lauantai 26. syyskuuta 2020

Saturday Classics 260920 Raha!

 Hyvää päivää Lauantain Klassikoista!!

Raha, tuo kaiken pahan alku ja juuri. No ei, ei se raha ole paha, vaan se että sille on kapitalisti antanut itseisarvon. Asioiden vaihtaminen helpottui toki kun voitiin käyttää rahaa vaihdonvälineenä sen sijaan että olisi vaihtanut kananpoikueen puolikkaaseen pässin persuukseen ja säkilliseen pottuja.

Jossain vaiheessa siitä rahasta itsestään tuli himoamisen kohde. Sitä alettiin säästää ja sen kanssa alettiin kikkailla, ottaa riskejä ja yrittää saada aikaan arvonnousua siellä missä sitä ei oikeasti tapahtunut. Enimmäinen kunnon kupla tuli joskus 1600 -luvulla kun Amsterdamissa alettiin sekoilla kukkasipuleiden arvolla (tästä linkistä historian ensimmäisen kuplaan). Tietyt lajikkeet nousivat arvoon arvaamattomaan ja kukkasipulilla josta tulee kimppu tulppaaneja, saattoi ostaa kokonaisen talon. No, kupla puhkesi kuten niillä tapana on, ja sitten oli ihmisiä joilla oli säkillinen kukkasipuleita jotka eivät olleetkaan enää yhtään minkään arvoisia. Minkäs teet, sanoi kapitalisti ja nauroi matkalla pankkiin.


Yhdeksän tuuman rakennekynnet 
- Pää kuin reikäjuustoa!!


Minähän vihaan sitä mitä raha nykyään edustaa. Trumpin kaltaiset idiootit pääsee rahalla presidentiksi. Rahalla saa ja hevoisella pääsee. Paitsi yhä harvemmalla on sitä rahaa millä saa eikä hevoisesta ole puhettakaan. Ihahaa, kellä on varaa?? Paitsi johonkin liimatehtaalle jo matkalla olleeseen koniin? En tahdo Ladaluuskaa, tahdon Baijerin MoottoriHevoisen. Tai Mercedes Ponyn....

Head like a hole. Black as your soul. I'd rather die than give you control.

Suhtautumiseni tulee esille edellisistä sanoista. En saata joutua tilanteeseen jossa antaisin rahan ratkaista. Mikään teko jonka teen, sen pääasiallisena vaikuttimena ei saa olla raha. Voin tehdä jopa pahaa tarvittaessa mutta en tekisi sitä rahan tähden. Loppujen lopuksi kun sillä rahalla ei saa sitä mitä minä haluan - vaikka minulla olisi kaikki maailman rahat, en keksisi maailman parasta lausetta - sillä sitä minä jahtaan. 

Vaikka omistaisin minkälaisen Testarossan (Ferrari) tahansa, en ehtisi yhtään nopeammin kirjoittaa maailman parasta lausetta. Henkisiä arvoja ja asioita kun ei voi ostaa, ne on ajateltava, kuviteltava, luotava, unelmoida ja haaveilla niitä pitää. Ei myydä kaupassa: "Tänään tarjouksessa kilo luovuutta!!"


Torakka-Isukki ja 
Enkeleitten ja hyönteisten välimaastossa

Omaisuus, onko siitä muuta kuin huolta? Auton kun ostaa, pitää olla vakuutukset ja aina pitää olla rahaa jotta saa ostettua menovettä. Sekä vähän varalla että saa korjattua kun menee rikki. Huolta pitää kantaa jos sen joku varastaa ja mihin laitan omavastuurajan jos roistoke vain tunkeutuu autoon ja vie mennessään minun iki-ihanat Rölli-ceedeet ja meikkipussin jossa ikääntymisen estävää ainetta, toista tuhatta euroa gramma, sisältää yksisarvisen jauhettua sarvea!!

You're a slave to the system, working jobs that you hate for that shit you don't need
It's too bad the world is based on greed
Step back and see
Stop thinking about yourself, start thinking about?
There's no money, there's no possession
Only obsession, I don't need that shit
Take my money, take my possession, take my obsession
I don't need that shit

Talon jos ostaa niin jo vain on  mitä omistaa!! Omistaa kaikki ne kuolleet lehdet jotka on haravoitava, nurmikot joita pitää ajella, aina pitää jotain remppaa tehdä paitsi jos on ihan uusi talo. Tosin siihen pitää ottaa vakuutuksia kaiken sen varalla mitä elämällä on varattuna esineille - tulipalo, myrsky, sähkökatkot, murtovarkaat... Ei rosvot tunge nokkaansa Sudenpesään kun näkee että kaikki tavara on käytettyä ja arvokkain esine on muutama sata sarjista joiden myymisessä on hirveä duuni yksi  kerrallaan ja könttänä ei saa kantopalkkaa.



Köyhä, huoleton, omaisuudeton, onnellinen elukka joka saa maata lämpöisessä vuokrapesässä ja kupu on täys' muiden hylkimää ruokaa. 

Mikään asia minkä olen oppinut elämäni aikana ei ole ollut yhtä kauaskantoinen ja helpottava kuin riippumattomuus rahasta ja omistamisesta. Toki rahaa käytän mutta mahdollisimmän vähän. Mitään en juuri omista kun en tahdo omistajuuden taakkaa harteilleni. Kun kuolen minut saa laittaa pahvirasiaan ja polttaa, tuhkat tiettyyn paikkaan luonnossa ja kas, Sus' eli, oli, lähti, jätti jälkeensä tuhansia sanoja luettavaksi ja  (toivon kovasti) sen maailman parhaan lauseen!


Lopultakin raha on vain kaasua, jotainhan sitä on poltettava jotta lämpöisenä pysyy=) Iloisena versiona myös nokkaan, kiitos! (en ole kokeillut, voisin..)


Vaaleanpunainen Nyrkkeilijä - Rahhoohohhoijaa!

Rahan määrä, se mitä oikeasti tarvitsee, on lopulta aika pieni. Mutta mieli, yhteiskunta, ryhmäpaine ja kapitalistiset mainokset saavat aikaan sen että sitä on kerättävä, sitä on oltava, sinua pommitetaan ulkoisilla ja sisäisillä ärsykkeillä niin kauan että antaudut ja otat velkaa ja ostat sitä ja tätä mitä ilman et voi elää, tai ainakin elämä on oleellisesti huonompaa kuin naapurin!! Oikeasti? Onko näin? Näinkö se menee?


Money, it's a gas
Grab that cash with both hands and make a stash
New car, caviar, four star daydream
Think I'll buy me a football team

Läskit lauantait kaikkille, niin köyhille kuin rikkaille!!



Sus'


Tässä on totuus - Jenkeille raha on jumala, 
vaikka ne niistä erikseen puhuukin.
Ainoa asia mitä ne kumartaa, on raha, kaikki muu on sanahelinää..


9 kommenttia:

  1. Huomentapäivää,

    Kuten varmaan arvaatkin, kaksi ensimmäistä olivat minulle liian huutavia. Pink Floyd oli kivan rytmiltään. Jep, raha on monimutkainen juttu, mutta ilman ei tule toimeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poikia ahistaa omaisuus, täytyy huutaa;D
      Vähän sitä hilloa pitää olla, lähinnä inhotta ne jotka sitä kerää kuin tärkeämpääkin olisi.

      Poista
  2. Olet taas käynyt lukemassa mun ajatuksiani.
    Mikään ei tee ihmistä niin ahneeksi kuin toisen raha ja omaisuus - jos sitä on enemmän kuin itsellä ja se toinen on sen "ansiotta" saanut. 🤷‍♂️🤦‍♀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voittasi lotossa niin pääsisi tuhlaamaan, ei sillä muuta tarkoitusta ole=)

      Poista
  3. Onneksi ei ole koskaan ollut niin paljon rahaa, että olisi joutunut miettimään, mihin sitä pistäisi.

    Pink Floydin mani on upea klassikko, nuo alun kilinät ja kolinat ovat edelleen huikeita.

    Papa Roach oli uusi tuttavuus, ei paha, hyvää tykitystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innostuin tämän biisin ansiosta koko bändistä, siis PR, Infest on hyvä levy.

      Poista
  4. Aaa, teema-aiheinen soitto! Mullakin kolmas toimi eniten vanhana PF-fanina. Tuossahan olis voinut olla vielä jatkona Abban MoneyMoneyMoney. 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olisi sillä se kertoo rikkaan miehen elämästä, nämä taasen, vars kakasi ekaa , ovat selkeitä kannanottoja rahaa ja omistamista vastaan. oli siinä ja tässä että laitanki PFn tähän, vaikka se musiikillisesti onkin näistä paras. pelkästään 9/4-osatahti sen takaa. Piti vähän opetella tätkinet sai pois päästä. Ja Papa Roachin Infest levy, huhhuh, tuossa biisissä on yksi kuljetus joka löytyy saman levyn useammasta biisistä. Vaan ei uutta alla auringon, AC/DCllä on seitsemän-jkahdeksan biisiä joissa on sema perusriffi, hiemqan erilailla rytmitettynä, ajastettuna ja erilaisilla jatkeilla. AC on aina spaghettia lihapullilla ja ketsupilla, laivan paras ruokaannos vaikka kaikkein mollatuin muoti ja mielettömyys -ihmisten parissa.
      Taas lähte sivuun, kirjoittamisen into puksee läpi ja tahroisi vain jatkaa naputtelua, vähän hillitsee ne seitsemän miljoonaa kirjoitusvirhettä jotka pitää korjata jälkikäteen.

      Ja sit outo, kirjoitan es sanaa lapsi niin s ja p vaihtavat paikkaa. Tämä toistuu useasti. Ajatuksen ja sormen välissä on sinne kuulumaton sekoittaja, varsinkin kun ei ole sitä selventäjää;DD

      Poista
    2. Totta, kertosäe hämäs, asenne on eri. Tuosta tuli mieleen yks vanha Money-kappale jostain kasarilta, mutten muista mikä se on vaikka kävin selaamas mun kasettilaatikon läpi. Sieltä taas löytyi kaikkee muuta, kuten klassikkolistalle yks uus ja yks vanha kirjekaveri maailmalta uusintahakuun, nyt taisin löytää sen yhteystiedon ja emailia odotetaan.

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)