lauantai 10. huhtikuuta 2021

Saturday Classics 100421

 Mad world on niin surullinen, lähinnä koska joka riviltä löytyy totuus, sanoja jotka kuvaavat viattomien kärsimyksiä, pelkoja ja ahdistuksia.


Itse bongasin tämän kun se tuli johonkin peliin ja nousi pinnalle:


Tässä lyriikaversio,
  Gary Jules - Mad World

Alkuperäinen on Tears for Fearsin:


Tears for Fears

Ja tunnelma on hieman erilainen, outo ja sekava, ihan kuin eivät olisi osanneet
päättää mihin suuntaan biisiä viedään musiikillisesti. Huono tuottaja sanoisin. Tuottajan tehtävä on nimenomaan  olla veräjänvahti, ettei tällaiset pääse läpi (kuulin ekan kerran kun tein tätä postausta, vieläkin vistottaa, tai lähinnä myötähäpeää..;). Rankka kommentti tiedän, mutta alkuperäinen on tällä kertaa kerrassaan huono verrattuna es Pentatonixin versioon:


Pentatonix - nuo Trubadurixin jälkeläiset
suoraan alenevassa polvessa;DD


Vaan onneksi biisistä on versioita, löytyy jokaiselle oman maun mukainen ja pääasia että se on synnytetty tähän maailmaan joka on ajoittain kokolailla hullu.

Lisään hieman: Tears for Fearsin alkuperäistä on kuunneltu You tubessa 18 miljoonaa kertaa, Spotifyssä noin 70 miljoonaa. Garyn versio pesee pöydän: You tube 160 miljoonaa, Spotify 170 miljoonaa!! Voidaan sanoa että aika monen mielestä Gary teki paremman;) On napsunut hyvät hillot ToF:n biisintekijälle, noilla luvuilla jo jotain saakin.


Sus'

6 kommenttia:

  1. Tuo alkuperäinen on ollut mulle se oikea versio, mutta täytyy kyllä myöntää että tuos ekas on selkeämpi sointi. Ihan hyviä mun korvaan kaikki kolme kuitenkin. 👍🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle Gary on best ja eka kuultu, TfF meni ohi kasarilla.

      Poista
  2. Tämä on kyllä niin huikea biisi, nostaa aina kyyneleet silmiin. Covereita löytyy joka makuun todellakin, tuo Gary Julesin versio napsahti tällä kertaa lujimmin. Oikeastaan tuo alkuperäinen ei silloin aikanaan kolahtanut, mutta joskus muinoin, kun Adam Lambert esitti biisin American Idolissa, löysin biisin uudestaan.

    VastaaPoista
  3. Jäi eilen kuuntelut vaiheeseen :o Tämähän on aikansa tuote, silloin osattiin tuon verran. Julesin versio on ihan hieno, mutta kyllä taidan näistä kääntyä Pentatonixin version kannalle. Riittävästi draamaa.

    VastaaPoista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)