lauantai 21. marraskuuta 2020

Saturday Classics 211120

Huhuuu? Onks täällä ketään?? Heeeiiii?? Jihuu?? Halooo...Haloo.....Helsinki!!!!!!


Vieri vesi vieri!!

Kuulin tämän biisin about silloin kun se julkaistiin eli elokuussa 2008. Muistan valtavan intoutumisen ja hehkutuksen=) Kummilapsi ei tykännyt mutta joutui viitisen vuotta myöhemmin myöntämään minun olleen oikeassa kun sanoin tämän orkesterin tulevan ja lujaa. Oli kovasti eri mieltä ja minunlaiseni kun on niin vaikea paikka myöntää että olin oikeassa. 

Hauskaa on että en pitänyt orkesterin ulkonäöstä, kundit oli alussa ihan nössön oloisia, enkä Ellin lauluäänestä. Kaikki yksitäiset asiat oli että plääh mutta jotenkin niistä muodostui sellainen kokonaisuus joka olikin Jihuu!. Jännä juttu=)

Toinen levy, Enenmmän kuin elää, floppasi mutta onneksi levy-yhtiö antoi luottoa sillä seuraavat kolme levyä keräsivät jättipotin, myyden kukin platinaa. Sillä on kuitenkin yksi mielestäni orkesterin parhaista biiseistä eli  Sinisissä valoissa. Biisin aihe on rankka mutta sitä on käsitelty huolella ja sanoitus saa herkistymään. Auto-onnettomuudesta harvoin saa hittiä aikaiseksi vaan mun listoilla tämä biisi on kärkipaikoilla.

Ja niissä sinissä valoissa...


Haloo Helsinki tulee tekemään vielä monta klassikkoa, kerrassaa viksuja rokkareita! Kunnioitusta ja kumarruksia sekä alpoodeja useampi kädellinen=)



Sus'

6 kommenttia:

  1. Vieri vesi vieri -biisistä pidin enemmän. Jännä saundi näillä: tyttömäinen ääni & kovaa menoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään molemmista, VVVssä on yhteiskuntakritiikkiä mitä harvoin kuulee ja se on laitettu sinne teitavasti, vain yksi laini - Vantaa, vihreää vettä, Hyvä Vantaa (rautatiesilta mua kantaa, vaikka se tuntuu huojuvalta).

      Poista
  2. Ihan kuunneltavia biisejä, sanat parasta näissä. Tuon Ellin laulutyylissä hieman häiritsee se, että mieleen tulee Maija Vilkkumaa ja Maija nyt on vaan niin ehdoton top.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kas, en ole koskaan noita kahta yhdistänyt vaikka Maijaa diggailenkin. Onneksi on erilaiset äänet, molemmat tosin laulaa aika lujaa, ellen sanoisi ajoittain jopa huutaa=) Maija oli jossain vaiheessa ehdoton top mutt paula v vei sen paikan, sitä se rakkaus teettää, huoh...=)

      Poista
  3. Ellin lauluääni on itsellenkin se erityinen asia tästä bändistä. Joillain on sellainen tylsä massaääni, sitten taas jotkut laulajat tunnistaa heti persoonallisesta äänestään ja tämä Elli on yks niitä. Nämä ei nyt niin oo tuttuja, mutta bändillä kyllä useampi itselleni iskeneitä kappaleita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. VVV on heidän, voisiko sanoa, läpimurtobiisi, sitä tuutattiin kaikkialla, eka levyllä myös HH ja Perjantaina jotka julkaistu myös sinkkuina ja soineet paljon, itselle kolisee Mannerheimintie ja Melkein sekaisin.

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)