maanantai 20. syyskuuta 2021

Ruotsalainen identiteettikriisi, ja muita jänniä juttuja joita maailmalla on, ja tapahtuu.. .

Ensin ruotsalainen nainen halusi olla mies. Tätä ajatusta sitten lähdettiin viemään eteenpäin ja pikkuhiljaa Mirasta tulikin Mika, tai Mauri, ei kun siis ensin hän oli Kai, sitten Mira?? Ei hitto, nyt menin ihan kujalle, täytyypä ottaa alusta uusiksi jota saan selville kuka tämä hlö oli, miksi hän muuttui ja mihin suuntaan hän taas haluaa sukupuoli-identiteettiään korjata.



Teini-ikäisenä hän oli kuitenkin vakaasti päättänyt, että tämä on oikea tie. Mira sai transdiagnoosin 18-vuotiaana. Tuolloin hän aloitti testosteronihoidon ja kävi läpi lääketieteellisiä toimenpiteitä sukupuolen korjaamiseksi.


Juu, siis transmiehenä monta vuotta elettyään, nyt 26-vuotias haluaa korjata sukupuolensa takaisin naiseksi joka hän alunperin oli. Kai, ehkä, en ole varma muusta kuin että on se stressaavaa rakentaa  pimpistä penis ja siitä taas pinppi. Pinippi. Pimpampaudiudau!!


Suurin rakennustyömaa on kuitenkin psyyke, tuolla menolla se on pitkin maantietä Tukholma -  Rauma - Malmö - Helsing.....-fors...-gör....-borg. -i=) von Helsing vielä sekaan, jihuu!!

Mut siis asiaan, koko prosessi on heitellyt ihmistä, miettikää nyt!!!, asioiden toisesta äärimmäisyydestä sinne toiseen, ja kun se ei sitten ollutkaan nin mukavaa niin alkuperäinen sukupuoli alkoi taas tuntua omemmalta. Nainen halusi mulkun, ja kun sai sen, tajusi ettei se siitä kapistuksesta ole kiinni vaan kuinka käyttäytyy, käyttää voimavarojaan, onko lapasena kasassa vai pipona päässä, johtaen koko villakangasosastoa. Lisäksi hänen vartalonsa fyysinen olotila lienee seinillä sillä testosteroiinin vetäminen, vaihtaminen estrogeeneihin ja nii edelleen laittaa fysiikan koville, joka siinä sivussa lisää painetta psyykelle.



(jotta asia ei ainakaan helpommaksi muuttuisi=)


Olen onnellinen ja ylpeä että asumme Suomessa joka toistaiseksi vielä' Pohjoismaaksi luetaan eli Skandinavia!! Meillä skandeilla kun on ollut johtotähtenä huonompiosaisten jeesaaminen, mahdollisuuksien luominen riippumatta taustalla olevasta rahoituksesta, pääomista, ja hoitoja saa kaikki, oli sitä valuuttaa eli ei. sairaalajärjestelmä on kerrassaan loistava. Tosin edellä kuvatun kaltainen ees-taas -sekoilu laitaa miettimään että onko nyt varmasti koko prosessi hallinnassa sillä rahaa ja aikaa palaa, leikkaukset ovat erikoisuuksia joihin tarvitaan erikoislääkäreiden tietotaitoa ja sehän taas maksaa. Kyllä jokin niin perustavan laatuinen asia kuin se että ihminen tietää mikä hänen sukupuolensa on, vaikka sitten hieman epämääräisemmin eli minä olen miespuolinen ihminen jolla on hyvin vaikuttava naisellisten identiteettipiirteiden kasautuma mielessään. olen siis mies joka ymmärtää tunteita, joskin se vain ei mene jakeluun itselleni, että kun tunteita jaetaan niin ne eivät ole ongelmia joihin minun pitää etsiä vastaus (kuten kuulani alkaa tilanteessa toimia) vaan ottaa osaa ja voivotella,. kauhistella, kehua ja kannustaa sopivasti, ei liikaa, eikä tietenkään liian vähän ja oikeita sanoja pitää osata, tällaiseen keskusteluun eivät sovi jakoavain, paitsio ja pakoputken paukkulaakerit. Suurin osa miehistä jotka naisen kanssa ovatten parisuhteessa ovat omaksuneet matkan varrelta hyvän tavan, urahduksia, paheksuvia Urhh? ja kannustavia Urhh! sekä osaaottavia urhhurhh-huh...ynnä muita tunteita sisältäviä ja myötäileviä äännähdyksiä joita käyttää tunnepurkauksen räjähtäessä itkuksi, raivareiksi ja kaikki muut on väärässä, kusipäitä, pahantahtoisia, kiittämättömiä jne. paitsi MINÄ!! Ja Kekkosen toisen tulemisen varalta Urhhhhh-O...hohoho!!,  Kekkonen ihan ite!! Nyt on maailmankirjat sekaisin tai sitten Stalin on paennut helvetistä ja etsiskelee viikatteen kera Hrutsevia und Co. (lievän outoja sana-assosiaatiota tuuppaa sivusta, ajatus taas kierroksilla;D)


Vähemmästäkin saa saikkua viikon, toinen menee krapulaa parannellessa sillä tuollaisen purkauksen jälkeen loput asian muistijäljet on tietenkin puhdistettava, kuin ATK....CC...ei rider vaan Cleaner!!


Mutta siis juu, kaikkea hyvää ruåtsalaiselle hänen kamppailussaan identiteetin löytämiseksi ja muille asia tiedoksi että maailmassa onta, on ihmeellistä asiaaa. ne hämmästyttää, kummastuttaa, isompaakin kulkijaa....  Mitähän Halla-aho mahtaa tuumia tällaisesta venkoilusta, yksioikoisesti, luulen, kieltäisi luultavasti tältä ihmiseltä kansalaisuuden ja potkisi hänet Tanskaan...heh.



Asiasta on Areenassa dokumentti ja miehen mietteitä voi lukea esim. tästä.


Kannabis-keskustelu ryöpsähti taas vaihteeksi esiin. Ja muuta ei sitten tapahtunutkaan. Yhä uudelleen poliitikot toistavat useaan kertaan paikkaansa pitämättömiksi todettuja "faktoja", tunnevastauksia satelee kuin rakeita, ääri-ilmiöt leimahtaa: - Juujuu, yhen sätkän saa hippi poltettua ja kohta on koko kerrostalollinen ihmisiä hirmuisessa huumausaine koukussa. Just!!

Riku Rantala sen Hesarissa totesi jälleen tyhjentävästi, hieno kolumni, kirjoitus, kannanotto mikä lie muta asiaa enemmän kuin mahtuu keskivertopoliitikon kuulaan kerralla. Eniten ihmetyttää se median  puusilmäisyys kun ed.mainitut kansanedustajat latelee puhdasta paskaa eivätkä nämä neljännen valtiomahdin edustaja edes korjaa, kysy että hei!! Eihän se näin nyt mene!!! Ei tule lasta eikä paskaa ennen kuin ruotsi on sen laillistanut, sitten voi suomi-poliitikot sanoa hyvillä mielin että no jos hannuhanhet niin kyllä mekin...Voisko kerran, edes kerran mennä niin että ensin Suomessa, sitten Ruotsissa. Miksi se kannanottaminen on niin helvetin vaikeaa?? Se kun on kansanedustajan työn keskeisimpiä osia, antaa lausuntoja asioihin, ottaa kantaa ja tehdä niiden pohjalta päätöksiä, lakeja.. Nykyään halutaan päästä sanomaan oma asia, meidän puolueen asia, niin himona että se mihin otetaan kantaa, tässä tapauksessa kannabiksen laillistaminen, tuomitaan etukäteen, faktoista huolimatta, jos eivät tue omaa kantaa niin etsitään vaihtoehtoisia faktoja. Ja ympäri pyöreää sanojen, virkkeiden, lauseiden tulvaa, ei katkaise mikään missään milloinkaan ja kun tarkastelaa sanomisia niin huomaa että sisällyksetöntä paskanjauhantaa, kepulikilikali-kieltä josta kukaan ei tajua mitään,  mutta joka kuulosta niin helvetin viisaalta



"JOURNALISTIEN tulisi nyt vihdoin vaatia poliitikkojen löysille huumeheitoille perusteluja.

Vihreät – jotka hekin taitavat olla äänikalareissulla – tietävät varsin hyvin, että matka laillistamiseen verotuloineen ja myyntikanavineen on pitkä. Ensin pitäisi dekriminalisoida eli jättää rankaisematta huumausaineiden käyttäjiä: sitä mieltä ovat olleet maailman johtavat lääketieteen asiantuntijat.

Mutta mediassa tätä saivat rauhassa paheksua etenkin Liisa Hyssälä (kesk), Jari Kinnunen (kok), Riikka Purra (ps), Päivi Räsänen (kd) ja Arto Satonen (kok).

Mitä parempaa tietoa heillä on kuin esimerkiksi YK:llalääketieteen ykkösnimilläTHL:llärikosoikeuden professoreillaasianajajillaYouth Against DrugsillaA-klinikkasäätiölläKanadallaPortugalilla tai Sveitsillä?

Sitä olisi pitänyt kysyä."


Kyllä pitää olla poliitikolla taustalla valmiiksi hoidettu toinen ammatti johon palata jos edustuksellinen demokratia niin vaatii. Ettei tarvitsisi kääntää takkiaan kunnes se hukkuu koko rotsi, ja syödä sanojaan, niitä jotka ehti jo niellä ja paskoakin. Selkärangattomiksi paskiaisiksi, loiseläjien kuninkaallisiksi on yhä useampi ihminen paljastunut. Stubbikin vain pepsodentilla meni aina pääministeriksi vaan alkoi se typerä hymy hyytyä, noin 8 kk valtion johdossa, siis oikeasti, ja oli mies kypsää kauraa, valmis palautumaan EU-edustajana, siellä helpompi lillua paskaveden mukana kun muitakin on 500 - 600. Tai jotain sinne päin.


Lopetan, alkaa käpy taas palaa kun kelaa moisia, hyvää maanantain jatkoa,



Sus'



Kandee kuunnella Sabbathit, ennen vuotta -80
 julkaistut ainakin,  koko levynä, kerrallaan.
 Ja putkeen, silloin esim tämä erittäin hieno
tsipale nimeltään Changes asettuu oikeaan, 
luonnolliseen, sitä varten suunniteltuun
paikkaan, järjestykseen.
Samoin käy Tommi Iommin outouksille,
tyyliin FX jotka pentuna tuntuivat ihme häröilyiltä,
 mitä lie Tommi vetänyt mutta jotka asettuivat oikeaan valoon
 kun ymmärsi asioista vähän enemmän ja näki metsän kaikelta puulta.

Josta tuli mieleen Areenasta löytyvä dokumentti studiosta Walesissa,
Rockfieldissä kun on äänitetty hieno 
nippu  70- ja 90 ja 00-l.uvun levyjä.
Sabbath, Boo radleys, Oasis, Thin Lizzy, mitä lie, paljon, 
koko lista löytyy dokkarin lopputeksteistä, 
kolmisen sivua niitä levyn nimiä tulee;)


Ossilla ase, pakoon!!!
Hieno tuo paikan logo, ai laik it veri mats!



Hawkwind - spacerokkia, oikealla vielä tuolloin
bassoa tässä avaruushapporokkiorkesterissa
 soittanut Lemmy Kilmister jonka  Motörhead -nimistä
biisiä bändi soitti. Jokseenkin outoa kuunnella viulusoolo siinä 
missä aina ollut Fast Eddien repivä soolo;DD




Lemmyn viimeinen levytys Haukkatuulen kanssa, 
vuodelta1975, 

Lemmy siis erotettiin HWstä, ei siksi että käytti huumeita vaan siksi että käytti vääriä huumeita. Muut kiskoi sieniä, lsd-lappuja(hallusinogeenit) ja polttivat kannabista, Lemmy joi Jack Danielsia Colalla ja veti piriä (stimuloiva). Elämä on. Ja väitän pokkana että 75% kaikista maailman esikuvallisista biiseistä on tehty jonkin huumaavan aineen vaikutuksen alaisena. Kamahan ei tuo päähäsi niitä hienoja, outoja avaruussanoituksia, eikä sitä taivaallista sävellystä, mutta kamapäissään on helpompi keskittyä siihen mitä tekee, tai oikeastaan sulkea kaikki muu pois, se häiritsevä maailmanmeno ;D



Vanhan Merimiehen Tarina - Loistavan upea Samuel Taylor Coleridgen hengentuotos 1700-luvulta, morfiini.
Kaikki Hanoi Rocksin biisit, Andy heroiini, Mikke heroiini, myöhemmin spiidi eli piri, nykyään lienee ollut kuivilla jo kolkyt vuotta? jotain sinne päin.

Suurin osa Led Zeppeliinin tuotantoa, samoin Deep Purplen, Thin Lizzyn, David Bowien, ja aivan saletisti Iggy Popin biiseistä, kamalla kasattuja taiteellisia pläjäyksiä jotka avaavat tien etsijälle mielettömän tietoaarteen, eikä tarvi kuin laittaa luurit päähän ja istua soffalla;D

Kannabista paloi studioissa 1960-luvulla ja palaa edelleen. Reggaesta on rastafari-uskonnon riittien myötä tullut kokolailla 100% pilvimusaa;)

Itseasiassa minua käy sääliksi nämä päiviräsäset jotka kategorisesti kieltävät huumaavat aineet vaikka itse ovat uskoontulon myötä kokeneet jonkinasteisen joukkopsykoosin jonka saavuttamiseksi pitää meditoida viikko tai vetää kunnon kamat suoneen. Hallelujaa, huusi Jeesus hallusinogeeneissään, ja vuorelta todisti kahden kalan ja viiden leivän voimalla asiaansa. Minulla ei ole epäilystä etteikö Jeesus olisi ollut todellinen historiallinen hlö, tämähän on jo aikoja sitten todennettu. Pidän hantä kuitenkin palavasieluisena radikaalina, ns. partajeesuksena joka tosin oli mitä ilmeisemmin valmis jopa terroristisiin tekoihin jotta juudean kärsinyt kansa  pääsisi roomalaisten ikeen alta. Tuolloin samanlaistaa puuhaaja pyöri joka kulmalla, uskontoja sai mainostaa ja hehkuttaa, roomalaiset heittelivät noppaa ja hokivat latinankielisiä viisauksiaa elvistelevästi. Kansa sai Colosseumeilla sirkushuveja, leipää riitti. Nykyään ne ovat yksi ja sama asia, leipäjonossa sattuu ja tapahtuu, ja leipää riittää aina!!




Ja nyt poikki!!!!!!
...pakoon!!












8 kommenttia:

  1. Onneksi ei ole pakko ottaa kantaa mihinkään. Silti sanon, että on mukavia ihmisiä miehissä ja naisissa ja niisdäkin,jotka on jotain muuta. Unohdit muuten mainita, että Sanna Marinilla on reppu.

    VastaaPoista
  2. Intouduin. Niin kuin tapana on... ;D
    Kaikenlaisia löytyy ihmisistä, kyllä 7 miljardista pitää jo löytyäkin jonkin verran outoja vipeltäjiä, niin mukavia kuin ilkeitäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Intoutuminen on hyvä piirre ihmisessä.

      Poista
  3. Vihreiden kannattaisi ottaa hieman asioista selvää. Mikä on eko teko ja mikä ei. Ei ole enää sama puolue ku ennen. Esim, sähkö auto jupakka . Mihin pirua ne vanhat poistetut, risat akut laittaa. Itse sähkö tulee kallistumaan ja taas iso pamput rikastuu. Hyvä vihreät.

    VastaaPoista
  4. Ovat vielä niin kauhean kalliita. Hyvä se helsingissä on kuleksia julkisilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäinen kerta kun hieman kilahdit, olenkin jo miettinyt oletko maailman levollisin tyyppi;) Juu, ongelmia on sähköautoissakin vaan fossiiliset kuitenkin kai isompi ongelma, mene ja tiedä.

      Poista
  5. Sukupuolenkorjaus, oli sitten juridinen tai lääketieteellinen, on monella tasolla vaikea asia. Sitä ei voi (eikä pääse) tekemään mielijohteesta, mikä on hyvä. Hormonihoidot ja mahdolliset korjausleikkaukset ovat pitkän tien takana. Tämän vuoksi harva sitä prosessiaan katuu, mutta tokihan sekin mahdollista on, kuten kaikki muukin inhimillinen. Hyvä että tämä mahdollisuus on tänä päivänä olemassa.

    Itselläni on sukupuolenkorjauksen läpikäynyt kaveri. En osaa edes kuvitella mitä hän kävi sitä ennen läpi (vaikka sitä sivusta seurasinnin), ja kyseinen prosessi mitä luultavimmin pelasti hänen henkensä. Ihmisenä ihan sama kuin ennenkin, vähän möreämpi ääni ja enemmän karvaa naamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikeaa todellakin kuvitella miltä tuo tuntuu, koko ajatusmaailma ylösalaisin ja ympäri. Siksi ihmettelenkin tuon ihmisen eestaas venkoilua, on niin mullistavaa että kuinka ihmeessä edes haluaa käydä uudestaan läpi koko prosessin? Ihan outo yksilö.

      Erittäin hyvä on se että saa vaihtaa, jos ei istu ajatus ja peilikuva samaan silmään niin hulluksihan sitä tulee. P.s. toivottavasti sinulla ei ole mitään vastaan Liverpool FCtä? hihihi...

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)