sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Kuvia yksittäin ja sarjassa sunnuntain ratoksi

Kari Korhonen, kaikkien tarinoiden 
käsikirjoitukset&piirrokset


Löysin taas vastustamattoman opuksen - Aku Ankka ja Suomi. Satavuotis -juhlavuonna julkaistu kovakantinen, 104 sivuinen, Kari Korhosen piirtämät ja käsikirjoiottamat jutut. Lisäksi on muutamia ulkomaan elävien piirroksia aiheella mitä tulee mieleen Suomesta?

Tarinoiden lisäksi tulee Suomen historiaa, päätapahtumat esitettynä leikkisästi ja salakavalan opettavasti, juuri niin kuin suomalainen Aku Ankka -lehti vain osaa. Esim Suomi-sanan etymologiaa ei tiedetä, arvaillaan jotta liitttyykö se suohon, ihmistä tai maata tarkoittavaan ulkomaankielen sanaan vai mitenkä se nyt menee. Pähkinäsaaren rauhassa mainitaan Suomi -sana ensimmäistä kertaa virallisessa dokumentissa, v. 1323, Mikael Agricola käytti ekassa ABC -opuksessaan sanaa myös v.1543:

oppe nyt wanha/ia nuori
joilla ompi Sydhen toori,
Jumalan keskyt/ia mielen
iotca taidhat Somen kielen

Kyllä, Some mainittu jo 1500 vuotta ennen pc:tä ;D



Vas.puol: Daan Jippes ja Ulrich Schröder , AA:n kansi 31/2017 ja oikealla Giorgio Cavazzo,  AA:n kansi 16/2017
(Sipulius, hihihhi..=)



Tanssimme suunnat sekaisin!


Lentoonlähtö!


Riemuvoiman purkautuminen.


Shakkinappulat syvissä vesissä.


Aarrekartta.

Kuvasin seuraavat salaman kanssa, hyi kun näkyy kaikki liimatöhryt, liimaaminen on yllättävän haasteellista, huoh...

Nyt iski laiskuus, en jaksa nimetä näitä, ihan liikaa tuli tehtyä, vieläpä osa
ihan..hmm..onnetomia.



Paitsi tuo vasemman puoleinen, aivan hiton siisti! Tuo dinontapainenkin onnistui=)



Vasemmalla: Isketään suonta!!



Tämä kiehtoo, olen käännellyt eikä se
siitä aukene vaan mielenkintoisena pysyy.




Kemopetrol - Child is my Name
Lauran ääni on niin hauras ja voimakas yhtaikaa,
biisi on loistava! 4 levyä tuli, 
ihmettelen kun ei breikannut Euroopassa.

Ääniä naapurista -jutussa hauskoja vetoja:

Joka ilta, kun olen kotona – siis joka ikinen ilta – kuulen kun tämä nainen huutaa miehelleen: ”Miksi sinä et taaskaan halua seksiä? Mikä sinua vaivaa?”

Mies huutaa takaisin: ”No, kun ei paneta.”

;DD

Sujuvaa sunnuntaita,


Sus'


11 kommenttia:

  1. Onneks Kääkle on kaveri, ei ollut mitään hajua mitä on ATC-kortit. Kuulostaa kiinnostavalta, vaihdetaanko heti päikseen? Multahan voi valita minkä kortin tahtoo, suurin osa on tallessa=)

    Kommenttisi oli muuten 900. ja kun inä olen kirjoittanut niistä puolet niin olen siis saanut 450 komenttia 176 tekstiin. Olen tyytyväinen kommenttien määrään ja varsinkin omaan toimeliaisuuteeni, kyllähän tässä saa joka päivä tunnin-kaksi touhuta postuksien kanssa. Kiitos että luette niitä vaikka luultavasti kirjoittaisin joka tapauksessa, tosin en kyllä yhtä paljon.

    VastaaPoista
  2. Autot ei jostain syystä kiinnosta, mutta Aku vetää heti puoleensa. Ja Joe-poika Singaporesta!

    Jännä tuo Kemopetrol, nimi on niin tuttu, muttei sitä(kään) oo tullut kuunneltua. Pitäis ettiä niiden isoin hitti ja kuunnella sitä, niin vois osata jatkos yhdistää nimen edes johonkin kappaleeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niiden eka ja isoin hitti, jatkoivat vielä minta vuotta mutta ei enää irronnut sellaista isoa biisiä. On koneella 4 levyä, hyvää musaa mutta iskusävelmä uupuu.

      Poista
    2. Niin ja laulajahan on siis Laura Närhi jolla on useampi suomenkielinen hitti Kuutamolla(se ei mee pois, oli samanimisessä leffassa, Tämä on totta ja Mä annan sut pois levyltä Suuri sydän (platinaa) ja mainitaan ielä Vuosaari-leffan Tehosekloitin-cover Mä anna sut pois. Pistäs nuo soittolistaan niin pärjäät hetken;) Lauran ääni on vaan jotenkin niin herkän voimakas, korvakarkkia mulle ainakin=)

      Poista
    3. Pitänee siis testata mun Apple musicin ilmaisaikaa lisää ja kuunnella noita.

      Tuosta The HUn linkistä tuli mieleen yks toinen telkkarin kautta löytynyt hyvä biisi. Katottiin mainiota Orange is the new black -sarjaa Netflixistä kaks kautta ja sen sarjan tunnarimusa on kyllä kans hyvää naisääntä: https://www.youtube.com/watch?v=w9_isl1jjHc

      Poista
    4. Angstista garagea, njet, ei kelpaa=) Outo viba kun on aika pehmeä ääni ja sit tuollaista jynkytystä, sekin kevyttä.

      Poista
    5. Noi molemmat ominaisuudet ja koko laulu muutenkin on vain tosi sopiva siihen sarjaan, joka kertoo naisvankilan elämästä. Sarjan perustuu tositapahtumaan ja siitä tehtyyn kirjaan, pidennys toki on sitte keksittyä venytystä. Onpas jännä, olisin luullut että iskee sullekin.

      Poista
    6. En aloittanut edes katsomaan tuota OinBlack, jotenkin tuli tuossa kohtaa linnasarjoihin kiintiö täyteen. itse biisssä on tunkkaiset ja ohuet soundit, jo se tyssää sen matkan listoilleni;)

      Poista
    7. No meillä ei ollut montaa pohjalla ja tuo on onneksi silleen mustaa huumoriakin sisältävä, eikä silleen väkivallalla mässää ku jotkut. Mutta vapaa maa! 😊

      Poista
    8. Kun on käynyt nokkimassa tuomion niin sitä joskus ei vaan jaksa ajatella, nousee pintaa väkisellä kun katsoo linnamiljöö-sarjoja. Onhan tuosta jo tosin kohta 15 vuotta, taaksejäänyttä elämää;)

      Poista
    9. Aaa... no tuo on kieltämättä vähän eri asia kuin liikaa telkkarin katselu!

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)