lauantai 7. marraskuuta 2020

Saturday Classics 071120 Jaksaajaksaa!!!

 Tällä kertaa tartun itsepsyykkaamislauluihin. Kun on joskus tilanne että on vain pakko jaksaa (kuten ed postauksessa jossa eksyy ja on vain jaksettava), yksinkertaisesti kaivettava jostain lisää voimaa. Puhelin on kuollut, apua ei saa mistään, on vain pärjättävä omillaan. 

Tilannetta helpottaa kun alkaa manaamaan voimia, kiroa päräyttää vähän, huuto sallitaan, kaikkea sen sellaista mikä saa adrenaliinin liikkeelle. Kiroilun on todistettu auttavan kipuun, juurikin tuon adrenaliinin erityksen takia, kai sitä muitakin kemikaaleja saa liikkeelle kun vähän itseään patistaa. Historia on antanut kaksi vastakkaisten puolten taistelulaulua joita käytän vastaavissa tilanteissa: Pakko on taistella, kuolla tai voittaa!! 



Laulun historia on enimmäkseen hämärän peitossa
mutta Varsovan lauluna se tässä menee.
Punaisten laulu siis.


Toinen käyttämäni lause on: Syvä iskumme on viha voittamaton!!  joka on (tietenkin) Jääkärimarssista. Sibelius rulettaa!!!


Jaeger March (toimii myös nestemäisenä,
joskin rohkeuden annostelu nesteenä on erittäin vaikeaa!)

Näillä kahdella voimalauseella ja niitä hokemalla, voi ladata itseensä helposti joukkueellisen kuuluisaa suomalaista sisua ja perkelettä! Niillä on ennenkin menty läpi harmaiten kivien, seisty suojana isänmaan, lakaistu ryssiä konepistooleilla sarjoittain kasaan puolustuskaivantojen eteen, rakennettu sodan repimä maa (kahteen otteeseen), ja nuoltu henkiset haavat ajan kuluessa ja lopulta toivuttu yhtenäiseksi toimijaksi maailman kansojen joukossa. Ja voitettu jääkiekon maailmanmestaruus!!


Ja ei kun taisteluun!! Oli se sitten kasvimaan perkaus, peruskoulun yhdeksännen matematiikan koe tai Finlandia-hiihto! Niin, meillä kaikilla on sukujuurtemme tähden oikeus näitä biisejä laulaa, tai huutaa! sillä niiden puolesta on toiset ihmiset kuolleet, toiset haavoittuneet. Niihin on latautunut voimaa joka vain odottaa käyttäjäänsä ja suomalaisilla on lupa käyttää sitä voimaa.


LinkzParty!


Sus'

8 kommenttia:

  1. En ole vasemmistolainen, mutta ne laulut ovat upeita - joten Varsovan laulu puhutteli enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kaikkea muuta paitsi keskusta-persu joten molemmat toimii;)

      Poista
  2. Jos ei näillä pääse läpi harmaan kiven, niin tikkaat avuksi!

    Varsovan laulu on vaan niin vaikuttava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etsivän Keskusrikospoliisin konstaapeli Sus' kirjaa pieneen punaiseen kirjaan kommunistisympariseeraajat: -Torin takana tavataan....
      (;D)

      Poista
  3. Kieltämättä klassikkoja. Musana ei tulisi vapaaehtoisesti kuunneltua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jääkärimarssin päräytän välillä kun tulee Suomi -fiilis överinä, silloin pitää kuunnella myös Finlandia, mieluumin sanoilla, menee instr.
      Kysehän ei ole vrsinaisesti kuuntelemisestä vaan voiman ammentamisesta historiasta;)

      Poista
  4. Vahvoja voimalauluja.
    Jääkärin marssi toi mielkeen viime elokuussa olleen pojanpojan sotilasvalatilaisuuden, jota tosin sai seurata vain netist koronan vuoksi. Jääkärin marssi on mm Sodankylän jääkäriprikaatin kunniamarssi.

    VastaaPoista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)