maanantai 22. marraskuuta 2021

Sinisiipi, keltanokka, punertaa hai...kala? ..kara!!

 Terapoin huolella ja maalasin niin että väriä on housuissa, paidalla ja tietty myös kirjan kansissa joita on hyvä läjä. Naapurin kirjahylly tuotti lopulta vähän rahaa (10,-) muutaman sarjakuvan vaihdossa, Tuurin, Turusen, Paasilinnan ja Huovisen kirjoja reilut kolmekymmentä kappaletta omaan hyllyyn. Loput meni, onneksi,  kiertoon SPR:n kirpparille Kirriin. Ne vähät jotka jouduin laittamaan paperinkeräykseen, jättivät jälkeensä muutaman kymmentä kantta joita tarjosin muutamaan paikkaan, askartelukäyttöön. Ei kelvannut ja heurekoin aikani kunnes tajusin että nythän on maalauspohjia. Jihuu!!


Totuus ei pala tulessakaan!!


Metallinkeräyslootasta pelastamani haikara sai uutta väriä, tai siis lisää. Sateenkaari -jengiin kuuluu hän ilmiselvästi ;D Alkuperäinen idea oli että maalaan tuon nokan keltaiseksi. Unohtui jossain välissä ja siivet sai sinisen hohtonsa. Tänään reidet ja kaula alkoivat punertamaan ja se nokka keltaantui, nyt on!! Hihii, oikein hauskaa puuhaa!! Monen mielestä ja itsenikin välillä, olisi varmaan pitänyt jättää se ruosteenväriseksi vaan enhän minä nyt sellaista malta olla käyttämättä. Nailon-kielinen kitarakin oli kohtuu värikäs kun sen tuossa vähän aikaa sitten myin halvalla tarpeeseen. Kitaristi ilman kitaraa on kuin haikara ilman pyrstöä, tulee toimeen mutta jotain uupuu.


Kaveri innostui tuosta hellannupista,
nauraa hekotteli ja sanoi ettei ikinä ole
nähnyt mitään mikä noin hyvin sopii.

Nyt on ankara miettiminen jotta maalaanko haikaran bodyn vielä, jalkoihin ehkä keltaista nokan tyyliin. Nimetäkin pitäisi, ehdotuksia??


Uuden elämänsä kunniaksi on Hessu?? Haikara saanut väriä pintaan ja tykkää kun helmeilee, luulen, kuulen ääniä....... (hihihiii, no en kuule, kuulisinkin, ei vaan, ei sekään olisi kivaa..)

Keksin tuossa joutessani kun maapalloa sijoittelin pesässä uudelleen, ohjelmaidean. Sellainen taitaa olla kuin maailmanparantajat joten pitää keksiä nimi joka olisi idealtaan samanlainen, ekaksi tuli mieleen Maailmanparannuspiste vaan se töksähtää, antaapa hautua.. . Idea siis kaikessa yksinkertaisuudessa on että haastattelija esittelee ihmisen joka on keksinyt jotain millä maailma oikeaasti muuttuu hieman paremmaksi. Esim joku energian talteenottolaite tyyliin F1:n autoissa oleva vekotin joka kerää talteen jarrutuksessa syntyvää energiaa ja syöttää sen takaisin moottoriin, tai jokin idea, tapa jonka leviäminen on suotavaa, esim kierrätystähän aikoinaan pidettiin ihan viherpiipertäjien hassutteluna, vöyhötyksenä, nyt kun luonnosta materiaalit alkavat loppumaan niin sehän on pakollista. Jotain tuollaista.


Haastattelijalle ja vieraalle nojatuolit, ja 
ei kun sanomaa levittämään.


Perusideaan kuuluu se että uutiset joista kerrotaan, ovat hyviä. Niin paljon raportoidaan kaiken maailman paskasta jota lentää pitkin maailmaa tuulettimeen että ohjelma joka olisi lähtökohtaisesti umpi positiivinen, tekisi väliin hyvää. Parannetaan maailmaa, punaviinilasillinen kerrallaan, heh.. . Siis ei noin vaan ihan oikeita parannuksia paskanjauhamisen sijaan, kiitos. Idean saa käyttää ja jatkojalostaa ihan ilmaiseksi. Kaiken perusta on tuo maapallo jota voi käyttää ihan konkreettisestikin jos uutinen liittyy johonkin tiettyyn maailman kolkkaan, näyttää siitä pallosta se, tyyliin: - Tuolla meren pohjassa on sitä ja tätä jota voisi käyttää niin ja näin jolloin syntyisi sitä ja tätä sekä roppakaupalla positiivista energiaa!!


Maapallo, ainutkertainen, meidän 
kaikkien koti josta tulee pitää huolta,
ei tuhota ja hyväksikäyttää.

Kaikki tämä siitä että siirsin karttapallon lipaston päältä pois ja piti löytää uusi paikka. Varastosta tuo pikku pöytä ja kun sen siihen asettelin, tuolit oli jo noin, niin välähti. Huh, hah, hei! ja heurekarallaa!!


Henkka Hyppönen, hän joka oli alkuperäinen Hyvät ja huonot uutiset -ohjelman juontaja, sopisi. Täytyy nyt  alleviivata että kaikki uutiset eivät olisi tiedettä, löytyy muitakin aloja joilla tapahtuu positiivista kehitystä joita olisi hyvä tuoda esiin. Jotta ihmiset ottaisivat käytänteitä käyttöön, tutkittuja juttuja joita voisi suositella. Vaikkapa aivotutkijalta/psykiatrilta kysyä että miten kannattaa ajatella asioista ilman että ahdistuu.


Asiaohjelma jossa positiivinen vire, opettavainen ilman tyrkyttämistä, väliin aiheeseen liittyviä kevennyksiä sketsien muodossa jne. Ideoimaan, firestarter on puhunut. Ugh!


Maanantaihin mielettömän hienoa fiilistä, maanisuutta depression sijaan!! toivotteleepi Sus'


The Four Horseman - Rockin' is ma business

Löytyi reipasta, aaceesalama-henkistä rokettia,
näitä ei ole koskaan liikaa ;D
Tekivät yhden levyn vuonna 1991 ja se on
kohtuu hyvä helmi, suosittelen jos tämä biisi kolisee.


4 kommenttia:

 1. Ei ole nyt maaninen maanantai. On tyyntä, rauhallista, rentoa. Tällä iällä ei maanisuus usein yllätä. Ehtoopuolen hämäränhyssä on ilmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sota apatiaa vastaan, ehtoopuolen kirkkautta vaaditaan!! ;) Ei vaan toivossa hyvä elää ja rauhassa kuolla, sanoi se legen.. wait!!..daarinen Lapis Lapamato!! Jihuu!!

   Poista
 2. Kierrätys on tänä päivänä jo melko luontevaa.
  Meilläkin on lajittelu kaikelle mahdolliselle; lasi, muovi, metalli, kartonki, biojäte, sekajäte...unohdinkohan jotain.

  Juolahti mieleeni tuosta "maailmanparannuspiste" ajatuksestasi että mielenkiintoista olisi tv:stä katsoa sellaista sarjaa jossa nostetaan näkyville hyviä tekoja maapallon kannalta.
  Henkilöitä jotka kehittäneet tuotteita, tegnologiaa ym.

  Mainioita aivoriiheilyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poistin vahingossa kommenttini, jotain tällaista siinä oli:

   paperi, patterit ja akut... en enempää muista.

   Juuri tuollaista ohjelmaa kaipaisin, positiivista ainaisten paiseen puhkaisujen(outo ohjelman aihe, yöks!) ja rikosten perkaamisen sijaan. Ihmisen morbidi kiinnostus rikoksiin ja varsinkin murhiin ja murhaajiin on minusta aavistuksen sairasta, vaan onpa niitä pimeämpiäkin kiinnostuksen kohteita.

   Kiitos, riiheily on kivaa;)

   Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)