sunnuntai 17. lokakuuta 2021

Sulosävelin, sielusi sanoitin... (plus krapu 42)

 Ensin krapu - viikon sanat on vaaleanpunainen, vetää, tuhista


Koiruuksien uniset jutut


Koiruus veti hirsiä takan eteen kiertyneenä, tuhisten ja vinkuen ajoittain. Mietin koiruuksien unennäköä, mistä mahtavat hurtat nähdä unia? Ajetaanko jänistä takaa, yritetäänkö saavuttaa pyrähtelevä lintu vai onko mahdollisesti mielessä lähimetsässä kohdattu ylen söpö, ja ylimielinen puudeli, joka selvästi ilmaistuaan (emäntänsä) halveksunnan kuitenkin näytti Seropian noutajalleni kiusoittelevasti vaaleanpunaista kieltään.

Seropian noutajani oli välittömästi valmis noutamaan ihan mitä vain puudeli-neito tahtoisi, mehevän luun, naapurin kissan, taivaalta kuun? Ulisten ja ulvoen Seropian noutajani boikotoi kun lähdin sitä vetämään kotia kohden.

Nyt se nukkuu, onnellisen tyytyväisenä, luulen. Kunnon koiranmakkara-ateria riitti puudelin unohtamiseen. Vai riittikö? Kovin käpälät käy, mitä hakee ja kenelle..


Sellainen krapu, tuhina vei koiramaailmaan, kertahaukahduksella, hautuhvuhviuviu..ja sitten jotain aivan muuta.

Uutta musaa on puskenut artistilta jos toiselta. SANNI ihanainen on julkaissut erittäin hyvän biisin, Kesken. Kuten kuvaili jossain, pieni hetki, sohvalla istuen ja kirjoitanpa tästä biisin -hetkestä lähtenyt biisin tekeminen, kuulostaa niin tutulta, tuolleen ne usein saavat alkunsa. Sitä vain hiplaa kitaraa, venyttelee sormia, soittaa ihan vain pitääkseen soittokunnon yllä ja sit yhtäkkiä!! Kuin salama kirkkaalta, ja alkaa tulla tekstiä, melodiaa pukkaa. Let's tehdään lisää biisejä!! ;D



Ilosaarirock -18

Myös toinen ikisuosikkini, Paula Vesala, on ollut aktiivinen, löysi elämänsä rakkauden (pyh, ei me olla tavattu vielä??!!) ja uutta musaa puskee myös. Pahanilmanlinnut pomppaa suoraan kärkikymmenikköön: Kun mikään ei auta, ei Popedakaan... Noin kun aloittaa, ei voi mennä pieleen, onhan se kuunneltava loppuun saadakseen selville mikä on niin iso ongelma ettei Popedakaan... hih! Kerrassaan hyvä biisi ja koskettavat sanat, uskoa huomiseen, vaikka pahanilmanlinnut raakkuu, kraak!


Qstock, tältä vuodelta. Upea nainen!!


Mariskalta Terveisin Doris ja Maija Vilkkumaalta Tämä on suru. Näistä en vielä kommentoi kun ovat ihan just bongatut, tätä postausta varten. Vaan luottavaisin mielin, molempia tullut diggailtua jo vuosikymmeniä...Mariska kolahti joskus 2005 ja Maija vähän aiemmin, tähtitaivaallani ovat pysyneet kiintotähtinä, laadun takeena. Kunnioitan ja arvostan suomalaisia, niin naisia kuin miehiäkin, ihmisiä jotka sanoilla pelaavat ammatikseen. Pitävät yllä suomalaista laulu- ja soitinperinnettä, riimittelevät elämän tuskamme siedettäviksi palasiksia nauttia, kera veden.


Ruisrock 2010

Haloo Helsinki tuli, näki ja voitti, taas!! Uskomaton orkesteri, osaavat ammattinsa todella hyvin. Tajuavat pitää taukoja, tehdä kaikkea huuruista ja happoista, lomailla, palata astialle ja tehdä jälleen yksi levyllinen taattua HH laatua ja iskevyyttä. Lievää uudistumista, ei liikaa, perusHH jytää täysillä, nyt vain hiukan enempi mausteita konepuolelta, ei haittaa. Varsinkin Älä länkytä on kovin konehuttuinen mutta silti hyvin istuu levyn linjaan. On hyvä, ou jee!!


Tuumin tuossa aiemmin että ei oikein iske tämän syksyinen Vain elämää, katsoin Kelan päivän ihan vain perustellakseni miksi ei kolahda, ja tietenkin kolahti! Muutamat biisit oikein lujaa: Miten sydämet toimii? sai täydellisen laulutulkinnan, kuinkas muuten, Suomen ehdottomasti paras laulaja, ja itse solisti kertoi myöhemmin että oli vähän tarvetta tuulettaa.. :D Ja tuuletti oikein huolella, todella iskevä veto, suosittelen. 

Illan toinen huippu oli ABREUn versio Levottomasta tytöstä, oli ottanut mukaansa pari kaveria eli Nelli Matulan ja Eveliinan. Jo vain toimii, ja valmis trio-resepti, jos he lähtevät yhteiskiertueelle niin pitäisi harkita huolellisesti että jättääkö väliin, on niin älytön veto!!


Wau! Naisenergiaa isolla ännällä!!

Oli jo tunnelma katossa mutta Chisu tuli ja pystyi vielä heittämään yhden vaihteen lisää - veti Jenni Vartiaisen kanssa Kaksi sisarta ja johan oli huikea esitys, upeaaaa!!


Kyllä lähtee!!

Viikolla tuli hieno musauutinen - legendaarinen Agents ja Maustetytöt heittää kiertueen!! Nyt on tytöillä Suomen paras yhtye (jos yhteissoittoa ajatellaan, ja muutenkin) taustalla, kannattaa ottaa kaikki mahdollinen irti tilanteesta. Oiva, ennakkoluuloton veto Esa Pulliaiselta

Sellaista rokettia, laitan tähän spotify-soittolistan niin voitte kuunnella pätkät biiseistä jos innostaa...



Mukavaa alkavaa viikkoa, syys pimenee, valoja kaiveltava komeroista ja laitettava niitä pitkin pimeyttä, valoa kansalle joka pimeässä sekoilee...



Sus'


19 kommenttia:

  1. Samanlaisia ajatuksia minullakin pyörii mielessä, kun katson tuota kuorsaavaa koiraa. Kovasti tassut vipattavat, kuono haistelee ja kuuluu pieniä vuff-vuff-ääniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin ne pienet vuffit on ylen hauskoja;) olisikin koira..nyyh...

      Poista
  2. Ei meidän ihmisten tarvitse kaikkia salaisuuksia tietää, varsinkaan koirien :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olet oikessa, pitkööt salaisuutenaan. Hauhau!!

      Poista
  3. Aika hauska juttu! En tällä viikolla varmaankaan kirjoita krapua, sillä sinä kirjoitit sen puolestani <3. Hahmottelin mielessäni hyvin samanlaista tekstiä, mutta onneksi tulin ekana kurkkaamaan sun Krapusi (syystä, että niin harvoin osallistut Krapuhaasteisiin). Huojennus, huojennus, sillä on vähän kiireinen viikko. Kiitos hyvästä tekstistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kävipäs tuuri, olenko nyt todellinen haamukirjoittaja? ;DD

      Poista
  4. Mainio krapu!
    Maustetytöt näytti olevan tulos Vaasaankin. Wau. Yleensä kaikki kiertää tän kohdan vain Sjoen kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Meitsikin on esiintynyt Vaasassa, olin Shitter Ltd:n strippari. Anna P****a Helena Pesola -biisissä tulin lavalle ja sipaisin vaatteet pois, sekä pyllistin yleisölle. Olin menestys!! ;D

      Poista
    2. Wau! 👍🏻 Oliko tuo osa vakiohjelmaa, vai kertaluontoinen tempaus? 😊

      Poista
    3. Kertaluontoinen,kerran Lutakossa inspiksenä, minkä jälkeen Miettinen pyysi Vaasan keikoille mukaan kun yleisö otti sen niin hauskana vastapainona sinänsä vakavalle musalle.

      Poista
    4. Siis kertaluontoinen kahdesti? 😃

      Poista
  5. Miten minä muistelen, että sinä lopetit????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistisi temppuilee, lainaan itseäni seitsemänneltä päivältä tätä kuuta:
      "Palataan astialle kun taas tulee mieleen jotain naputeltavaa ja ihan treenaamisen tähden pitänee osallistua krapuihin ajoittain, sekä sat classeja, niitä on aina kiva tehdä!! Runoja tietty."

      Ja vähän aiemmin samassa postauksessa mainitsin että en ole kuoppaamassa blogia eli asia siis sanottiin jutussa kahdesti, eli ei, en ole lopettanutta enkä lopettamassa, en vain enää julkaise päivittäin vaan silloin kun sattuu huvittamaan ja/tai on jotain asiaa.

      Poista
  6. Hauska krapu, just noin ne unta näkevät.

    VastaaPoista
  7. Jonkun tutkimuksen mukaan koirat näkevät nukkumisen aikana unta omistajansa kasvoista, tuoksusta ja omistajan miellyttämisestä sekä kiusaamisesta.

    VastaaPoista
  8. Kuvaat nukkuvaa koiraa osuvasti. Monesti mietin, mistä ne uneksivat.
    Meillä, kun on kaksi, kuulostaa kuin ne juttelisivat unissaan keskenään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiesin että aihe on kiintoisa mutta en uskonut että näin moni on samoilla urilla, siis että yleensä on joskus miettinyt mitä unia koirat katsoo, kiitän mielenkiinnosta ja kommentista.

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)