maanantai 23. marraskuuta 2020

Muziek Ongaku Zene Hudba

 Kohtuullisen monessa kielessa sana musiikki on kirjoitusasultaan samanlainen, Tästä 24 kielen listasta löytyy nuo zene ja hudba, joskin molemmissa kielissä löytyy myös, ilmeisesti lainasanana, musiikki eli tsekiksi muzika, unkariksi muzsika (hihii, musiikillinen possu=). Ongaku näyttää hienommalta kuin onkaan, japaniksihan merkit näyttävät mystisiltä länsimaalaiseen asuun tottuneen silmiin.


Yhtäkaikki, musiikki on!!!   ...maailman kieli, sydänmen kieli, sävel sielun...


Tämä juonnoksi musiikkiaiheiseen postaukseen kun tupsahti musiikkia ja uutisia sen liepeiltä tukku vartissa. 

Ensinnäkin: Mariska on julkaissut joululevyn!!! Wuhuu!! EI siis mitään COVER- vaan uusia, omia biisejä joissa on jouluun liittyvät sanoitukset! Ah ja voi!!! 


Navidadii - arvelluttavia joululauluja -levyn kansi:


Marsu on ihuna!
 Jo vuodesta 2004 Sujen ehdottomia lemppareita 
ja arvostus sama kuin Paula Vesalaa kohtaan,
 molemmat sanataiteen ehdottomia ammattilaisia


Viimein Sujelle Juicen Kuusesssa ollaan -levyn lisäksi toinen kuunneltava joulunajaksi kun kerran pitää viritellä tunnelmaa. Tavan Varpuset jouluaamuna toimii paremmin juhannusbiiseinä, kokeilin pari vuotta sitten ja tänäkin juhannuksena sen kerran kuuntelin läpi;D


Linkki you tubeen Navidadii-biisiin


Miks ei mun faija tehny feliz navidadii
Miks elämän pitää multa niin paljon vaatii
Ja varmaan se mies halus kaikille vaan
Hyvää joulua toivottaa
Miks ei mutsikaan oo tehny sitä biisii
Elämä vois olla i-i-ihanan helppoo
Ja sydämen pohjasta asti mä saan
Sitä mukana taas hoilottaa


Kertosäkeen hauska sanakoukku toimii! Muutoinkin koko levy (spotifyssä) on ihunan kepeän, vakavan, mariskamaisen huumorin omavaa läpi linjan-lätty. Menee ostoon, tämän vuosikymmenen toinen levy minkä ostan, viime kymmenen kokonaissaldo oli viisi...eh--- - (siis täydellä rahalla eli vähän alle kahdella kympillä)


Kannut<3

Toisekseen, Neil Peartin 1974-77 kolmella studio- sekä yhdellä livelevyllä soittamat rummut on myynissä piakkoin. Nyt lottoan ja pyydän universumilta sen verran että saan nuo itselle, kiitos. Tahtootahtootahtoo!!


Lopuksi hieman oudompaa yhdisttelmää eli tältä kuulostaa kun Wham!in keulilla on Bruce Dickinson:



Tuo jotenkin niin häiritsevän.....hmm...hyvä, outo, jännä, mielenkiintoinen..mutta vain pieninä annoksina!! Jatkuvalla syötöllä kun kuuntelee,voi ilmaantua oireita todellisuusrajoittuineisuudesta.


Oikein rentoa ja turvallista alkanutta, muistaka turvavälit ja maskia nassuun populaatiotiheyden noustessa, itse pysyn pesässä tiukasti!!



Sus'



Laitan tähän toisen biisin, Tapaninpäivä,
juicemaista kriittisyyttä, oikein hieno.
Levyn Joulukortteja on todella upean apea teksti,
ei löydy vielä tuubista, parasta antia minulle, kerrassaan
melankolisevan rakastettavan halattava biisi.. 

Lisäys: Täytyy jakaa yksi hauska kun sattui eilen: pelasin Stop-the-Bus -korttipeliä Pelikone.fi -sivustolla, tarkoitus on saada kolme samaa maata tai kolme samaa numeroa, neljä pelaajaa alussa. Kaikilla on aluksi kolme bussilippua ja joka kierroksen viimeinen menettää yhden lipun ja kun liput on loppu niin siihen päättyy peli. 

Pelasin toista kierrosta, olin hävinnyt ensimmäisen. ja kun hävisin toisen niin sekunnin tai kaksi olin niin pettynyt ja harmissani että pääsi suusta: -Aina tulee paha mieli! Koska sanoin sen ääneen niin dramaattisuus muuttui komiikaksi ja repesin nauruun tyyliin olen minäkin varsinainen, kauhea poru yhdestä hävitystä korttipelistä... Mutta hetken, sen sekunnin tai kaksi, oli niin harmistunut olo, täysi tunne;)

Kuvan pelitilanteella ei ole mitään
tekemistä kokemani petymyksen kanssa.


2 kommenttia:

  1. Minusta levyn nimi Navidadii on hieno. Jännästi sieltä jostain kuultaa muutama sointu siitä aidosta Feliz Navidadista, vai kuvittelinko vain... Varsin vähän joululauluja tulee kuunneltua, on kai mitta täysi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, siitä biisistä puhutaan biisissä, en ole kuullut sitä niin en osaa vastata. Sama vika, olen antijoululauluihminen joten tämän levyn biisit on tervetulleita ios nyt pitää jouluna joulumusaa erikseen soittaa=)

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)