keskiviikko 9. syyskuuta 2020

Suo hauta pohjassa meren

 Kun yhdistää sarjakuvan ja hakaristikoukun, saadaan seuraavanlainen morbidi postaus, on niin riemukasta päästää kieroutuneen mielen tuotokset filtteröimättä läpi, olkaa hyvä:


Karlsruhe, upotettiinn Norjan rannikolle 1940

Löysivät kuvan laivan. Norjalaiset laskivat tietokaapelin 15 metrin  päähän laivasta vuonna 1977 ja 2017 havaitsivat että lähellä on iso hylky. Nyt sitten ovat selvittäneet jotta natsipaattihan se siellä vetää sikeitä meren pohjassa. Brittisukellusvene sen sinne upotti kun oli lähdössä pois norjanvaltausreissulta. Paha sai palkkansa, mitäs kiusasivat kilttejä norjalaisia. Paitsi Quisling, sitä saa kiusata. Nih!

Silti, meren pohjassa nyt siis hauta, Aku Ankkaa lainatakseni:

Onneksi on kaikki Parhaat -sarja hyllyssä
niin sain kuvan kun ei netsissä ollut. Nyt on=)

Kun kääkletin asiaa, törmäsin tällaiseen sanoitukseen, aivan loistava merimiessanoitus!!



Itkevä merimies

Suo mulle hauta pohjassa meren, kun vanhuuden peikko mun hyytävi veren. Lepoon lunasta aaltojen huomaan, varjoissa vetten viiniä juomaan.

Suo mulle hetki, ehkä ikuisuus, anna unohtua hiljaa suojeluus. Muut laivat ohjaa poies luotani, kätke syvään siniseen syliisi.

  On kadonneet jo päivät nuoruuden   kansilla tuhansien laivojen.   On lahonneet jo laudat laitureiden   katveessa joiden vietin ma lapsuuden.

Suo mulle hauta pohjassa meren, kun vanhuuden peikko mun hyytävi veren. En tahdo enää uida mä rantaan, oon liian heikko, jää ankkuri santaan.

 and 
Runo/teksti kopioitu täältä: YMT
Sus'

5 kommenttia:

  1. Klassikkoja... Muistan noiden vuosikertojen Akut ulkoa, myös tämän. Eihän tuota laulua kukaan silloin tuntenut eli oli kyseenalaista, onko sellainen oikeasti olemassa. On siis. Aika huikeaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuota biisiä tuollaisenaan, net on nu pari tyyppiä joiden nimet on aku ankan toimitus (eli se alkper värssy)jälkeen, he ovat kirj tuon biisin ns loppuun=)
      Hieno sanoitus tehty kahden rivin perusteella, vai onko niitä neljä mut kuiteski.

      Yks mikä jäänyt mieleen yhdestä taskukirjasta: aku etsi roopelle kirjoituskoneite ja ulkomailla kirjoittautui hotelliin väärällä nimellä - Uka Naakka. Ei tuon isompi vitsi vaan hekotan aina hetken kun muista.

      Poista
  2. Wau, historian kaivelua! Muistankin tuon tarinan, lopussa oli lumimyrsky ja Aku jäi sitten romahtaneen lumikasan alle mökkiin laulamaan sitä kunnes kevät sulattaa lumet. Mutten tosiaan tiennyt, että laulu oli oikeesti olemassa.
    Youtubesta ehkä lähimpänä on vanha raspikurkku: https://www.youtube.com/watch?v=FOt3oQ_k008

    VastaaPoista
  3. Piti kääklettää tuo hauta pohjassa nin huomasin tuon sanoituksen. Ihan hyvän biisin väsänneet. Ei ollut lumimyrsky vaan se horelli sijaisi laakson pohjalla ja tuo biisin soittaminen aiheutti lumivyöryn. Siellä oli joku erakko mitä luultiin syylliseksi. Terveisin ankkologi Sus'
    Stevartin-rotta on kyllä vars kähisijä=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, hotelli oli, mutta se lumi roikkui siinä yllä yöllisen lumimyrskyn jälkeen. Ja Tupu, Hupu, Lupu siellä ylhäällä tosiaan jahtas syyllistä ja erakko sanoi, että laulun säveltäjä (Aku) on syyllinen. :-D

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)