maanantai 25. huhtikuuta 2022

Jyväskylä - Tatuointeja & Paperia

 Jyväskylästä löytyy vielä niitä kuuluisia kivijalkaliikkeitä. Yhdessä ravaan alvariinsa, eli Vanhassa Antikvariaatissa, Kauppakatu 2, 40100 JKL. Saat alennusta jokusen prosentin kun sanot terveiset Sujelta;)


Seuraavien(kaan) kanssa ei ole kaupallista yhteistyötä, ihan vain buustaan paikallista yksityisyritteliäisyyttä.

Näissä tatska-likeissä on jännää, ulkomaan tuulahdus -tunnelmaa. Eksotiikkaa, mystiikkaa.. , ja kipua, verta ja kuvia iholla!! ;D

Nykyään sisustetaan kaikella vanhalla rom..  , korjaan, antiikilla;)


Tuo siis Vaasankadulla, eli Ylä-kaupungin alueella. Jyväskylän keskustan voi jakaa ala- ja yläkapunkiin, välissä Kirkkopuisto jonka laidalla mm. kaupungintalo ja Jyväskylän Kaupunginteatteri.


Pitkiä katuja ovat alhaalta Harjua (keskellä kaupunkia kohoava hiekkaharju, ulkoilualue)kohden - Hannikaisenkatu, Vapaudenkatu (linja-autot kulkee tätä, keskuspysäkki Forumin edessä), Kauppakatu ja Yliopistonkatu.

Lyhyitä poikkikatuja ovat Vaasankadun ja Väinönkadun väliin jäävät kolme katua, eli ei ole iso keskusta. Kilsa kertaa kaksi, siinä se. Alakaupungilla on ravintolat, monta kymmentä, Kompassi eli Asemakadun ja Kauppakadun risteyksen maamerkkipaikka, Sokos jamuita isompia liikeitä, sekä Matkakeskus (juna- ja linja-autoasemat). Yläkaupungilla mm. Lounaispuisto ja yliopiston kampusalueen alku, sekä maanmainiot baarit Vakiopaine, Ylä-Ruth ja Sohwi, suosittelen ylä-kaupungin tunnelmaa, boheemiosaston paikkoja. Kirjailijoita, muusikoita, kuvataiteilijoita, opiskelijoita, opiskelijoita ja opiskelijoita. Joka syksy tulee 20 000 ihmistä muualta Suomesta tänne, siitä yleisesti kv., vapaa ja rauhallinen fiilis.


Yliopistonkatua kun lähtee tuosta Vaasankadulta pohjoiseen eli alakaupungille päin niin tulee vastaan Harjun Paperi, nimen mukaisesti paperiin keskittynyt kivijalkaliike. Kaikkea sitä...ihmetteln kuinka tämä kannattaa nykypäivänä, toisaalta pääasia että on, vanha liike.
Yliopistonkatua alaspäin, ja juuri Kilpisenkadun kulmassa on tämä Pienikammari. VAippa- ja lapsikansalaisten oma putiikki;), kaikenlaista kivaa!!Kilpisenkadulta löytyy tämä seuraava tatuointiliike. Jännä sana tuo liike tässä yhteydessä. Muistan pähkäilleeni asiaa, kun kuudennella luokalla vastasin äidin ammatiksi liikkeenharjoittaja johonkin koulun kyselyyn. Hmm, mutsi siis harjoittaa liikettä, liikkuu, ja saa siitä rahaa...jännää tää suomen kieli, totesi sujenpenikka, eikä viimeistä kertaa elämässään;D
Tämä oli aiemmin eri paikassa, kävin ottamassa muutaman viivan tatuoinnin, voin suositella;) Firman nettisivut

Tämä on jännä kun mainostaa että Pariisista Jyväskylään.
Liekö siis sivuliike Pariisissa vai onko Roben muuttanut?
Siinäpä pohtimista;)


Kauppakadulle kun kääntyy Kilpisenkadulta niin ollaankin jo korttelin päässä Kompassista. On ilmaantunut tällaisia koppeja taas, näissä on milloin mitäkin...


Kekk..  , ei kun kukkaketo!!Vähän alempaa hengellisen (kristillisen)
 kirjallisuuden erikoiskirjakauppa
  Ellin Kirja

Sellainen maanantaikävely keskustassa, tervetuloa Jyväskylään,Sus'Se - Lui


5 kommenttia:

 1. Mukavan näköisiä kaupan ikkunoita. Hyvä että on kivijalkakauppoja vielä olemassa, mutta vähemmän kuin ennen. Olen ollut Jyväskylässä muutaman kerran , ja lapsenakin, mukava kaupunki:) Täällä etelässä kivijalkakauppoja on tosi tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sus' ilmoittaa - Kone hajosi, en pysty vastailemaan enkä muutenkaan, pläähh, päivityksi ä on viikoksi;D

   Poista
 2. Pieni kamari näyttää jänskimmältä. Possu on ajanut erittäin usein Jyväskylän ohi, tai vaihtanut siellä bussia tms... mutta erittäin harvoin käynyt itse kaupungissa

  VastaaPoista
 3. Mutta kerrottakoon, että lapsuudessa joskus Possu on saanut Jyväskylässä jostain jäätelökioskista erityisen hyvää kirsikkajäätelöä!! Semmoista ei ole sen koommin löytänyt enää mistään! Ehkä niitä ei enää tehä??

  VastaaPoista
 4. Jyväskylä on mahtava kaupunki. Pari vuotta on nyt kulunut kun viimeksi käytiin.

  VastaaPoista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)