torstai 21. lokakuuta 2021

Afrikan Tähti vs. itä-Ukrainan miehitys

 

"Kolonialismilla tarkoitetaan ilmiötä, jossa ihmiset ja valtiot ottavat hallintaansa toisten ihmisten asuttamia valtioita ja alueita ja puuttuvat niiden yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Ilmiöön liittyy usein taloudellinen hyväksikäyttö."

Lainaus tästä Ylen jutusta. 


 Eli ollaan siis kieltämässä suomalaista lautapeliä jotta saadaan kolonialismi kitkettyä maailmasta. Mielipiteenäni haluan julkituoda seuraavaa: 

Vaikka ajatus ei sinänsä olekaan väärä ja peli voisi olla korrektimpi niin se on 1951 julkitullut ja aikansa lapsi, pelattakoon sitä tämä tieto korvan takana.

Itä-Ukrainan vuonna 2014 alkanut miehitys on mielestäni tämän päivän kolonialismia. Kuka on se rohkea joka panee Putinille vastaan ja hoitaa ryssät vittuun itä-Ukrainasta jota he miehittävät tosiasiallisesti, puuttuen sen yhteiskuntaan ja kulttuuriin, kuten määritelmässä todetaan.

Joten ennen kuin alatte kiillottaa kilpeänne kolonialismin torjumisessa, niin voisitteko hoitaa itä-Ukrainan takaisin Ukrainalaisille? Sen jälkeen voidaan palata asiaan ja tutkiskella kuinka  vahingollinen se peli on verrattuna venäläisten toimiin Ukrainassa.


Niin tätä päivää pahoittaa mielensä jostain täysin toisarvoisesta, niin kauan kun on olemassa ihan oikeitakin ongelmia. Vai onko saksalaisen opiskelijan mielen pahoittaminen mitenkään verrannollinen yhden kansan kärsimyksiin naapurin toimesta? Suomessa jos jossain tämä pitäisi osata laittaa oikeisiin mittasuhteisiin. Suomeen muuttanut pakolainen osaa:


– Sen sijaan isoimmat otsikot tulee siitä, että joku valkoinen ihminen loukkaantuu tummaihoisen puolesta ja Twitterissä on soppa valmis.

Somaliasta Suomeen sotaa pakoon tullut Jama Jama


Maailmassa on paljon korjattavaa, mutta rajallisesti energiaa tehdä se, joten priorisointia tarvitaan. Vai onko tämä vain sijaistoimintaa sille kun kukaan ei uskalla sanoa Haista vittu herra Putin ja peräänny.



Sus'



2 kommenttia:

  1. Putin hoitaa hommat vielä pitkää. Vaikka ei olisi enää johdossa niin on silti johdossa. On se sellainen diktaattori.

    VastaaPoista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)