maanantai 2. marraskuuta 2020

Olen oppinut tulemaan onnelliseksi vähemmällä

Otsikon lause on pohjois-amerikkalaisen Rachelin toteamus Suomessa vietettyjen vuosien jälkeen. Tästä I-S:n juttuun. Tottumista oli myös vuodenaikoihin ja erinnäisiin tapoihin, kuten kenkien riisumiseen sisätiloissa. Palattuaan jenkkilään hän on osan tavoista vienyt mennessään ja esim kengät lähtee jalasta nykyäänkin. Onhan se nyt selvää että jaloilla on mukavampi olla kun ei kengät ole koko aikaa jaloissa. Sitäpaitsi siisteyden kannalta lienee parempi ratkaisu.


Kuva on sivulta pikist.com, josta voi
poimia käyttöönsä kuvia ilmaiseksi, kivaa!!

Small talkin puuttuminen usein hämmästyttää ja se että jos kysyy mitä kuuluu niin saataa tulla kunnon litania vastaukseksi kun taas jenkkilässä on tapana jauhaa paskaa pari kymmentä minuuttia. Mitä iloa kenellekään on tässä jonnin joutavuuksien jauhamisesta, puhutaan ympäripyöreitä eikä mitään mitä toinen sanoo kannata ottaa suurennuslasin alla. Puhutaan siis vain puhumisen ilosta. Hämmentävän tyhmää, jotenkin niin nyky-jenkkiläläistä. Mistä tuli mieleen että Trump on kertonut julistavansa itsensa vaalien voittajaksi tiistai-iltana,  kävi miten kävi. Missä ihmeen todellisuudessa tuo ihminen oikein elää? Huolestuttavaa, jenkkilän sisällissota tästä maailmantilanteesta vielä puuttuukin. Ihan turha pyöritellä silmiään ja tuhahdella että nyt Sus' reagoi överiksi, jostain I-S:n jutusta luin tässä kuukausi, pari sitten että sisällissodan mahdollisuus on noussut, joku siellä tällaistakin tilastoa pitää.


Tämäkin pikist:stä

Ja kun ajattelee että tänä vuonna siellä on lyöty myyntiennätyksiä rikki nimenomaan asekaupassa plus että ovathan jenkit aina aseiden kanssa hilluneet/niitä hankkineet, niin katastrofin sattuessa siellä eriydytään hyvin nopeasti pieniin talouksiin jota sitten puolustetaan sillä asearsenaalilla. Aivan hullu käytäntö joka pohjautuu todellisuuteen 1800-luvun puolen välin viiva 1900-luvun alun ajalta. Silloin, varsinkin lännessä, ase piti olla käsillä petojen ja ihmispetojen tähden, kaikilla oikeasti oli ase ja sille käyttöä. Muuttunut maailma 120 vuotta myöhemmin ei tarvitse aseistettuja yksityishenkilöitä, riittää että poliisilla ja armeijalla on aseet vaan tämähän ei jenkkiläläisille käy, pitää olla ysi millinen pistooli ja pari haulikkoa sekä yksi rynkky jonka saa pienellä viilauksella ampumaan sarjatulta. Dynamiittiä jokunen kymmenen kiloa ja sytyttimiä. Valvontakamerat ja muut herkut päälle. Tervetuloa vainoharhaisten paratiisiin jonka perustuslakiin on kirjattu oikeus kantaa asetta. Jepjep.... :O


Au-laskukuvia oli monta, valitsin tämän
Repun tähden, hänen voimaeläimensä kun on 
elefantti, tässä Thaimaalainen versio.


Mutta Rachel on siis oppinut jotain olennaista oltuaan täällä neljä vuotta - nimittäin sen että se kapitalistinen unelma jossa tavaroiden avulla saavutetaan onni ja autuus, on paskaa, Siistiä että suomalaiset voivat tätä oppia opettaa ulkomaalaisille. Turhat tavarat pois ja turha puhe myös, kyllähän sanoja ja ääntä maailmaan mahtuu mutta hiljaisuudessa voi keskittyä olennaiseen eli esim. vaikka katsella kaikessa rauhassa auringonlaskun, ilmainen näytös joka päivä niin rikkaille kuin köyhillekin. Kunhan ei vain ole liian kiire elää niin että jää laskut niin kuin  nousutkin huomiotta. Ja pakko myöntää, tämä oppi voisi mennä myös aika monen suomalaisenkin kuulaan, ei täällä vielä koko kansa ole zen-mestareita suhteessa tavaraan. Mutta silti;)


Minulla on ollut onni tuntea tämä onnen salaisuus jo nuorelta iältä, itseasiassa nämä tavarat joita minulla nyt on, ovat kertyneet viimeisten kymmenen vuoden aikana eikä niitä paljoa ole vieläkään. Muutamaa lukuunottamatta niistä voin myös luopua silmänräpäyksessä, Love over gold, Mind over matter laulaa Mark Knopfler  elikkäs Dire Straitsin laulajakitaristi/säveltäjäsanoittajasovittaja levyllä Love over gold.


Eka biisi, Telegraph Road, kuuluu
Sujen ehdottomiin suosikkeihin, 
top 10 -biisi helposti

Ne muutamat ovat susitaulut, lähinnä. Hmmm...jos tulipalokiire tulisi niin yrittäisin myös pelastaa sarjiksia, niihin on tullut tunneside, kun minut raahataan vanhainkotiin kuolemaan, vaadin saada sarjikset mukaan jotta voin sitten lääketokkurassa lukea ankkoja ja hihitellä. Koska olen pers'aukinen niin joudun todellakin sellaiseen paikkaan missä on liian vähän hlökuntaa ja potilaat pidetään iisinä lääkkeillä. Onnistuu, kunhan saan valita, ainakin osan, lääkkeistä itse;D


Myles Kennedy, tuo mainio laulaja Alter Bridgen ja Slashin soolobändin keulilta, on soitellut trubaduurikeikoilla oman tuotantonsa lisäksi mm. Iron Maidenin Trooperia. Hän sanoo ajatelleensa että miltä Trooper kuulostaisi jos sen olisi tehnyt Johnny Cash eli kantriversio heavy metal -klassikosta. Videolla tarinaa ensin, sitten biisi, you tubesta löytyy tarinattomia versioita:


Myles Kennedy - Trooper
Biisi alkaa ajassa 1:46 


Jos tuntuu etä sinulla on ollut tavallista paskempi tuuri ja että kenelläkään ei mene näin huonosti, kannattaa lukea juttu poliisista joka kuoli tappelukukon kiinniotettuaan. Ei paljon huonompi tuuri voi käydä:( 


Kukkojen Maailmanliiton suomalainen varapj
Tapani Kiekuu pahoittelee poliisin
kohtaloa ja kehoittaa kaikkia ilmiantamaan
laittomuudet: -Kukot kärsii siinä missä ihmisetkin!!

Ja kaikki eläinten kiusaaminen pitää lopettaaI Ihmiset hei, miksi olette osa niin helvetin julmia, nauttia nyt siitä kun kaksi eläintä ärsytetään huippuunsa ja pannaan tappelemaan keskenään. Hakatkaa pellet toisianne, pthyi!!


Trumpista, kukkotappeluista ja muusta sonnasta huolimatta: 

Hyvää alkanutta viikkoa ja puuttukaa vääryyksiin, nostakaa meteli, muistuttakaa ihmisarvoisesta kohtelusta ja siitä että se kuuluu kaikille!!


Sus'


Valitsin lyriikkaversion, hienot sanat tässä biisissä,
ajatus on zen - henkisyys yli omaisuuden.
Hyvällä tuurilla henkistyt niin paljon ettei tietoisuutesi
sammu kun fyysinen eksistanssi loppuu... .

Koiruus tuli hoitoon vuorokaudeksi kun emäntänsä piti lähteä reissuun, tuossa se nyt selän takana hakee asentoa. Oih, saan tästä korvauksen mutta periaatteessa olisin tehnyt ilmaiseksikin, voisin jopa maksaa vähän!! On se vaan mukavaa kun on joku jota rapsuttaa ja jolle höpötellä, ei tunnu ihan niin pimeältä kuin yksinpuhuminen;P


Mimmi<3

Onpa muutama Sus'huetskin tullut tehtyä, olen tarkoituksella vähentänyt ettei mene maku vallan tyystin, tällä kertaa rauhoittavat sininen ja vihreä pääosissa.


Pokerinaaman sisäinen kuohunta.


Kaikennäköistä demonia sitä 
helvetistä putkahtaakin?


Mielenrauhaani on häiritty!!


Turun hiippakunnan piispat manaamassa
petoa pois: -Katoa Perkele! Jeesuksen nimeen!!
Ja peto vain nauroi ja söi piispat!:
-Nam, kristityt maistuu kärsimykseltä ja 
kiusaukselta, täydellistä!

Pesäpalloharjoitukset perutu koronan vuoksi.


Evakuointisuunnitelman ensimmäinen sivu: 
Kaupungin johdon ja muiden tärkeiden ihmisten 
(tulot/varallisuus yli miljoonan)
etuoikeutettu siirtäminen turvaan lentokoneella 
(DC 10-30).



5 kommenttia:

  1. Kengät kuun riisuu ulkoa tullessa niin pääsee helpommalla huushollinkin siivouksessa.
    Luulisi että kenkiä sisällä pitäessä varpaatkin hikoilevat.
    Näin se on ettei mikään ole itsestään selvää, etes kenkien riisuminen.

    Huolestusta herättää elämänmeno rapakon takana. Ei tänä korona aikakautena tarvittaisi sotimis haluisten riehuntoja.

    Tavarasta luopumista on ollut ainakin kymmenisen (enempikin) vuotta. Mitä ostamaan hyllyn täyttöä jollei ole todella käyttötavaraa ja tarpeen.

    Mainioita oivalluksia leikellen.

    Rapsutuksia Mimmille.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä kenkäjuttuun vaikutttaa suomalaisten talvi, jos talvikenkiä joutuu pitkään sistiloissa pitämään niin ahdistaa.

      Kuurikin näin, ongelmia olisi ratkottavana ja es pariisinilmastosopimus on ilman usata aika köyhäpaperi, onneksi Biden sanoi eka töikseen liittävänsä usan takaisin.

      Kiitos, välillä oivallukset iskee kuinn salama kirkkaalta, joskus niitä on leikeltävä esiin..;)

      Mimmi kiittää ja vaatii lisää mut siltä loppui silitteet eli silityssetelit, sun antama oli viimeinen.

      Poista
  2. Tuossa Mielen.. työssä on mun mielestä kans jotain mitä jää katsomaan, livenä parempi=)
    Trumppi luulee varmaan olevansa tositeeveessä... huoh=)

    Jos löytyy sarjakuvia (muita kuin aku ankan lehtiä) iin saa tarjota mulle, mä taas kerään nyt, sarjiksia ja vähän kirjoja, ennemminkin muutaman kirjailijan tuotantoa haalin kun niitä tulee luettua uudestaan, Hassel esmes. Kon maritusta olen harrastanut jo kaksviis vee ainaskii;) Tila on kivaa, ei sitä tarvitse täyttää, itsessään olevaisen kaunista.

    VastaaPoista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)