torstai 30. syyskuuta 2021

Natsit tulloo

 Suurin piirtein näihin aikoihin vuonna 1939 Puolan valtaus alkoi olla ohitse ja toinen maailmansota oli alkanut. Luin pitkästä aikaa tietokirjan, divarissa sattui olemaan eurolla hyvä tiivistelmä mitä kaikkea tapahtui ennen sotaa, mikä sai sinänsä terveet ihmismielet hurahtamaan Adolfin fantasiaan.


Itse perkele!!


Natsit olivat silleen mielikuvituksettomia otuksia että kaikki, ihan kaikki, piti varastaa/uudelleenkäyttää, historiasta, symbolit, jopa aate - fasismin nimittäin kehitteli hieman aiemmin Italian pölvästi, Mussolini. Hakaristi, mistä olen katkera, loistava symboli, on viety Intiasta, sanovat hyvä onnen, mutta on vähän isomman asian edustaja, tästä wikipedian artikkeliin. Hitlerkin sen vajavaisilla taiteilijan kyvyillään tunnisti voimalliseksi symboliksi. Ja pilasi. Mutta Kolmas Valtakunta on teoksena hieno, sopivan mittainen, silti asian julmuuden tähden tulee luettua osissa. Suosittelen jos toisen maailmansodan ennen sotaa -vaiheet kiinnostaa mutta ei ole niistä kattavaa kuvaa.


Vaan menkäämme otsikkoon ja mustaan huumorintajuuni:


  ..ja univormut paukkuu!!

Salamalla otettu ja ilman, kerrankin oli käyttöä mustalla värillä. Laiton natseillekin vähän bling-blingiä... (hihihi)





Natsivapaata oleilua,



Sus'


4 kommenttia:

  1. Jos et ole vielä lukenut kirjaa Himmlerin suuri suunnitelma, niin suosittelen. Se antaa uuden ulottuvuuden natsien mielikuvituksettomuudelle ja aatteen juurettomuudelle, nämä kun etsivät arjalaista alkukotia ja natsien juuria herra ties mistä paikoista, mm. Suomesta. Kirjan luvuista osa on ihan karmeita, osa taas koomisuudessaan aivan hulvattoman viihdyttäviä. Himmler oli kunnon man from another planet, täysin sekopäinen hahmo jonka mahtipontisia suunnitelmia itse Fuhrerkään ei aina oikein jaksanut tajuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon Suomen-pätkän tiesin, jossain dokumentissa sitä käsiteltiin, kiertelivät täällä kuin joku Lönruutti konsanaan;) Niillä oli joko -amst eli toimisto oli oma ministeriö tai virkalaitos tälle huuruisimpien asioiden todisteluille. Himmlerin SS-linna on kuulemma veikeä paikka.
      Täytyypä ottaa vinkistä vaari eli neuvosta kirja kun tulee vastaan.

      Poista
  2. Hmm...joukko psykologia on aika hieno keksintö. Jotenkin tuntuu että stalinin hirmuteot jäävät aina hitlerille kakkoseks.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, mutta Stalinilla oli pidempi aika sekoilla ja se tapahtui Neuvostoliitossa eli Venäjällä missä aina ollut raaka ja vahva johtaja, siellä se kuuluu jotenkin asiaan. Näin listan venäjän tsaareista ja sit neukkujohtajista ja vaikka Stalin oli tapatti huolella porukkaa se oli sen listan kevein jätkä, vain 1/5-osan kansasta sai hengiltä. joku Iivana julma tais johtaa, vetäisi puolet porukkaa peltoon. Vielä yksi, Hitlerin sekoilu kohdistui pakkomielteenomaisesti juutalaisiin, stalinille kelpas kuka vaan. pieniä eroavaisuuksia.. . Jos luvuista puhutaan niin AH jää todella kakkoseksi.

      Joukossa tyhmyys todellakin tiivistyy, Kristalliyö lähti ihan käpälästä.

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)