sunnuntai 24. lokakuuta 2021

Se on loppu!! The End!!

 Nimittäin kahvinjuonti! ;D  Viimeinen kupillinen tuli hörnästyä keskiviikkoaamuna. Torstaiaamusta kävin naapurille koputtelemassa, kahvinpummausreissulla, vaan ei ollut kotona joten tyydyin teehen. No, perjantaina oli pikkutilipäivä ja kaupasta unohtui ostaa kahvia. Illemmalla keli oli niin tuima jotta tuumin että pärjään ilmankin ja join teetä. Lauantaiaamuna havahduin tilanteeseen että en ole kolmeen vrk:een juonut kaffetta, elikkäs kevyet päänsäryt to-pe johtui kofeiinin puutteesta vaan  tuumasin että olkoot koko sumppi, johan tuota on tullut litkittyä.


Aamurutiinin entinen jäsen.

Olin miettinyt jo puolisen vuotta, kun alkoi tuntumaan että toinen kuppi siitä kahden kupin päivävakiosta, alkoi maistumaan pahalta, että olisi jo aika luopua tästäkin paheesta, varsinkin kun sen markkinahinnan ennustetaan pomppaavan lähivuosina taivaisiin. Mikä johtuu ilmastonmuutoksesta, kahvinviljelyyn sopivat maastot vähenevät vuosi vuodelta ja jossain vaiheessa tämä suomalaisten herkku tullee maksamaan monta kymppiä kilo. Eli se siirtyy takaisin herrojen herkuksi. Asiaan vaikutti yllättäen myös eräs mainos - Kulta-Katriina mainostaa että aikuisuuteen siirtymisen merkkinä alkaa juoda kahvia?? Siis mitä ihmettä? Kofeiini on huumaava aine, joskin mieto, mutta kuitenkin. Mainoksella on painoarvoa teinin maailmassa, uskoisin. Kukapa 15-18 vuotias ei haluaisi saada aikuisten oikeuksia (ja velvollisuuksia) ja jos kahvin juominen on aikuisuuden merkki niin... 

Mikään ei ole niin ovela kuin mainosmies, jos pitää saada jotain myydyksi, mikään ei tunnu olevan moraalisesti väärin. Joten käänsin mainoksen tarkoitusperän ylösalaisin: -Olen aikuinen ja minuahan ei mainosmies pomputtele! Joten päätin että en enää osta kahvia kaappiin. Tämän niin kuin muidenkin huumaavien aineiden kanssa, pidätän oikeuden silti nauttia kahvikupillisen silloin tällöin jos siltä tuntuu. Ehdottomuus ei sovi minulle muutoksenteossa, esim. vaikka lopetin alkoholin humalajuomisen, niin olen esim eilen ottanut kaksi lonkeroa. Ei kannata jäädä siihen rajalle makaamaan, sille ei yhtään tai kaikkimullehtitännenyt! -rajalle. 99% vähennys riittää...;)


Ei väkisellä tarvi ottaa, kärsimys opettaa.


Asiasta koronaan: -nyt alkaa tässä touhussa olla jo suomalaisuudelle vieraita elementtejä, reagoimisia joita kuulee tapahtuvan kiivaamman luontoisista ihmisistä koostuvissa valtioissa, eli suoranaista ajattelemattomuuden huipentumista, ylilyöntejä, vai mitä tuumaatte seuraavasta:


– Toivon, että tämä ei turvallisuusriskiksi eskaloituisi. Pakko toki sanoa, että on meillä poliisit joutuneet olemaan koulujen pihoilla sen takia, että on voitu turvata lasten turvallinen koulumatka ja koulunkäynti, Ohisalo sanoi Ykkösaamussa.

– On ollut tilanteita, joissa koronarokotekriitikkoja on ollut siellä koulujen pihoilla. Ja tätä pidän erittäin huolestuttavana. Seuraamme jatkuvasti tätä tilannetta, Ohisalo jatkoi.


Lainaus täältä.  Ihmetyttää jo ne huutelijat ravintoloiden ulkopuolella mutta että mennään koulujen pihoille häiriköimään lapsia niin johan nyt on P*****E! Saa olla koronakriittinen, rokotusvastustaja mutta joku tolkku hei!! Ja poliisilla olisi varmasti tähdellisempää tekemistä kuin vahtia peruskoulujen pihoilla. Oikeasti!!


Head like a...cloud? 

Luettuani koronan aiheuttamasta, jopa vuosia kestävästä "aivosumusta" eli kognitiivisien taitojen heikkenemisestä, muistin pätkimisestä, en voi kuin ihmetellä kuinka joku haluaa vapaaehtoisesti ottaa riskin moisesta olemalla ottamatta rokotetta. Se kun suojaa nimenomaan ja pääasiallisesti taudin vakavilta muodoilta eli vaikka saakin tartunnan niin tauti menee ohi lievänä.


Nyt on huima luontodokumentti!! Areenasta löytyvä, Arktisen susiperheen matkassa, on kerrassaan kylmäpäistä toimintaa. Tyypit menee Ellismereen, huitsin pohjoiseen, jossa talvella voi lämpötila pudota -50 asteeseen ja kaamos kestää 4 kk, ja alkavat hengailla valkoisten susien kanssa, tai siis lauman. Huh!! Nämä sudet eivät koskaan ole aiemmin nähneet ihmistä joten eivät pelkää ja tulevat ihan alussa uteliaina nuuhkimaan että ketäs te olette... Huh!! Olen kateellinen, tällä kertaa oikeasti! Nyt on niin älytön meininki että tahtoisin kovin olla mukana tekemässä tuota dokkaria. Olisi unelmien täyttymys, ulvoa kuuta osana susilaumaa! Kolme viisikymmentä minuuttista osaa, suosittelen vahvasti.

Muutama kuvakaappaus ensimmäisen jakson alkupäästä, pupuja, biisoneita..ja susia, valkoisia susia!! IIIIIKKKKKK!!! Ihanaa, taivas!








No kyllä hakkaisi minunkin sydän, kahtasataa ainaskii!! Kerrassaan upeaa, taianomaista.

Ulvoen leppoisasti sunnuntain kunniaksi, hyvää alkavaa viikkoa toivottaen,Aouuuuu,


Sus'






Kaunis<3<3<3Kuumottava

P.s. Viikon villisikamaisuus!! Kerrassaan hilpeä possu;D Asiaa aasinsiltamaisesti sivuten, Asterix-visa. Sain 11/11, vähemmän oikein minulta olisi ollut säälittävää, kun nyt on lukenut koko sarjan ainakin kertaalleen, suurimman osan albumeista kymmeniä kertoja. La-iltana viihdytin itseäni albumilla Gallialainen kertomataulu, jossa on lyhyitä juttuja ja mm. tarinoiden päähenkilöt lapsina yhdessä tarinassa. 




Lukiessani viikolla Asterix lyö vetoa, huomasin ensimmäisen kerran että Idefix lähtee seuraamaan dynaamista duoa, Asterixia ja Obelixia Parisiumin kaduilta ja Obelix vasta viimeisellä sivulla huomio koiran, antaen sille luun. Idefix on yksi rakastettavimmista sivuhahmoista, varsinkin hänen rakkautensa puihin jopa riipaisee, aloittaa aina hirmu itkevän ulinan kun puu kaatuu.

14 kommenttia:

  1. Yksi muki kahvia runsaalla kaurabaristalla on nannaa.
    Kolmas koronarokotus on ajankohtainen vuoden lopulla.
    Sudet sun muut on tarpeellisia.
    Yksi moka asterixtiedoissa. (automaatio halusi pilkkoa yhdyssanani)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaurabarista on kyllä hyvää. Kolmas piikki tehostaa rokotteen jo 90-95%, otan heti kun antavat. Sudet on. Kymmenen hyvä tulos. Automaatiot on itsepäisiä ajoittain ;D

      Poista
  2. Kahvia tulee kyllä juotua päivän mittaan illalla sitten teetä. Koronarokotteet otettava ,kolmatta odotellaan. En ole susien ystävä ,täällä ovat liian lähellä. Koiramme joutui susien ruuaksi,hakivat yöllä pihasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kofeiinin puoliintumisaika on 6 tuntia eli ei sitä keskipäivän jälkeen kannattaisi juoda, vaikuttaa unen laatuun. Kolmas rokote antaakin jo pidemmän ajan ja isomman prosentin suojan, kyllä tämä pandemia tästä.

      Erittäin huono juttu kun sudet menettävät ihmispelkonsa, ymmärrän pohjoisen väkeä kyllä siinä mielessä. Toisaalta jossain niiden Suomen susienkin on asuttava, ei meillä ole oikeutta sanoa ja toteuttaa täydellistä hävittämistä, ei oltaisi kolkyt-luvun natseja kummempia jos niin tehtäisiin, natsitkin halusivat "vain" juutalaiset pois yhteiskunnasta kun kaikki oli heidän vikansa. Meni siinä sitten mustalaisia, vammaisia, kommunisteja ja ja yleensä niitä jotka vastusti systeemiä, samaan uuniin.
      Ja kun huipulta viedään peto ravintoketjussa niin jotkut muut elukat alkavat lisääntyä liikaa ja sitten on ongelmaa sitä kautta. Jokin tasapaino on löydyttävä tai susille tulee lähtö kun te pohjoisessa kyllästytte, siellä päin kun on joka mökissä haulikkoakin, ainakin enemmän aseita kuin keskimäärin etelässä (eli napapiirin alapuolella;D). Ihminen ei luomakunnan kruununa saa olla natsi, täytyy löytää jokin muu keino kuin lopettaminen.
      Vertailun vuoksi, Virossa on tällä hetkellä 280 sutta (joista kyllä kaadetaan tänä vuonna puolet mutta kuitenkin) ja virolaiset pärjää.. se on 40 sutta enemmän kuin suomessa Uudenmaan läänin kokoisella alueella, siellä se on kansalliseläin.

      Poista
  3. Aamulla kupponen kahvia ja iltapäivällä niin hyvältä tuntuu.
    Ilta kaffeesta olen päässyt eroon.

    Täyttä asiaa koronasta kirjoittelet. Kyllä nyt pitäisi jo herätä...

    Kiitos vinkistä Arktisen susiperheen matkassa, sehän pitää nähdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iltakahvi sotkee unen, hyvähyvä!!

      Sudet on ihunia elukoita, tyksin minä, tuo dokkari on kyllä huippu.

      Poista
  4. Hyvä homma kahvin lopettaminen, onhan siitä toisaalta kuulunut jotain plussiakin olevaksi, mutta ittekin pärjään ilman. Itse asias mulla tuli kesällä 50v kahvittelun lopettamisesta, olin penskana kova juomaan, sitte kouluun mennes lopetin. 😃

    Asterix-testin tein mäkin, sain 10, mutta se yks lipsu oli huolimattomuutta, olisin kyllä tiennyt jollen olisi liian vauhdilla niitä naksutellut.

    Koronasta näkyi, että rokottamattomilla 16x isompi riski joutua sairaalaan. En tosiaankaan haluaisi ottaa tuollaista vaaraa, kun kerran tarjolla on rokote.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ymmärrä elämäntapa anti-ihmisiä, kaikkea vastustetaan, suurimmaksi osaksi jääräpäisyyttään... . Surullista ja tyhmää.

      Poista
  5. Kappas, tällä koneella tulee google-tunnus näkyviin, ja ehkä kommentointi onnistuu. Ihmettelin, miten minulla oli Asterix-visa jäänyt kokonaan huomaamatta (11/11 pistettä, kun vinkistäsi tein) Meillä siteerataan koko ajan myös Asterix-lauseita. Fonduetakaan ei syödä ilman uhkaa saada keppiä, raippoja tai upotusta Geneve-järveen. Asterixit piilotettiin kirjahyllyssä lehtikoteloihin, jottei tarvitse olla inhottava kavereille, kun ei lainata niitä (eivät palauta kuitenkaan). Lapset luulivat, ettei sarjakuvia saa lukea ja lukivat ne niistä koteloista salaa. :D Ovela temppu, eivät olisi lukeneet, jos olisi suositeltu. T: Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. VAin kielletty hedelmä maistuu hyvälle tietyssä iässä, todella ovela veto, sanoisin että saat +3 kettu -pistettä;) Oletko, tuli mieleen, koskaan maistanut villisikaa? Voisi olla hieno Obelix-hetki jos saisi sitä lautaselle;D

      Poista
    2. En ole maistanut villisikaa. Aikovat Oulussa ampua tehdasalueella seikkailevat kolme villisikaa. En ihan ymmärtänyt, miksi. Myyvätköhän lihat polisiaseman pihassa huutokaupalla kuten ennen möivät hirvikolareista tulleita hirvenlihoja? Joku setämies Kuusamossa oli ostanut kerran villisikaa, mutta hän ei pitänyt sen mausta.

      Poista
    3. Luultavasti siksi että ovat aika aggressiivisia ja jos käy päälle nii kyllä jää moni kakkoseksi, ei ole vaaleanpunainen ja rauhallinen vaan karvainen ja äkäinen sille jota pitää vihulaisena eli siis kaikki ihmiset=) Mutu, ei fakta.

      Poista
  6. Kahvin (kofeiinin) vaikutus yöuneen on yksilöllistä. Ei väliä mihin aikaan juon iltakahvia: kun pää osuu tyynyyn, on taju kankaalla alle kolmessa minuutissa ja kenenkään on ihan turha yrittää puhua tai kysyä mitään seuraavaan kuuteen tuntiin :D
    Myös teessä on kofeiinia eli teiiniä, mutta teen sisältämät teaniini ja meteaniini sen sijaan ovat niitä rauhoittavia aineita teessä.
    Ja mistäkö tämä kaikki "tieto"? 1. Empiirinen kokemus. 2. Vanhaa tietoa + tarkistus kaiken tietävästä Wikipediasta. 3. Niin teen hauduttamista kuin kahvinkin keittämistä ja juomista vanhemmilleen opettaneelta "kaiken tietävältä" jälkikasvulta :D

    Asterix -testin tein, mutta tulosta en enää muista. Ihan täysiä pisteitä en saanut, tunnustan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teetä tulee litkittyä juu, täytyy ostaa kaappiin myös vihreää teetä, siinä ei ole kuin rauhoittavia viboja. Kiitos tiedon jakamisesta oi Pöllöseni, aina kelpaa faktoja lukea, varsinkin tänä Kuu(hullu)-Anon aikana...;)

      Menninkäiset, tontut ja sen sellaiset on jees mutta että ei ole koronavirusta kuin pedofiilivaltionjohtajien salajuonissa siruttaa ja orjuuttaa kaikki ihmiset valtaansa. Tom Hanks ja Sauli Niinistä etunenässä (jälkimmäistä markkinaviisas Kärkkäinen hehkutti salaliiton jäseneksi, Tompan rinnalle;).

      Ensimmäisiin tarvitsee nippanappa uskoa, jälkimmäinen on todennäköistä ulottuvuudessa XY-3zz vuonna 34 666 maan aikaa.

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)