lauantai 26. syyskuuta 2020

Tekee mieli lätistä ihan äänenmuodostamisen ilosta...=)

Mutta kun on jotenkin niin väsypoikki, johtunee enempi liiasta unesta putkeen, ei sen puuteesta, ja liikkuminen on jo ajatuksen tasolla huimaavaa niin istunpa tässä ja olen teille puhuvinani (ette ole siellä, ainakaan just nyt ja kaikki, enkä itseasiassa puhu vaan kirjoitan) ja toivon teidän olevan korvat höröllä (silmät appoisina). Tai edes elossa. 

(tähän väliin jälkijättöisesti että oli jossain htlm-tilassa ja minä vaan ihmettelin;D) 

Leikinpä eli opettelen tässä näitä uusia juttuja, jos ottaisi tavoitteeksi että hallitsee noin 67 prosenttisesti bloggerin toukokuussa 2021. Tämän tekstin pitäisi tulla kuvan viereen, vasemmalle puolelle, kuva äärioikealla (natsifoto???)

 
No onnistuipa eli siis ihan vituilleen, hmmmm.... No nyt on jännä, laitan rivivälejä, muutama tyhjä aina kappaleen jälkeen ja tuosta...hmm... No onnis...äh!  eteenpäin, kaikki teksti pitäisi olla kuvan alapuolella, höh, kaiken lättää vaan tuon edellisen perään. Miten tuo kokeiluvaihe meni niin ettei tällaisia ollut? Mitäs näitä on muita, wordpress kuulema hyvä. Mieluummin opettelee uudelleen koko systeemin kuin että metsästää jotain siirrettyä namiskaa kymmeniltä sivuilta..eikä vittu löydä!!?? 

Meikäläiselle Palaa päreet alle 3 millisekunnin, unohtuu samantien tällainen höykkyytys saa aikaiseksi inhoa ja pelkoa sekä vitutusta Blogistaniassa. Suljen koneeet ja menen ulos, pitäkää tunkkinne!!

(näin jälkikäteen: tästä lähti tarina liikkeelle, tuo pitäkää tunkkinne laukaisi jonkun valmiiksi ajatellun jutun ulostulemaan) 

huusi renkaanvaihtaja Shellin pitäjälle kun ei ilmaiseksi saanut lainaan: -Pidetään, pidetään paitsi jos myydään, tervetuloa uudestaan, tuoreita munkkeja joka aamu ja sunnuntaisin santsikupit ilman eestä. Hetken kuluttua tunkin huutelija-mies palaa asemalle, kahden matkalaukun, ja naisensa kera. Huoltistyyppi tyypittää heidät perheeksi, missä lie kaka.. -Äitiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, Petra veti pataan!! -Kattila soimaa!!, kuului kirkas tytön ääni mutkan takaa ja samassa puuttuvat penikat jo  täydensivät kuvan joka  ehti kertaalleen...-Hei Selli-setä, onks teillä tikkareita? Tikkareita Tiktiktik...ka..raita, ei ku ry..re...rei?..joo reita!! Tikkareitaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! 

Huoltistyyppi sekoaa vallan kun edessään oleva, ehkä kuuden - seitsemän ikänen pojankoltiainen hymyilee jakoavaimena ja hokee välillä tiktoktikkareitaan...-Löytyy tikkareita, rekkareita, sekä raggareita! kävivät Lahdesta eilen, veivät Muumilimsaa kolme ploa, tietty ru--seis! nopea vilkaisuhämäys: - ..tiinilla hoituu ruutanat, ruutukuvioita ympyröihin, neliöt, kolmiot ja sataneljäkymmentäkahdeksastahokas vaativimmille avaruusgeometrikoille, sekä se ja sekin löytyy...siitä en ole varma mutta tilataan, siteet siivekkeillä hyllyssä,  siitakkeet, suitsukkeet ja  säilykkeet on loppu, ole hyvä, kiitos ja hei!





-Bensamyyjää?? Huhuu?? Kuin salaa, on Tesla  suhahtanut bensapumpuille, uudenkiiltävänä se saa huoltismiehen huokailemaan useasta syystä: -Tankki täyteen! jatkaa kesäkuumalla supiturkin harteilleen heittänyt muotiluomusten mallinukke maalaisidyllissä. Huoltismiehen psyyke uhkaa kaatua, tällaista ruuhkaa sekä aistien ylikuormitusta hän ei ole kokenut sitten Lahden hiihtokisojen dopingjupakan jälkeen. Se jupakka vei miehen kolmeksi kuukaudeksi lataamoon, niin koville otti rehellisten Suomi-hiihtäjien kiinnijääminen ja lopultahan se otti koville hiihtäjillekin, yhdelle laukauksen verran. - Seiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis!! Huoltismiehen sataseiskytsei senttisen ja kuusköötkuus kiloisen normilihaksikkaan nelivitosen kurkusta kimmahtanut ääni pysäytti kaiken, jopa linnut lakkasivat viserryksen keskellä kiivainta pesä&panopuuhastelua. Kuin kymmenmetriset neljä kirjainta olisivat pudonneet taivasta ja jysähtäneet Shellin pihaan, tomua nostattaen.

Kaikkien katseet kääntyivät kompassineulan lailla Huoltismiehen pohjoiseen: -Elikkä siis, hän alkoi selkeästi artikuloiden ja puhuen äänellä joka piti sisällään turpa kii ja kuuntele loppun asti! kehoitteen. -Täällä myydään tavaroita, ei lainata/vaihdeta/varasteta eikä sumplita varjoissa, kelpaa käteinen ja kortit. Toiseksi: tikkarihylly löytyy ovasta oikealle ja perältä vasemmalle, siinä käytävän keskikohdalla. Kolmanneksi: täällä ei patoja kolistella eikä kattilat kolhiinnu! Neljänneksi: Rouva hyvä, Tesla on sähköauto, bensaa siihen tarvitaan vain kuskin Zippoa varten. Siten ollen siinä ei ole tankkia vaan akusto. Ja ei, lapsikansalainen! kielsi huoltismies katsoen pojankoltiaiseen, -Se ei tarkoitaa kaameaa läjää Aku Ankkoja, ilmestyy keskiviikkona apus eka, vaan sähkönvarastointia, mikäli Tesla tarvitsee virtaa, siirtykää itsestänne katsoen eteen kymmenen metriä ja saman verran oikealle. Sieltä löytyy viisi latauspaikkaa kolmella eri päätteellä. Kiitän! Jatkakaa!



Tyksin T:stä, siis logosta. autokin kelpais,


Huoltismies kääntyi ja haki tiskiltä kello kolmen kahvikupin munkkeineen ja poistui yläkerrän toimistotilaan.  Tunkiton Mies komensi lapset ja naisen takaisin tielle, olisi vielä kolmisensataa metriä paikalliseen hot..anteeksi kaikki hotellit!, siis motellintapaiseen, erotuksena pohjanmaan ladoista oli punainen väritys. Kommunismin puna hehkui tuoreena, motellinomistaja oli viime viikkoisen konkurssin jälkeen juonut viinavarastoja ja löydettyään sata litraa aitoa Tikkurilaa,  haki painepesurin jolla hoiti kiinteistönsä ikuisiksi ajoiksi ihmisten mieliin. Oli viimeistellyt luomuksensa, tottakai! karlmarxinkeltaisella tekstattuna: Häjyt = Puukkohomoja

Viimeisen sanan kirjoitettuaan ent motellinjohtaja (ent-kioskinmyyjä, ent-aviomies. ent-k-kauppias, ent.. No  entä sitten, vittuako siinä luettelet, mokomatekoälykkö! huutelee sivusta eikä saa edes tätä vähää aikaiseksi!!...ent-kirjoittajan kaveri, ent-...inen) tokeentui sen verran että tajusi juuri kirjoittaneensa vähintään turpasaunan jos ei sitten ihan kirkonmenoja. Ladan renkaat heittivät nippanappa ilmaa, sora nauroi asvaltin kanssa kilpaa. Noin kuuttakymppiä kiisi Neuvostoauto aakeeta laakeeta lailla siperian tuulien,  ja kas, Entinen Mies onnistui törmäämään Pohjanmaan ainoalla mäellä sen takaa tulleeseen, ylileveään kuljetukseen. Kuorman sivusta sojottanut metallisiipi, leikkasi Ladan konepellin tasalta avoautoksi. Entinen Mies jakaantui kahdeksi ja kaavittiin seuraavana maanantaina Destian toimesta metallilaatikkoon ja vietiin poltettavaksi Riihimäen ongelmajätelaitokselle (emme edellenkään ota Janne Katajaa vastaan, elänä eli kuolleena. Yht. Joht. Huom!). Oli siinä Entisellä Elävällä Miehellä kohtalon leikkaava hetki muutoin ylen tasaisessa alamäessä. Soitan entiselle kuolleelle kaverille Hassisen Konetta: "Siitä lähtien syöksylasku alkaa, aina alaspäin..."

Kylän raitti hiljeni. Talon alta ilmaantui kolmijalkainen koiravanhus ja haukahti laiskasti: "Mikä mekkala täällä on ja mihin kaikki meni???" -Koikoikoirrrrruuuuus, kupille, evästä tarjolla, kissa vie!! Koiravanhus tunnisti osan  sanoista:...eväs........vie...eih! Kissa!!? -Ärrinmurrinräyyyyhhh! Kuin nuoruutensa uljaina päivinä Balkanin vuorilla haistellessa,  se karjahteli kaikille kissoille taisteluhuudon: Raadellaan!! Raadellaan!! Kaikki kissat katoaa...koiranmakkaraksi, ei niistä muuta saa!! Koikoi lönkötti kupilleen vaan nukahti keksen syömisen, väsy iski, veto loppui. Naapurin kissa hiipi ja nääpisti koiruuden eväät, nuollen kupin puhtaaksi. naukuen vienosti hän livahti hämärtyvään iltaan. Kuu nousi kaiken ylle ja totesi asioiden olevan entisenkaltaisesti, ja hymyili.


Mitäs Tesla lauloi rinta rottingilla, 
ylähuuli tiukkana, viivana??
I am electric, I am electric!!!!! 
by Taivaan kellari



Noh, tulipas ihan kelpo tarina=) Esitän tämän näin, hieman sekaisesti sillä tämä on todellisuus - kun se tarina (laulun sanat, talon piirustus, kysymykseen vastaus) pullahtaa alisesta pintaan, ei se ilmoittele etukäteen, tai varaa työpöydältä tilaa. Se vain putkahtaa ja äkisti on syli täys sanoja, tajuntaruutu tulee nopeasti ahtaaksi ja sanoja alkaa pudota arkeen, hukkuen ajankuluun. On siis vain hetki aikaa vaihtaa kaikki tekemiset sen hetken inspiraation ylöskirjaamiseen. Lyhytaikaisen muistin ollessa 1.07 nykyiseen, jo lapsille asennettuun, versio 20-02een johon voisi tallentaa  puolikkaan sodasta ja rauhasta (se rauhaisampi versio mahtuu paremmin, ettekös ajatelleetkin?) ja kun tämä mallia vuodelta -68 on vieläpä huoltamaton ja huonolla pidolla ollut niin en muista kuin reikä reikä sanoja tai värejä reikä ääniä reikä reikä ..tuksen reikä. 
Onneksi sentään kaikki nuo reiät ovat erilaisia, kun muisteloissa ei ole mitään ihmeteltävää niin täytyy keskittyä niihin reikiin.

Tähän reikäpäiseen tuumaan lopetan tämän sosiaalisen sanapurkauksen. Kiitos kaikille jotka jaksoitte loppuun asti. Olisin itse jaksanut pidempään vaan oikea-aikainen lopetus takaa paljon kolikoita taskuun.

Viikonlopunjämät, niistä huoli en, elän, olen ja onnellinen. Arjesta arkeen. Sunnuntait ja muut juhlapyhät ovat yliarvostettuja, kaikkein parasta on pieni ja kaunis arki (ei hitto, olenko Prisman mainosmies, tuli niin jotenkin s-kaupat mieleen pienestä ja kauniista arjesta, toisaalta k-kaupoilla on arjen säästöjä, mistä tulee mieleen lopultakin Arjen Robben, hollantilainen potkupallisti)), silloin vähäisemmätkin ilon-, surun-, toivon-, itkun-, huudon- ja ajatustenpurskeet savat osansa huomiosta, kuten kuuluu.




Sus'



Sarviasukki muutti Ipen elikkäs Isabella
Leikkikalutlaatikonkatu kolmeen, Bee seiska.
Kun antaa yllärinä, siis jopa itselleen, niin näkee sitä aitoa riemastumista.
Kyllä oli niin pehmolelun arvoinen, hymyili tyytyväisenä pehmo käpälässä,
keinussa maaten, taivaita katsellen, ...ja välillä tarkistaen lelun tilan.

Lelussa on sellaiset nykyaikaiset 3D-silmät metallifleikeillä jolloin ne ovatkin silmiinpistävät (eh---hehehee, se ja sama;D) näyttävän näköiset ja ennen kaikkea niihin jää koukkuun. Niin lapsi kuin aikuinenkin, puhumattakaan 
A)ikuisesta lapsesta, miehestä sudenlaisesta.

(Miten on kun kaikki tekstit mitä kirjoittaa. meinaa lähteä lyyrisoitumaan  (lyyriintymään?), kirjoita tässä nyt asiaa kun runon rakenne tai eteerisyys ajautuu FaktaBluePrintsien sekaan?)


7 kommenttia:

  1. Tesla-tarinaan ei lisättävää 😊 mutta tuota bloggerin kuvan lisäämistä ja sen 'kellumista' oon ittekin kiroollut. Onneksi nämä mun eniten lisäämät Flickrin kuvat pysyy paikoollaan, mutta noi Googlen albumista lisätyt on siellä ihan oudosti ja ei liiku kunnolla tai sitten sotkee aina tekstin johonkin yläreunaan kohdistetuksi. Pitäis joskus googlata foorumeita läpi, että mistä johtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mun sekoilu johtui siitä että meni htlm-ksi, sen kun tajusin niin toimi kokolailla normisti.

      Poista
    2. No mulla jatkui, kun html-moodissa aina yritän niitä korjata. Lähinnä koitin sen float-määreen ottaa, muttei kyllä auttanut.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Lisää vitamiineja=) Ja riittävästi lepoa sekä juomista. mikäli ei auta niin hautapaikkaa varaamaan;DD

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)