keskiviikko 7. heinäkuuta 2021

Possun Haaste -10 hyvää ja 10 ikävää

 Possun Haaste

 Ootteko lukeneet kirjaa Pollyannasta? (Eleanor Porter : Iloinen tyttö) Possu sai sellaisen lahjaksi joskus ehkä noin 10-vuotiaana. Hyvin liikuttava kirja. Kertoo orpotytöstä, Pollyannasta, joka muutti ankaran Polly-tätinsä hoiviin. Pollyannan molemmat vanhemmat olivat kuolleet. Eläessään isä oli opettanut Pollyannalle ilonkeksimis-leikin. Että kaikista asioista voi nähdä sen hyvän puolen ja pitää olla aina iloinen. Pollyanna leikkii leikkiä urheasti ja opettaa sen vähitellen koko kylälle tehden kaikki onnellisiksi. 


Kovin herttaista ja liikuttavaa. Ihan samaan ei Possu pysty. Lisäksi Possu on sitä mieltä, että ihminen tukehtuu tunteisiinsa, jos ei saa välillä päästää vähän höyryjä eli niitä surullisia ja kiukkuisia (RAIVON) tunteitakin ulos. Mutta toki myönteisyyskin on tavoiteltavaa. Niin, Possu ajatteli ensin kirjata ja pyytää lukijoitakin kirjaamaan ylös 10 itseä tällä hetkellä harmittavaa asiaa, mutta sitten Possu muisti myönteisyyden mahtavan voiman ja Pollyannan, ja ajatteli, että kun päästää ensin ulos ne 10 raivostuttavaa asiaa, niin tasapainon vuoksi vois kertoa yhtä monta itseä ilahduttavaakin asiaa. 

**********


Jaahas, ne kymmenen ilahduttavaa löytyy nykyäänhelpommin, 10 ikävää saattaa mennä aika yleismaailmalliseksi kun omassa elosssa hyvin vähän ikävyyksiä. Tuli siivotua mieli, sielu ja tavat. Myös fysiikka on saanut osansa, es. nyt, noin kahden kk:n pyöräilyn jälkeen voi elvistellä hieman pohkeilla ja reidetkin alkaa olemaan kiinteät. Kuntoa pitää nostaa kesällä niin  voi sitten kurjuuntua talvella kun makaa sohvalla peiton alla ja kuonoa ei edes ikkunaan päin:) Vuh!

Muuntajan Kettu-söpöilyt 



10 hyvää (ja kaunista)

  1. Olen elossa!
  2. Olen perusterve
  3. Olen lopettanut humalahakuisen alkoholin käytön (20kg painoa pois ja ajatukset kirkkaiksi)
  4. Saan kohta toisen korona-piikin
  5. Tallinnan 22h-risteily, "kapteeni Sus' katsoo horisonttihin, on myrsky alkava, siis sen silmään purjehdin", jihuu!!
  6. Olen jaksanut soittaa sähkökitaraa päivittäin(lähes) tammikuusta asti kuten ajattelinkin ja nyt niinsanottu tatsi eli touch eli se kosketus kieliin, kaulaan, kitaraan on herkkä ja soitto soi!
  7. Olen tasapainottanut taluden keväisestä pienestä sotkusta(meni 500 miinukselle 7 viikon aikana plus perusrahat siihen päälle, auts), takaisin maksussa meni 3kk). Ei tarvi isoa laskua/sakkoa/heräteostos-käyttäytymistä jotta talouteni menee kuralle. Käteen kun jää vuokran ja veden jälkeen 640 euroa. Safkat ja tupakat 240, sarjakuvat 40-70 per kuu(keräily), 200 lääkitys(omaehtoinen) joten n.150,- jää joilla heitetään risteilyt, netti, pyykinpesu, sähkö, terveys (käynnit, lääkkeet) ja niin sanotut äkilliset menot (kaikenhan on mahdollista mennä rikki)
  8. Olen löytänyt kevään aikana normaalia enemmän erilaista ilmaistavaraa, jopa kirpparit ovat olleet suosiollisessa asennossa kapitalismiin ja Saturnuksen kuihin(läppärilaukku, siivousvälineitä, kirjoitus- ja piirustuspaperia ym)
  9. Olen väistellyt koronaa sitä saamatta noin vuosden ja2 - 3 kk, cool!!
  10. Olen valmis rakastumaan, seurustelemaan vakavasti, ottamaan vastuuni ihmissuhteessa ja saamaan vapauden rakkaudessa;)
Sellaisia Hyvää ja Kaunista* -asioita. 
*)Kolmannen naisen biisin/levyn nimi, loistavan lohduttavaa musaa, kuuntelin sairaalassa viisi viikkoa selälleen maaten, viikon vielä kun totuttelin taas kävelemään.... Oli mukavaa kun joku kertoi tuhannen paskaksi menneelle sujenpe..nuorisolaissujelle toivoa oleva, kannattaa uskoa ja että rakkaus sattuu vaikka hyvin menisikin, luontaispiirre.
"Tiedän olevan, Hyvää ja Kaunista, enemmän kuin, unelma onnesta"
Asiaa.


Sakarin kitarariffit on maagisen hyviä!!
Miehen voi myös bongata Entä jos? 
-ohjelmasta, historian ope kun on.



10 niin ikävää ettei listatuksi saa!! Tuohon kismet-lainaan olisi hyvä stopata, perusteella: on niin kiva fiilis että ei nyt edes huvita ajatella mitään negatiivistä mutta tehdään nyt haste loppuun ilman kommervenkkejä ynnä laistamisia. For The Possu Only: Anything I do, I do it for you:)




Kirkkopuiston patsas, Kalevalaisen naisen kunniaksi.


10 ikävää (ja suruista)

  1. Ystävä alkaa lähestyä pakkohoito-olotilaa
  2. Toisella, 40-vee, todettiin nivelreuma, vittumainen tauti nuorella iällä, vanhalla myös vaan antoivat prognoosissavain kaksi hyvää vuotta
  3. Mimmi-koiruuden huoltajuusväännöt. Koiralla pitää olla yksi koti, yksi pomo, yksi helvetin hyvä ihmisystävä(aouuu) joka puuttuu pahimpiin sekoiluihin ottamalla koiran hallintaansa.
  4. Korona-epäilijät ja salaliittoteoriat liityen, es. rokotteen mukana asennetaan 5G-tietoverkkosiru, voi elämän kevät:(
  5. Ihmiset jotka eivät suostu uskomaan ennen kuin näkevät/kokevat. Näille kaikille toivon pahinta versiota koronasta, kiitos.
  6. Perussuomalaisten masinoima poliittinen murhayritys. On saatana kun eivät saa edes henkeä pois yhdeltä vanhukselta, kaksi tervettä 40-50v miestä. Kuinka he hoitavat Suomen asiat tällä taustalla? Kunnallisvaaaliehdokkaina listoillaan eniten rattijuopumus- ja pahoinpitelytuomioita saaneita, konnien kertymä saattaa naurattaa mutta jos rikollisjärjestöön kuuluva pääsee kunnallispolitiikkaan, eduskuntaan, niin jo alkaa tapahtua, rikoksia isossa mittakaavassa.  Kuka tuosta puolueesta tekisi ruumiin? Pitäisikö heittäytyä jengiin, hajottaisi sisältäpäin, sotkisi koko saatana puolueen huume-, henki- ja petosrikoksiin. Viljelisi törkeyksiä. Hankkisi sakkoja vähintään kiihoittamisesta kansanryhmää vastaan. Räjäyttäisi staffenberginä Sudenpesän eli puolueen tston pamppujen kokouksen aikaan. Hmm....(hihii)
  7. Tuloerojen kasvu, keskiluokan pieneneminen. (Mitä isompi keskiluokka prosentuaalisesti maassa on, sen rauhallisemmat olot.)
  8. Yritysmaailman kultaiset kädenpuristukset, johtajien palkkio- ja palkkakorotukset, järjettömät osingot ja bonukset miinusta tekevästä firmasta kun samaan aikaan firman tt-t lomautetaan/irtisanotaan. Jos isomman firman yhden ihmisen irtisanominen säästää, sanotaan 100 000 per vuosi ja johto saa yhteensä 10 miljoonan bonukset ja optiot niin se tarkoittaa YT:n alkuun heti sata ihmistä ulos että saadaan ed.mainitut päälliköille. Sitten 100 - 300 lisää että ollaan tehty se mistä palkitaan eli tervehdyttetty firman talous siirtämällä 200 - 500 ihmistä kortistoon ja heidän tekemät työt jaettua jälkeenjääneiden kesken. Ellei sitten koneisteta kaikkea samantien.
  9. Kulttuurisesta omimisesta noussut helvetinmoinen haloo. Myrsky vesilasissa, kärpäsestä härkä, poliitisen korrektiuden tuputtamisen äärimuoto. Japanilaisia pitää puolustaa kun joku muu kuin japanialainen kävelee kimonossa. Japanilaisia asia huvittaa, siis kärhämä, heistä on vain hienoa että japanilaiset tavat, tavarat ja ajatukset leviävät maailmalla (luin haastatteluja aiheesta tehdystä lehti(netti)jutusta, olisko ollut I-S tai Hesari)
  10. Lastenbändin intiaanihahmo vittuun ettei kukaan intiaani vahingossakaan nosta oikeusjuttua Suomen valtiota vastaan kult.om.!!!!!! Koska tämä tehtiin niin vaadin että leikkikaluvalikoimista poistetaan intiaani- ja cowboyleikkivarusteet, jälkimmäiset saa jäädä jos ne muutetaan gayboyvarusteiksi sillä homot lehmipojat on universaali ilmiö!! Niinkö??? Leikkiaseet on poistettava sillä ne ovat kotoisin helvetistä, saatanan lanseeraama ajatus totaalisesta sodankäynnistä otti tulta vasta 1900-luvulla, toisessa isossa saatiinkin tapettua noin 50-70 milj ihmistä. Sota on siis Helvetin ja Saatanan trademark, älkää omiko Helvetistä mitään. Taivaista saa omia kaiken sillä heillä on kymmenysjärjestelmä, joku rokottaa joka tapauksessa.


En löytänyt neliapilaa vaan
viisilehtisen. 
"Älä tule paha kukka, tule hyvä kukka"

Tässä aiemmin mainitsemani "valloitettu" alue
tai siis osa siitä.




edit - korjailin typoja, olipas niitä. Jos innostuu sisällöstä niin jälki huononee suhteeessa, into tekee virheitä.

Kiva haaste kun uppoutuu. Tuli paljon perustelujakin.



Sus' 

6 kommenttia:

  1. Hyvä kirjoitus. Toi listaus asia (lähinnä ne hyvät) pitäis itekkin värkkää joskus. Nyt kuitenkin sen verran muuta - tärkeämpää - tekemistä. Kuten jaloilleen pääseminen hypotuksen jäljiltä, otti reilut kax viikkoo päästä kuntoon että pärjää kotona. Ed. laitoshoidossa vaikkakin kotilomalla juuri nyt. Pilllereitä ja pieniä askeleita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä biisin/levyn nimi tuo viimeinen lause;)

      "Pillerit ja pienet askeleet, näin ovat minun pärjäävän laskeneet" Jesh, levyn nimeksi Avohoidon hyödyt ja haitat...
      ;D

      Poista
    2. Ai kiitos! Saa käyttää vapaasti jos siltä tuntuu. Tuli mieleeni juopon lottovoitto tästä jotenkin. Kai tostakin sais jotain vastaavaa värkättyä.

      Poista
  2. Kuulosti hyvältä, eka lista siis, ja selvennyksenä ; nega-listaa ei oo pakko tehä,jos ei siitä tunnu.sehän on erityisen positiivista jos ei tuu mieleen mitään negatiivista!!! T. Possu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan sitä negaa mut ei jaksa kelaa niin hirmusti, näin kesähelteillä. Kiitos hasteesta oli kiva tehdä=)

      Poista
  3. Näytät sitten menevän ihan Sanna Ukkola-fiiliksillä etenkin noiden negatiivisten intiaanikohdassa. Laita nyt vielä sulkapäähine. Ja sitten, cowboyt eivät ensinnäkään ole mikään heimo tai etninen ryhmä, he kuuluvat valkoisiin, jotka ryöstivät alkuperäiskansan maan ja tekivät valtavan kansanmurhan. Intiaani-tyypitys on rasistista ja typerää, ihan samaan tapaan kuin romani- tai eskimokulttuurin häpäiseminen, mustaihoisista nyt puhumattakaan. Virkamies

    VastaaPoista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)