maanantai 16. marraskuuta 2020

Sujen rassit!!

 Elikkäs autot. Tai siis ne autot jotka mulla olisi jos olisi rahnaa, tuohta, käteistä, paalua, hilloo, hynää....

Ensimmäiseksi tulisi käyttöauto, pari. Joku Bemarin tai Mersun iso touring malli pidemmille matkoille ja kauppakassiksi sähkövolski tai joku, ei niin väliä. 

Seuraavaaksi hankkisin auton jonka rakentamiseen menisi aikaa, varsinkin maalaamiseen.


Ford Mustang 1968 fastback

Maalauttaisin sen yönsiniseksi ja siihne tulisi molempiin kylkiin juokseva susi, toisella käpälät ojentuu eteen/taakse, toisella taas ne on mahan alla ristikkäin, kyl te tiiätte? 

Konepeltiin tulisi siitä nousevan remmiahtimen ympärille ulvovat hukat, takakontin luukussa olisi taasen ne pennut. Siitä tulisi Mustangin sijaan Wolfang jossa tuo f olisi kahdennettuna elikkäs Wolf Fang ja fang merkkaa kulmahammasta. Sujelle susibiili, jihuu!! 

Tuon remmiahtimen (ahtaa ilmaa moottorin palotilaan jolloin bensa palaa isommasti eli auto kulkee lujempaa) olen halunnut autoon lisätä sen jälkeen kun näin Mad Maxin (elokuva, po:Mel Gibson), jotenkin niin miehekkään oloinen kun konepellistä törkkää esiin tuollainen metallimöykky. Ai miten niin fallossymboli?

  So what;D


Ford Falcon xb gt coupe 1973
 v8 interceptor


Uskoisin että pelkkään maalaukseen menisi tuollainen 30 tonnia vähintään, auto kuntoon laitettuna saman verran eli kuuskyt donaa jos jollain olisi heittää? Heh, ei vaan. en ottaisi vastaan vaikka joku hullu antaisikin, eihän köyhällä ole varaa pitää autoa. Vaan unelmointi on ilmaista! Ja tekee hyvää välillä haaveilla, kunhan ei ole liian tosissaan ettei ala arki ja todellisuus oikeasti ketuttamaan.

Cruisailuun eli p-ralliin taytyy ehdottomasti hankkia mahdollisimman iso ja näyttävä auto. Näin tällaisen, metallinhohto sinisen, joskus 11 -vuotiaana ja vei sydänmeni, wrum wruuum, V-8n murinaa!! Stereoista asiaankuuluvaa rokkenrollia!!


Chevrolet Impala hard top -60

Ne on nuo siivet ja triplavalot
 mitkä mulle kolahtaa tässä autossa..


Kun jenkkirassit on nyt tallissa, täytyy hankkia vielä ainakin yksi komea Mersu ja sehän tarkoittaa sitä että mennään ajassa taaksepäin. Nykyajan autoja kun ei erota toisistaan ellei näe keulan merkkiä, niin on tuulitunnelit eli päästöjen ja kulutuksen laskeminen, vaikuttaneet autojen muotoiluun. Vanhassa Mersussa on luonnetta!!


M-B 280 ES 3,5 1970

Satunnaisesti ihastun muihinkin autoihin mutta nämä kaksi eli Impala ja Mustang ovat olleet fanituslistalla pisimpään. Samoin Mersu, olen sen vain aina kategorioinut eri luokkaan, ei elvistelykäyttöön vaan diplomatia-, arvokkuus- ja sen sellaiset näkökohdat edellä.

Laitan vielä yhden: Opel Kapitän, olisi ihan vain nimen takia hauska, Kapteeni!! Plus tuolainen lojui mummolassa ruostumassa pellon reunassa ja sillähän tuli "ajeltua" ties missä.., ah, nostalgiat iskee, apuaaaa!!! ;D


Opel Kapitän, vuosimallia ei kuvan tiedoista
 löytynyt mutta veikkaan että jonnekin
 kuuskyt l-uvulle mennään, muotoiluhan
 on kopsattu aika pitkälti jenkkirasseista.


Muksaa viikkoa, väistelkää koronaa ja haaveilkaa (mutta ei auton ratissa!),



Sus'



Aikoinaan mutsilla oli bemareita putki joten 
niitä pystyi hakemaan koeajoon. Jossain välissä tuli
uusi viissatassarja ja hain sellaisen koeajoon.
Laitoin cd:n pesään ja painoin kaasua:

No stop signs, speedlimits, nobody's gonna slow us down
 I'm on the Highway to Hell!!

Kyllä ehtii bemmillä;DD


3 kommenttia:

  1. Siinä riittäisi työmaata tehdessä, tarttis olla MacGyver. Susi auto ei jäisi huomaamatta kun ilmestyisi katumaisemaan. Hulpea siivekäs Chevrolet, sen kyytissä olisi varmaan lennokasta....siihen nousen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä ajella Liplatuksen huudeilla kun saa Impala, tööttäilen ja huhuilen: -nyt olisi Liplatukselle kyytiä luvassa....*viheltelee*..pehmoiste nahkapenkit....istua ja nauttia vauhdin hurmasta;)

      Teetättäisin duunit auton osalta Gas monkey -firmassa, Fast'n'Loud -ohjelmasta tuttu, Texasissa. Maalauksen tekisi Hanna Rannanjärvi joka on maalannut susisarjan taulun Elokuun pennut, harrastaa myös ruiskumaalausta ja ne pennuthan tulee kans autoon. Unohdin yksityiskohdan: kattoon tulisi nouseva kuu ens neljännes, toinen alussa, sellainen sirppi ja tähtiä, joku kuvio vaikka otava, tai kai sieltä kauriskin löytyy? horskarimerkkini=)

      Poista
  2. Kiitos, kompastuin tänää pullokuittiin, 0,20 euroa eli läheltä piti;D

    Onpas meillä myt samiksia kohteita, sun kanssa on muutenkin ollut alusta asti jotenkin synkassa, siistiä tavata toinen samalla aallonpituudella oleva ihminen;) Vai olenko aivan metsässä?

    Skutsiin, skutsiin, sinne kaipaan niin!

    Ystävän kaverilla oli noita sporttimersuja parikin, ihalilin aina kun käytiin edesmenneen ystävän kanssa siellä, asui vielä maalla joten ajoi aika haipakkaan tyyliin kuin ei ollut juurikaan virkavallan pelkoa. Kerran olin kyydissä, ajoi ihan hitsin lujaa, tahallaan mutta ei pelottanut oikeastaan yhtään koska tiesin että hallitsee auton tiukemmassakin tilanteessa joten nautin täysin rinnoin. Ja pelotti vähän mut just silleen sopivasti, mausteena=)

    VastaaPoista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)