perjantai 4. syyskuuta 2020

SatClass 050920 Stadionrock!!

 Kingdom Come aiheutti ensimmäisen levyn myötä hirveän älinän Led Zeppelinin kopioimisesta. Mutta yksinkertaistan ja sanon että minkäs laulaja äänelleen mahtaa? Toki hän on ottanut maneereja ja fraseerauksia Robert Plantiltä mutta kun alkper LZ ei ole levyttänyt sitten seiskyt-luvun lopun jälkeen ja soittanutkin harvakseltaan niin minulle kelpaa hyvin tällainen "kopio" mitä se ei siten lopulta mielestäni ole vaan ihan omanlaisensa orkesteri joka määrittelee stadionrockin, ei pelkästään biiseillään mutta soundillaan. Varsinkin viides levy eli Twilight Cruiser ja sen nimibiisi ovat puhdasta soundia, iso.leveä ja syvä stereokuva jossa soittimet ovat omilla tonteillaan ja lopputulos on kuin kuuntelisi musaa jossain kaukana lavasta, stadionin perällä. ihan älyttömän nannaa korvakarkkia!!!

Ekaksi siis se klassikkobiisini:


Automusaa iltahämärään, sanamukaisesti

Seuraaavaksi se älämölön aiheuttanut biisi jonka kun itse kuulin olin aivan pähkinöinä, itseasiassa löysin bändin uudestaan netin tulon myötä ja sain kuunneltavaksi tuon TCn. mut siis What love can be, Lenny Wolf (mieti mikä nimi mun diggailla;D) revittelee oikein kunnolla:

Vaikutteita ne on LZkin ottaneet ja syytetty plagioinnista, so what!
Se on musaa, ei kukaan ole keksinyt yhtään mitään uutta muuten kuin yhdistelemällä vanhaa.

Muistin tässä tekstiä korjaillessani että mulla on ollut, ainakin tuo eka levy, kotikotona pentuna, olisinko ollut jotain 17-18? Mulla oli sellainen ihme mankka missä oli levysoitin, kyllä sitä kuunteli=) Tämä siis kasarin lopulla, internettiin tutustuin kunnolla vasta 2006, olis siinä kuusi vuotta muuta tekemistä ja tuolloinhan vasta on You tubet jne alkaneet, eiks joo Timo?

Suunnilleen samaan aikaan Whitesnake teki In the still of the nightin josta sai kuraa niskaan samasta syystä mutta kun on sentään David Coverdale niin ei ihan niin paljon, hyvä biisi sekin. Ai niin, vuosihan on levun nimi eli 1987=)

Tästä kaikesta seuraa Su'en lausunto:

Puristit!! Painukaa sinne missä valo ei paista!! Sillä teidän päässänne kehitys on pysähtynyt, olette siis kuolleita=) Nih!

Huom! Lisäsin tänne proosatekstinpätkän, se on ihan ekana siis noilla run&riimitykset -sivulla. tahtoisin arvioita ja ennen kaikkea vastauksen: -Luettuasi pätkän, haluaisitko lukea sitä lisää, siis jos jatkaisin? Tai noin yleensä. Jostain tämä kirjoitttaminen on aloitettava, jos nyt sitten kirjoittaisi sen kirjan jossain välissä, kiirettähän ei ole, siis itsellä ja jos jää tekemättä niin enpä siihen kuole. Vaan kokeillaan nyt kun tuntuu sitlä että alkaa olla sana hallussa, opetellaan siis rakenne ja draaman kaari=) Tai osaan jo mut hlöhahmoja pitäisi rakentaa, kauhea taustaduuni tässä kirjoittamisessa kun ei ihan autofiktiota viitsi mättää.

Lisää satClass -linkkejä täällä!

Sus'


Vielä ehtii:

Nimeä 'huets, Voita! ..jatkuu vielä sunnuntaihin...


Arvontaan osallistuu:           Nimiehdotus:

  1. Helvetin Pöllö             "Tanssien kohti syksyn ensimmäistä täysikuuta"
  2. Repu                            "Rinta rottingilla kohti uusia pettymyksiä"
  3. Vilukissi                      "Ei ole Sutena yksinäistä eikä sutta tule, kun parhaansa yrittää"
  4. Timo Kyttä                   "Metsän läpi kulkevan muukalaisen varjo tulevaisuudessa"

11 kommenttia:

  1. Olet jotain tehnyt tälle kommentoinnille. Ei aiemmin onnistunut, mutta hyvä näin.

    VastaaPoista
  2. En tunnusta tehneeni mitään ennen kuin asetukset nollataan!

    pääasia ett on asioita päässä.

    VastaaPoista
  3. Onpa hienoa musiikkia tuo ensimmäinen, kuin jostain toisesta ulottuvuudesta. Upea video myös. Olisin ehkä pitänyt siitä vielä enemmän ilman laulua, jotenkin kaipaan hiljaisuutta tämän oman elämän härdellini keskellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menisihän tuo ambienttinakin=)
      Härdelliytynyt elämäni ja kaikki sen koomiset seuraukset = hieno kirjan nimi?

      Poista
  4. Tämä oli ihan ok menoa, mulla ei oo Zeppeliiniä tullut kuunneltua tarkoituksella, joten yritin haeskella mikä omistani tuloo mieleen tuosta... ehkä vähän Yes tai Rainbow.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rainbown bluesimmat, alkupään biisit, miksei=) Jos tuota soittaisi tod nopeasti niin olisi metalllicaa, vähän on vain yksinkertaisemmat riffit ja nopeus siis tuplamiinus=)

      Poista
  5. Olipa namut biisit <3 Itse olen LZ-aikakauden lapsi, ei tullut kyllä ihan heti mieleen LZ näitä kuunnellessa. Oikeastaan ei tarvitse tulla muita bändejä mieleen, voi vain kuunnella ja nauttia tuosta soitosta ja äänestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kauden lapsi mutta silti LZ on parhautta=) Iron Maidenin number of the beast on sitä mun kauden musaa, kun vähän nuorempi olen vaan kyllä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kuuntelin kasarilla enempi 70-lukua.

      Poista
  6. Punahilkka juoksee karkuu pahaa Sutta huppu silmillä synkeän metsän siimeksessä!

    Biisit on hyviä. Hieman häiritsee se laulajan vedätys. No, hyvää kamaa joka tapauksessa!

    VastaaPoista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)