tiistai 27. huhtikuuta 2021

Kaukosäätimen keksijä

Tuleeko ketään mieleen? Kuka voisi olla tuo henkilö jota on syytä kumartaa, ylistää ja nostaa jalustalle ainostaan ja vain siksi että meni ja keksi nykyajan olohuoneen tärkeimmän kapistuksen - kaukosäätimen. Miettikääpä hetki millainen shöy syntyy jos kauko on hukassa? Sitä etsitään samanlaisella vimmalla, joskaan ei yhtä huolestuneesti kuin puhelinta, kissain, koirain, hiirein avulla, kiroa päräytellään ja kutsutaan, uhkaillaan, lupaillaan ja maanitellaan.... Kaukoo, missä olet, isi ostaa Kaukolle uudet patterit jos Kauko nyt heti piippaa ja kertoo missä on?? ...silencio....Kauko Perkele!!!



Mr Säädin, tuttavallisemmin Kake vaan!!


Joku siellä jo tiesikin eli Nikola Tesla. Tämä serbialais-yhdysvaltalainen keksijä haaveili vähän yli sata vuotta sitten johdottomasta sähkönjakelusta vaan ei saanut tarpeeksi rahaa kokeiluihin. Aihe on ajankohtainen sillä Emrod-niminen firma kokeilee jo käytännössä. Langaton sähköverkko, aivan mieletön ajatus ja silti jo toista sataa vuotta vanha juttu. Jännää, hyvin jännää!!




Mielettömiä nämä tesla-käämit, visuaalinen efekti huikea kun 3 milj voltin lataus pärähtää!! Jihuu!! Sähköö!! I'm Electric!!


Maailman suurin tesla-käämi

Kohtuu päräyttäviä tällaiset sähköjutut, se on jännää tuo sähkö, meilläkin on kaikilla sähkökenttä ympärillämme ja vaikka jalka amputoitaisiin niin se sähkökenttä pysyy yhtenäisenä edelleen ja on kuvannettavissa. Ajattelu on sähkökemiallista toimintaa, siksi olen aina epäillyt vahvasti sähköshokkihoitoja, vaarallista peliä  sanoisin.


Tiistain knoppitietominuutti oli siinä, nähdään ensi kerralla!! ;)



Sus'



U-2 Electric Co.


P.s P.s. Myynnissä Aku Ankan Juhlasarjat, osat 1-7. Huutokauppa Huuto.netissä, sulkeutuu keskiviikkoiltana seiskan pintaan.

4 kommenttia:

  1. Joskus Kauko voi olla viheliäisin kapine päällä maan. Kenellä on valta käyttää Kakea? Kuka istuu Kaken päällä? Nyt prkl se volume pienemmälle, sulla on se Kake! Joskus olisi hyvä, kun perheessä oli kaksi Kakea.
    Ja entäs sitten kun joku nimeltä mainitsematon siipiveikko töppösormi tökkää sormensa Kaken nappulaan jota ei ole tarkoitettukaan käytettäväksi? Ollaanpa pulassa, kun ei tiedetä miten tv:n toiminta palautetaan ennalleen.

    Nyt muuten OIKEIN hyvin tiedetään miltä Pojasta tuntuu, kun me soitetaan sille ja pyydetään apua näiden hilavitkuttimien kanssa (yksi syy miksi olin poissa, oli se, että tietokone ei yhdistänyt mihinkään mobiiliverkkoon yli viikkoon). Se soitti eilen ja kysyi miten saa telkkarin toimimaan. Öö... antennipistoke on.. joo joo, kyllä mä sen löysin, mutta kun ei mahu, ei sovi. Kokeile siihen, se pitäisi mennä siihen mikä-se-nyt-on. No kun ei mee. No, mä tutkin.... Kukkuu - AM:n puhelin... Toimii, kyllä se siihen mikä-se-nyt-on piti laittaa, siitä piti vaan ottaa tulppa pois, että se meni paikalleen :D
    Meillä on tulppaongelma - noin niinkuin yleisestikin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan pitkä kommentti, asiaa!! Joskus yksinkertainen on vaikeaa ja helpon homman kanssa menee ikuisuus. Kaikillw oma Kake, kanavapujotteluviikot;D
      kirjoitin tuon aluksi ilman -va- välissä, kanapujottelu kuulostaa SM-lajilta kesäisessä Suomessa:)

      Poista
  2. Kauko, yksi parhaista keksinnöistä, ehkä. Ei sitä ilmankaan voi olla. Heh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sohvalta tv:n ääreen on yllättävän pitkä matka=)

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)