keskiviikko 6. huhtikuuta 2022

Break on thru' to the other side - kuvan katselemisesta

 Maalasin vaihteeksi sen verran herkästi että lopetin ennen kuin meni pilalle.  Jotkut näkee tässä sen mitä minäkin näen, tai näkee mitä näkee.


Break on thru' to the other side


Lefties                                                         From right

Jotkut tuumaa että eihän tuossa ole kuin jotain kaaria ja sotkua, hmm..  . 

Siinä kuvasta näkemisessä jotain selviä hahmoja ei ole mitään mystistä, eikä ihmeellistä. Aivot toimii niin että kun tuijottaa tarpeeksi kauan vaikka tahraa lattialla, niin siitä näkyy ties mitä, tyypit, hahmot, kaksi silmää, nenä, on  yleensä jokaisen perushavainto. Aivot nimittäin alkavat vertailla näkemäänsä kuvaa kaikkeen siihen, mitä ne ovat nähneet aiemmin, ja jotkat ovat tallettuneet muisteihin.

Eli kun tarpeeksi tuijottaa, niin alkaa näkyä sellaisia kuvia mihin silmä on tottunut. Intialaisen silmä näkee kaiken maailman jumal-kuvastoa, paljon vihreää kasvustoa jne. Suomisilmä näkee susia, petoja, vuodenaikoja, kuolemaa, kylmää.. , ja tätä saaatanan  loputonta talvea, ihme vuosi!!

Asiaan. 

Asiassa ei siis ole mitään ihmeellistä, mystistä taitoa, eivätkä myöskään ole hulluja, sekopäitä taiteilijoita (tai ovat mutta kuitenkin;), joiden silmä näin toimii. Joskin taiteilijuus johdattaa tuijottamaan ja silloin alkaa näkemään. Kukapa ei omaa teostaan tuijottaisi, ja jos on hyvä, niin tuijottaa lisää;D
Lähtökohta

Nuo kaksi olivat toisissaan kiinni alareunoistaan, eli kun maalaan niin kolmiulotteisuus pyörii ja pyörii, joten vaikka maalauspinta on yksi ja sama niin siihen tulee, tässä tapauksessa, triptyykki. Kahdesta maalauksesta! 

Olen nero! Tai jotain. Jälkimmäistä luultavasti, joku on tämän tajunnut jo 1500-luvulla? Whatever, kun ei opiskele opettajan johdolla niin näitä älyämisen iloja tulee enemmän, kunhan vain jaksaa tehdä.


Sellaista tänään,


Sus'


2 kommenttia:

  1. Tuo on muuten ihan totta, kun tuijottaa lattiasta jotain alkaa näkee vaikka mitä.

    VastaaPoista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)