sunnuntai 28. marraskuuta 2021

Krapu 48 ja sunnuntain kootut ihmettelyt

 Krapu on sadan sanan kirjoitus jota ylläpitää Susu Petal. Viikon 48 krapusanat ovat taas, harmitella, vuoro.


- Ei kai taas??!, mies ihmetteli kun tennisvuoro oli jälleen peruutettu. Aikansa harmiteltuaan hän palasi autolleen. Kaiveli taskujaan kerran jos toisenkin, ennen kuin totesi lakonisesti avaimien unohtuneen autoon. - Saisivat kehittää autonvalmistajat systeemin jotta tällaista ei tapahtuisi, että ovea ei saisi lukkoon ilman avainta tai jotain… . Itsekseen jupisten mies marssi viiden kilometrin matkan sateessa kotiinsa. Vaihdettuaan kuivat vaatteet, hän puki sadetakin päälleen, otti sateenvarjon varaksi ja käveli takaisin autolleen.

- No voi persoona!!, pääsi mieheltä hänen huomattuaan että ne vara-avaimet olivat unohtuneet eteisen naulaan. Ei muuta kuin takaisin, avaimet matkaan. - Tuli sitten liikuntakiintiö täyteen näinkin, mies nauroi tölmäilylleen.


***


Suomi tuntuu olevan yksi ja suuri avohoitolaitos. Tässä linkin jutussa kerrotaan kuinka psyykkisesti epävakaa henkilö alkoi seurata lähikaupan myyjää ja sitkeästi yritti herättää tämän huomion, mm. kylvämällä yleiselle tielle ensimmäisellä kerralla pellinpalasia ja puukon pystyyn tiehen!! Toisella kertaa toimitti traktorilla kivenjärkäleitä tukkimaan tien. Oli saanut jo aiemmin kuuden kuukauden ehdollisen tuomion samasta syystä, eli vainoamisesta, nyt tuli vielä kuukausi lisää, ehdollisena, tietuhotyön tekemisestä, liikenteen vaarantamisesta. Perusteluissa oikeus otti huomioon miehen psykiatrisen historian, siksi tuomio tuli jälleen ehdollisena.

Paljonpa lohduttaa vainottua myyjää, ruljanssi kun on kestänyt kaiken kaikkiaan puolitoista vuotta, varsinainen päähänpinttymä. Hankalaa tässä on syytellä muita kuin 90-luvun poliitikkoja, heidän toimiensa tähden Suomesta on tullut alussa mainitsemani avohoitolaitos. Puolihullua populaa liikkuu siellä sun täällä, ihmisiä jotka aiemmin olivat visusti lukkojen takana ja hyvä niin, kaikista meistä kun ei ole elämään toisen joukossa.


Byrokraattien aivoituksia on joskus vaikeaa tavan logiikalla ymmärtää. Tässä jurussa tarina siitä kuinka ihminen muuttaa kuihtuvaan kylään, perustaa kahvila-baarin kivinavettaan josta nopeasti kehkeytyy kylän kohtauspaikka. Viisikymmentä vuotta samalla paikalla nököttänyt navetta onkin yhtäkkiä muuttunut näköesteeksi, liian lähellä tietä ja ELY-keskus ei anna lupaa kahvila-baarin pitoon. Vastapäätä on kapinen kyläkauppa, viimeinen asia mikä kylälle on jäänyt postien ym. häivyttyä rakennemuutoksen kourissa. Nyt kun joku rohkea haluaa muuttaa takaisin maalle ja alkaa piristämään kylän eloa niin virkamies ottaa tiukan kannan ja ei anna lupaa. Sääntö-Suomi näyttää jälleen parhaat puolensa. 


– Tämä kuolee tämä kylä, jos tänne ei mitään jää, Ahonen sanoo.


Miehelle vastattiin että pura se rakennus ja rakenna uudestaan samalle tontille mutta kymmenen metriä kauemmaksi tiestä. Kesäkahvilahan tuottaa niin perkeleesti rahaa että täytyyhän miehellä siihen olla varaa. Niin se kauppa, sillä kyllä on poikkeuslupa, pysyvä, mutta kun mennään tien yli,  asia on virkamiehen mielestä täysin eri. Huoh!! Jos salaliittoja on oikeasti olemassa, niin yksi on saletisti joku korkean viranomaisen paimenkirje kaikille byrokraateille kautta Suomen: - Pitäkää päätöksillänne Suomen maaseutu tyhjänä!! 

Kaamea uhkakuva, ihmiset alkavat muuttaa takaisin maaseudulle ja koko koneisto joka vaivalla on purettu, pitää rakentaa uusiksi!! On ongelmat viranomaisella, juujuu ja voi s*****a sentään!!


Ei katoa, häviä, jää piiloon, pala tulessakaan.

Miltä tuntuisi istua 43 vuotta syyttömänä vankilassa, yhden todistuksen perusteella jonka todistaja perui myöhemmin ja kertoi antaneensa sen painostuksen alaisena?? Jos on outoja byrokraattien ja viranomaisten jääräpäisyys Suomessa niin Amerikassa se saa aivan jäätävät mittasuhteet!! Tässä jutussa Kevin Stricklandin, afro-amerikkalainen tietty, ei näitä juuri valkoihoisille tapahdu, tarina. Kaiken lisäksi osavaltio ei maksa senttiäkään korvauksia!!! Aivan käsittämätöntä oikeudenkäyttöä! Onneksi joku hyväntekeväisyysjärjestö tempaisee ja miehelle on kerätty jo 1,4 miljoonaa taalaa. Eihän rahalla voi korvata menetettyä elämää mutta ainakin se helpottaa loppuelämää. Kelpaisi varmaan kuulla myös jonkun viranomaisen pyytävän anteeksi, not going to happen, mikään ei ole niin vaikeaa kuin saada byrokraatti myöntämään virheensä. 

Saisivat jenkit hävetä, näitä juttuja on ihan liikaa, ja lähes aina ne tapahtuvat afro-amerikkalaisille. Kun he niin kovin mielellään vievät länsimaista demokratiaa aseilla muihin maihin, niin voisivat aloittaa omalta takapihaltaan, ihan älyvapaa koko helvetin U-S. of A.


Joskus ahdistaa lukea näitä uutisia, lukemattakaan ei voi olla kun on ihan liikaa vapaa-aikaa. Osaisipa tempaista itsensä irti lähes kokonaan tästä niin sanotusta vallitsevasta todellisuudesta. Muuttaa metsään ja olla yhtä pupujen, lintujen ja muiden elukoiden kanssa, unohtaa koko hela maailma... .


Sus'Hector - Koko Hela Maailma

P.s. Kommentointi toimii, etukäteistarkistus päällä, kiitos.

23 kommenttia:

 1. Ihan hyvä, että autoilija joutui hieman kävelemään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, ei tainnut lopulta hirveästi harmittaa, osasi suhtautua positiivisesti, kaivaa sen hopeareunuksen. Pitäisikö päivittää platinareunukseksi sanontaan, on tuo hopea niin halpaa nykyään.. .
   =)

   Poista
 2. Tunnelmallista ensimmäistä adventtia!🕯️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Annoin äsken elämäni ensimmäisen adventtilahjan, kaveri sanoi ettei ole kuullutkaan sellaisista lahjoista, vastasin jotta en minäkään.. ;)

   Poista
 3. Heh, voisi olla elämys kun nukkuu metsässä ja väiski hyppää päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapahtukoon tahtosi, taidan pyytää itselleni samaa, kiva idea;)

   Poista
 4. Aivan kuin olis itseään lukenut. Tulee satoja turhia askelia päivässä, kun pää ei toimi ;D

  VastaaPoista
 5. Hyväntuulinen tyyppi. Meinasi, koskapa ei pelata tennistä, niin reippaillaan kävellen. Hyvä asenne.
  Byrokratian koneisto on vailla tarkastusta. Ei mitään mieltä monessakaan päätöksessä. Itse yritän olla hiiltymättä näistä. Tuo kivinavetta-asia liippaa niin liki. Tiedän paikan, siis aivan tuulesta temmattu päätös kivinavetan jatkosta baarina.

  VastaaPoista
 6. Jos ei keskity mitä tekee saa esim. ylimääräistä liikuntaa. :)
  Tuosta kahvilasta. Jospa virkamiehet tulkitsee lakia yhdenvertaisesti. 'Tien vieressä' moottoritien tai kylätien on ero mutta yhdenvertaisesti laki on sama tielle kuin tielle. (Tuo yhdenvertainen on varsinainen vitsi. Ei mummo peräkorvessa voi olla yhdenvertaisessa asemassa kuin Töölössä asuva mummo. Vai kumpikohan mahtaa saada nopeammin lääkärin apua....Saatan olla väärässäkin, lääkäripula vaivaa melkein koko maata!

  VastaaPoista
 7. Hyvä vai huono hölmöily, joskus voi tulla kalliiksikin.

  VastaaPoista
 8. Avaimet virtalukossa, vara-avaimet emännän käsilaukussa, käsilaukku auton takapenkillä ja sähkölukko napsahtaa kiinni omia aikojaan. Siinäpä seisoskellaan hetki aivan hiljaa auton vieressä.....:D Ei kävelty minnekään, saatiin puhelin lainaan ja soitettiin virka-apua.

  VastaaPoista
 9. Tarinan miehellä oli asenne kohdillaan.
  Itse yritän sinnitellä autioituvalla maaseudulla. Saapi nähdä kauanko onnistuu, kun ei ole enää sitä kyläkauppaakaan.

  VastaaPoista
 10. On kommentointi pätkinyt viime päivinä joten tällä kertaa vain yksi ja kiitos kommenteista, jokaista arvostan ja luen mielelläni.

  VastaaPoista
 11. En mä onneksi noin kauas olisi kävellyt turhaan, mutta kyllä noita unohtamisia ittellekin sattuu ja pitää palata hakemaan kamaa. Asenne onneksi auttaa.

  Maailmas on tosiaan paljon tyhmyyttä. Ja nykyään uutiset niistä leviää tehokkaammin kuin ennen, niin tuntuu että se muka lisääntyis, vaikka onneksi ovat todnäk vähenemäs.

  Tuo Hectorin biisi oli kyllä hyvä! Ajattelin että pakko olla jokin käännöskappale, mutta ihan itte on sen tehnyt, koko levyllä oli vain joku 1,5min viikonloppusammakko joka on muualta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa kylläkin, Hectorin biisistä on tehty englanninkielinen versio by Zero Nine ;) H on kerinnyt tehdä niin monenlaista kun jo kuuskööt-luvulla aloitti.

   Poista
  2. https://youtu.be/zQyqRvyIuLU Tuossapa tuo biisi, live-version nappasin, löytyy myös levyltä Freakshow.

   Poista
 12. Tuollaisten matkojen ajaminen autolla on siis ihan turhaa, mikä tuli todistetuksi tääläkin jutulla:D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää että hieman huvittaa nykyaikainen käytäntö jossa kuntourheilija ajaa autolla muutaman kilomerin päähän tekemään sen suoritteen, esim. hiihtämisen. Eikö voisi ihan jo lämmittely mielessä vaikka hölkätä/ripeästi kävellä sinne suorituspaikalle jossa sitten monot jalkaan ja sukset alle? Sukset kulkee olalla, monot pikku repussa kera nesteen ja hiukopalan?
   Monelle ei käy kun eivät kehtaa, tai uskalla;O kohdata muita ihmisiä hiihtovermeissä, ihan niin kuin sillä olisi mitään tekemistä minkään kanssa. Onko luonnollisempaa näkyä kuin ihminen suksineen ja sauvoineen teknisissä kuteissa?

   Poista
 13. Hyvä, että mies osasi ottaa rennosti tuon unohtelunsa. Kävely on hyvää kuntoilua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies on oppinut että maahan kaatuneen maidon pitää antaa hapantua, ei mielen! ja ostaa uusi suosiolla.

   Poista
 14. Raivostuttava tilanne, mutta tulihan kuntoiltua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämässä on aika usein raivostumisen sijaan hyvä ottaa iisisti, stressitasot alas, jihuu!!

   Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)