torstai 30. joulukuuta 2021

Laiskan postaus kera kirjahyllyn kuiskeen

 

Taken from the October 2012 release of 'Remachined - A tribute to Deep Purple's Machine Head', this track features Australian rock superstar Jimmy Barnes & guitar virtuoso Joe Bonamassa.

Vuokraemännän kirjanhävitys-sessiot jätti hyllyyni luettavaa, keräilin suomalaista laatukamaa lähinnä: 

Antti Tuuri 7 kpl. Muutaman lukenut, toiset leffana. Lakeuden kutsu on jo nimenä kiihottava, Lakeus, tuo mystisten jästipäiden tasainen maa, vakaa mieli, häjy päissään. Siis joku sanapari Lakeuden Risti saa mut poreilemaan, hykertelemään, hihkumaan, huiiiiii!! 

- Lährään Lakeuren ristill' tappeloo seinäjokisten kaa? - Lährään!! vastaa satapäinen hääväki, päissään kuin käki ja muut pihalinnut boolimaljan jäljiltä. Tilhetkin, huoh... (en vastaa murrevirheistä, koira murisee omiaan..=)

*

Heikki Turunen, 5 kirjaa. Syntykylässä Hupeli -niminen alue, jo siksi kiinnostaa se opus. Joensuun Elli taas jatkuu biisinä Katko multa kellin!! Kai se on luettava tuon hämärän rockviittauksen perusteella, huonompiakin syitä keksisin.

*

Veikko Huovinen, 6 kirjaa, yksi tupla eli 7 teosta. Loirin biisi - Ronttosaurus.

*

Arto Paasilinna, 10 syksyistä tuotetta. Muutama lukematta, nämä rennon keveitä ja suomalainen ymmärtää suomalaista huumoria helpoiten.


Lisäksi mieltä kutittelee Francis Gary Powellin U-2 ylilento. Hän selvisi hengissä tiputtuaan vakoilukoneineen Neuvostoliittoon, passittivat näytöksien jälkeen kotiinsa ja jenkit sai oikein kunnolla nenilleen. U-2  on se yliäänikoneen tyyppinimi, lensi normaalisti kahdenkymmenen kilometrin korkeudessa jonne USSR:n ilmapuolustusohjukset eivät yltäneet eikä millään Mig-hävittäjällä voinut niin korkealle kiivetä. Joku vika, alemmas, ohjus, kiinni, oikeus, kenkää N-liitosta. Jotensakin tuolleen se män, muistelen. Ottikohan.. tiedätte kyssärin?

Mukava tunne kun on lukematon kirjaa hyllyssä useita, noista saaduista kaksi kolmasosaa luettu, ei haittaa. Laatu on sitä että kestää useamman lukukerran, moni hyväkään ei.


Antoisaa päivää,


Sus'

2 kommenttia:

  1. No joo. Aika hyviä löytöjä sait.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen kaikkea, ei tarvitse etsiä lukemista vähään aikaan, ja kun olen vähän ad/hd niin pitää useita erilaisia kirjoja jos yksi ei maistu.

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)