerissä ihmetellään kylään ilmaantunutta mustaa miestä, kaikkine ennakkoluuloineen. Yhdessä kohtaamisessa kylän postinjakajan kanssa Mukku, kuten hänet paikalliset ristivät, toteaa hienosti kun saa maahanmuuttoviraston (tai joku sellainen) kirjeen: "Te sano neekeri mut kohtele ku ihminen, ne sano ihminen mut kohtele ku neekeri." 

Viivi ja Wagner on jo klassikkostauksen saanut, sika on sika mutta rehellinen=) loistavia kerrassaan, kiitos Juba=)

Iso Knut oli uusi tuttavuus, ihan käypäistä viikinki menoa, hassulla twistillä. Kylän päällikön poika kun paljastuu runoilijaksi mikä on tietty katastrofi ja päällikkö alkaa kouluttaa poikaa viikinkien tavoille. Vaan käy ilmi että poika on parempi jousella ampuja kuin isänsä ja painiotteetkin on hallussa. Piirrosjäljestä tulee mieleen Asterixit, isot nenät ja niin pois päin, Hyvä ostos=)

Kadonneiden nummien valitus, osa 2 Blackmore lipsahti pinoon huomaamattani vaan en sitä erikseen palauttanut sillä sehän paljastui vallan hienoksi miekka ja magia osaston teokseksi, Lukiessa tuli mieleen jotta Repu saataisi tästä tykätä, onko tuttu?


Zoom -sarjaa ostin pari lisää, taisin niitä jo hehkuttaa jossain postauksessa. Pakko myöntää että seiskyt-kasarilla julkaistiin paljon hyviä sarjakuvia, niin määrällisesti kuin laadullisesti.


Baby Blues, perussarjakuvaa,
ostin yhden jotta kokoelma
on monipuolinen.

Tämä tuplakorkkari on jees!

Nimittäin nämä ovat samassa
kirjassa, siisti idea.

Nam++

Sälää!!

Hunter se osaa kirjoittaa!


Ruokapankin kassissa oli mielettömän hyviä lakuja. Pandan all natural, pistä mieleen ja testaa seuraavalla kauppareissulla. Kyllä maistuu lakritsi hyvältä, ou jee!!

Harjun ekocenteristä kävin ostamassa viimein "uutta" vaatetta purjeiksi muuttuneiden tilalle. Kuten sanottu, tuli laihduttua kaksikymmentä kiloa juopottelun lopettamisen jälkeen. Tiesin et painoa lähtee mutta että 110stä alle 90een oli kyllä jo paljon enemmän kuin osasin aavistaa. Nyt on uusi kotitakki sekä välikausitakki loppukesään/syksyn alkuun, housuja pitäisi vielä muutamat hankkia.
Sälät on myös täältä, Saa ottaa -laatikosta. Pitää ajoittain uusia pikkuesineitä kirjahyllyssä kun niitä tulee annettua pois, joku aina tykkää: -Voi kun on hieno!! -Onko, no, ota matkaas... -Oikeesti?? Kiitos!! Pienellä saa ihmisen hyvälle tuulelle, mikäs minä sitä pilaamaan=)




Viime viikolla sain pikku puuhasta vähän ylimääräistä ja kun sattui olemaan jointti taskussa niin ajattelin sen seuraksi maistella vähän oluita. Tuima Kukko on nimensä mukaisesti tuimaa, siinä on 8,5% alkoholia. Yleensä vahvojen oluiden vika on että se viina maistuu sieltä dominoivana vaan tässä oli tasapainoinen fiilis. Lahden erikois-Aassakin oli potkua se kasi vaan olipas hyvää olutta, lageriksi yllättävän paksu, täyteläinen, oikein hyvää, nam++.
Baltika sekin oli vahvaa mutta näistä miedointa, olikohan siinä jotain 7 prossaa, en muista tarkemmin vaan näiden oluiden joukossa parasta. Humala ja makua hyvin, ihunaista bisseä, TJEU. Enempää ei tarvinnutkaan, oli sen verran noissa potkua, tosin joinkin niitä viitisen tuntia eli ei voi sanoa juopotteluksi, Pidän itsestäni nykyään paljon enemmän kun osaan käyttää alkoholia. Ja niin pitää moni muukin, pitikin olla tyhmä ja antaa janon viedä vuosikymmeniä vaan onneksi viksuunnuin ennen hautaa.


Innostuin asettelemaan, pari kynää joiden päässä tuollaiset kultatähkät, valkoinen lasikukka, kotkan kynsissä oleva pallo ja kaikki nämä karahviin aseteltuna. Karahviin olen aikoinani kokeillut öljyvärejä. Yllätävää kyllä, ei ole halkeillu pois tai mitenkään muutenkaan mennyt huonoksi. Itseasiasiassa kohtuu hieno siitä tuli kun kuivui. Luovuus, tuo ihmiselle suotu eskapismin käyttövoima, nauttikaa siitä ja ennen kaikkea, käyttäkää sitä! Jihuu!!

Hunter S. Thompsonin omaelämänkerta sattui sopivasti käteen, sen enempää tutkimatta ostin pois. Luin keväällä hänestä kirjoitetun elämänkerran joten on hyvä vertailla miten hän itse itsensä näkee ja miten muut, joka tapauksessa rauha sielulleen ja kiitos kirjallisesta tuotannosta, paljon hyviä lukukokemuksia. Suosittelen novellikokoelmaa Suuri hainmetsästys, siinä on mm. ihan ekana Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa. Gonzoilu kunniaan!!!!


Mukavaa alkanutta viikkoa, nauttikaa vaikka ette laukaisisikaan;D



Sus'


Bängittömät??;DD 
The Bangles - Manic monday


7 kommenttia:

  1. Sitä on hankittu. Iso Knu on tuttu, mutta Blackmore ei. Asterixin tekijät Coscinny&Uderzo ovat tehneet myös Iso Knun, joten ei ihme, jos piirrosjälki on samanmoinen. Olisi ollut hyllyssäni, mutta ehkä en nyt lähetä tuplaa. Mämmilät ja Baby Bluessit on hyviä ja Wagner tietenkin. Kaikki sotajutut YÄK!!!
    Luovuutta ei ole näkynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso Knut on kylläkin Dick Matenan kirj&piirtämä ja alkuperäinen teos on Grore Pys1: De wraak van zwarte gorre vuodelta 1973. Kaikki sotajutut Jees!! ;D
      Huutele uudestaan, kyllä se näyttäytyy..=)

      Poista
  2. Tuttuja kansia, Zoom oli mulle aina eksoottista, kun yhdellä kaverilla oli niitä ja lainasin välillä muovipussillisen. Thompsonia löytyy hyllystä luettuna Suuri hainmetsästys, Las Vegas -leffa on kattottuna ja just eilen Tarjan veljenlikan luona näkyi sen poikakaverin Thompsonin Hell's Angels kirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hunterit hallussa, täydellistä=) Hänellä jos kellään oli asennetta. On ollut mediassa puhetta kuinka J. Depp on tuhöannut omaisuutensa liki kokonaan, osa meni Hunter S. Thompsonin tuhkien ampumiseen taivaalle, maksoi Jounille jonkun satatuhatta taalaa;DD Ovat saletisti viihtyneet enenmmän kuiin hyvin yhdessä nämä valikullat. Ainakin sellainen kuva jäi siitä edellisestä kirjasta. Deppiä kiinnosti aidosti Hunterin sekopäisyys ja sanoi oppineensa paljon ihan vaan sillä että hengailee yhdessä.

      Poista
    2. Tuota en tiennytkään, että Johnny oli noin henkilökohtaisesti mukana leffas, ajattelin sen vain norminäytelleen.

      Poista
  3. Niin joo ja tuo Mämmilä on muuten vain 200m pääs Ruottista: täällä.

    Tätä kylttiä oon aina Ylläkselle ajaes ihastellut. 😊

    VastaaPoista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)