perjantai 9. heinäkuuta 2021

"Am I buggin' you?"

 U-2:sen Bono tunnetaan saarnamiehenä joka keikoilla joissain biiseissä heittää yleisölle kunnon saarnan, esim apartheidista seuraavassa Silver and Gold -biisissä (Rattle and Hum -livelevyltä):


Silver and Gold

Minähän tuppaan ajoittaan saarnaamaan, saleteissani rynnistän posliinikauppaan ja uhkaan ampua kaikki esineet jos minua ei kuunnella;D Kuten Bonon saarnaaminen, myös oma intoiluni saattaa ärsyttää joitakin lukijoita/kuuntelijoita; joidenkin mielestä kun viihteessä ei saisi käsitellä vakavia asioita. Vaan mielestäni kyse on taiteesta(siis U-2lla), vieläpä hyvin tehdystä. Ja taiteen yksi tehtävä on antaa ajattelemisen aihetta, herättää. Lisäksi Bono osaa asiansa, puheet pidetään draamaatisesti oikeassa paikassa, erittäin suurella intensiteetillä ja suoraan sydämestä,  kyllä mies osaa sanomaansa myydä.

Tarkoitus ei ole ärsyttää (paitsi ehkä poikkeuksena jotkin radikaalit kannanotot jotka ovat hyvinkin provosoivia tarkoituksella, siis omani), minulla tosin ei ole sitä mahdollisuutta palkita kuulijaa/lukijaa niin kuin Bonolla:


"Am I bugging you? I don't mean to bug you...Edge...Play the Blues" 


Ja mies jonka kitarasoolot ovat messiaanisia, päräyttää ilmoilla raivoisan tulituksen kiitokseksi siitä että jaksoit kuunnella Bonon saarnaa. Siistiä!


Niin, ja I don't mean to bug you, either!



Sus'

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)