perjantai 2. huhtikuuta 2021

Pitkäperjantain Ihmisiä kera eläinten -postaus

 Löytyi Bored Panda -sivustolta kerrassaan ihania kuvia!! Venäläinen valokuvaaja, Anastasija Dobrovolskaja(juttuun tästä) on ottanut ihmisiä ja eläimiä käsittelyyn, lopputuloksena aivan mielettömän hienoja, hellyyttäviä, vaikuttavia valokuvia. Niitä on 99 joten laitan tähän vain muutaman:


Siisti!


Rakastuin, en tiedä kumpaan enemmän;)


Taidetta!!!


Pöllölle yksi;)



Pitkä on perjantai, koittakaa olla kyllästymättä;)



Sus'


P.s. Tietääkö joku mistä tulee rai-ruohon nimitys, siis mihin se rai viittaa? Ja miksi yleensä moinen perinne on olemassa? Haluan vanhanaikaisesti että joku kertoo, tylsää oikeasti kääklettää kaikki...=)


Rairai!!

Pääsiäistunnelmaa...



Piti Narsisti-ystäväiseni sivut sydänmellisesti sitoa kun alkoi pyörtyilemään pituuskasvun johdosta. Sudenpesän eläimistö on kokoontunut pitkäperjantain viettoon Pyhä Rai -ruohon ympärille. Tunnelma on rauhaisan harras, jonkinlaista jumalille rupattelua, supinaa ja mutinaa olen kuulevinani, ylen henkisiä nämä minun pehmoleluni...;D Täytyy laittaa illan tullen tuli kynttilään, tunnetusti viestiliikenne henkiolentojen kanssa kuuluu kirkkaammin kun on liekki, se toimii ikään kuin sysäyksen vahvistimena. (<--- sysäristä kannattaa kysyä armeijan käyneeltä, hän sen sinulle hetkessä selventää;).



Luin juttua jossa mainittiin pikkubändi nimeltään Zebra, huvikseni koitin you tubesta josko löytyisi.. . No ei sitä mutta tämä letkeä reggae-rytminen iloittelu, kiva löytö:


John Butler Trio - Zebra


6 kommenttia:

  1. Raiheinä on heinälajike, joka itää ja kasvaa nopeasti ja kuihtuu sitten. Sitä löytyy useista nurmikonsiemenseoksista, joissa sitä käytetään suojaheinänä muiden heinälajien siemenille juuri tuon nopean itämiskykynsä ansiosta, talvella se sitten katoaa meidän oloissa. Englannin raiheinä on yleisin. Nykyisin myös löytyy monivuotisia raiheiniä, mutta nekin katoaa muutamassa vuodessa. Riittikö? ;)
    Pääsiäisen aikaan raiheinä symboloi kevään tuloa ja eihän se kovin pitkä perinne ole. Lisää täältä: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/01/10/paasiainen
    Kiva pikkubiisi! Ennen muinoin ei tällaisia rallatuksia olisi saanut kuunnella pitkänä perjantaina...
    Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei riitä sillä ei kiinnosta mitä se on vaan mistä tuo rai fulee, miä ihmeen rairai!? Toki kevään tuloa juhlitaan, mitäs muuta..

      Poista
  2. Raiheinä on vain yksi heinälaji. Lolium suku ja Poaceae heimoon, eli heinien heimoon kuuluva. Tämä taita olla huono käännös koska englanniksi se on ryegrass. Kuulostaahan se vähän railta :D :D :D Ruotsiksi se on Rajgräs, joten voi se tulla sieltäkin. Nopeasti itävänä otettu symboloimaan uutta elämää. Agricola aikoinaan nimesi ensimmäiset kasvit kun raamattua käänsi, sen jälkeen niitä on kerätty kansanperinteestä, tehty käännöksiä ja onhan meillä nykyisinkin vielä olemassa toimikunta, joka nimeää kasveja ja tarkastaa että taksonomia menee oikein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös rye ole ruis? No nyt riittää, luulin että sillä oli joku uskonnollinen syy, maanviljelijänKolaa han se siellä taas kummitteli. Kiitos Lepis<3

      Poista
  3. Mahtavia kuvia. Kuten monen perinteikkään sanan, myös rairuohon alkujuuret ovat niin syvällä mullassa, ettei se tarkasta alkuperästä ehkä koskaan saada täyttä varmuutta. Suora kopio eräästä iltasanomien jutusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lepis kaivaa vaikka haudasta!! Syy siis löytyy kun laittaa sana-arkeologin asialle;D

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)