sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Krapu Ventti ja ihmeelistä maailmaa ihmetellessä.. .

kevät, korona, kesä


Keväällä katselin auringon koronaa kun oli pimennys, olihan hieno! Pian tämä jälkeen alkoi elämän pimennys ja korona valtasi taudin muodossa koko maailman, kaamea luettavaa kun pikkupennutkin ottaa lukua vaikka ensin luultiin juuri heidän selviävän lähes oireettomasti tästä pandemiasta,

Ainoa hyvä puoli tästä tuntuu olevan että pohjois-amerikan suuri ja kaunis  tulee luultavasti häviämään uusintaotelun ja koronaation saa kokea Bidenin Joe.

Itse taidan kesän tullen elvyttää vanhan peliharrastuksen ja hankkia korona-laudan, ne muoviset palikat ja puukepit, sen neliön muotoisen laudan, muistateko? Niin, toinen mikä hyötyy tilanteesta on korona-pelien valmistaja, tiesittekö että niitä tehdään täällä Jyväskylässä?

En tiennyt minäkään kunnes luin sen Ilta-Sanomista,  sitä oppii kun ei tylsisty vanhuuteen vaan pysyy ajan hermolla!



Sellainen krapu, vedin Caran innoittamana faktalinjalla... . Yleensä tulee kirjoitettua ihan vaan fiktiivistä huttua;D PAitsi että ei kai ollut mitään pimennystä keväällä enkä ole ostamassa korona-peliä mutta kuitenkin... (ota musta nyt sitten selvä!!)


Jokseenkin huvitti tässä uutisessa uus-dokumentista Edward VIIIsta ja hänen natsiyhteyksistään lukiessani luvun jossa käsitellään avioliittoa Wallis Simpsonin kanssa se että Englannin kirkko vastusti kovin tätä liittoa ja niinhän siinä kävi että joutuu luopumaan kruunustaan vaan piti päänsä ja nai rakkaansa. Koko enlannin kirkkohan on perustetu siksi että toinen kasi eli Henri VIII saisi eron vaimostaan jaa pääsisi uudelleen naimisiin, yrittämään josko tällä kertaa saisi kruununperillisen. Mielenkiintoisen ironinen ristiriita ihmeteltäväksi.

Yleisesti ottaen ihmetyttää että tämäkin skandaali muistetaan paremmin kuin ne natsiyhteydet jotka minusta ovat merkityksellisempiä maailmanhistorian kannalta kuin joku avioliitto. Ja tästä aasinsilllan ylityksesta pääsen siihen että monogaminen liitto ihmisten välillä on niin perustavassa ristiriidassa ihmisen olemuksen kanssa ettei mitään rajaa. Avioliitolle pitäisi rajata viisvuotiskaudet jonka jälkeen se ilman erillistä ilmoitusta peruuntuisi. Niin paljon on esimerkkejä siitä ettei kahta ihmistä ole tarkoitettu olemaan yhdessä ikuisuuksia, puolesta vähemmän.

Joku tilastomuisto on että ekan kahden vuoden aikana yli puolet eroavat jokatapauksessa. Ja johan se että nainen  etsii itselleen puolisoksi sitä yhtä joka turvaa ja hoitaa taloudellisen puolen (onneksi nämä perusroolit edes ovat muutumassa) ja mies taas geneettisellä tasolla haluaa levittää siementään kaikkiin mahdollisiin kohteisiin, on niin tolkuton ristiriita ettei sitä mikään kuvitteellinen partaukkeli tai hänen sääntönsä/siunauksensa saa muuttumaan. En sinänsä ole yksiavioisuutta vastaan, kaikki niin kuin parhaaksi näkee mutta ylhäältä päin antetuna lakina ja sääntönä aivan sviidun typerää. Uskonto on myrkkyä, usko taas hyvinkin tarpeellinen työkalua, siinä missä toivo ja rakkauskin.

Jatkan maailman äimäämistä, hyvää sunnuntaita itsekullekin säädylle,


Sus'

11 kommenttia:

  1. Meillä oli sellainen koronapeli lapsuudenkodissa. Sitä pelattiin joka päivä, kun tultiin koulusta. Mahtavuutta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas pelasin sitä kesäsiirtolassa(kauhea nimitys, ikäänkuin keskitysleiri!!;D) kaikki ala-asteen vuodet.

      Poista
  2. Korona saattaa sotkea kuvioita tai sitten ei. Se nähdään. Koronapeli oli mukava, vuoroja vaan täytyi aina odotella kun oli useampi pelaaja. Hyvää kesää sinnekin!

    VastaaPoista
  3. Kyllä tämä koronakevät on elämän pimennykseltä tuntunut. Hieno krapu. Vastikään kuuntelin kirjan ja katsoin elokuvan - Pitkän päivän ilta. Siinä niitä natsiyhteyksiä oli. 30-luku oli kuohuvaa aikaa.

    VastaaPoista
  4. Minun koronapelistä on yksi keppi tallella. Minne lienee loput osat liidelleet.
    Muklavahan näitä on kirjoitella ja lukea. Hyvää kesää...

    VastaaPoista
  5. Kyllä sulla korona saa sanan siivet lentoon. Saa nähdä mitä kesä tuo tullessaan kun ihmiset pääsee kirmailemaan kuin villihevoset! :)

    VastaaPoista
  6. Muistan minäkin koronapelin. Taitaa olla jossain vieläkin.
    Itse asiassa ajattelin kirjoittaa ensin oman krapuni auringon koronasta, mutta päädyin virukseen, se on niin ajankohtainen pirulainen ja tämä vuosi tää historiaan mustana ja murheellisena.

    VastaaPoista
  7. Koronaa on kyllä tullut pelattua Papan kanssa vintissä. Ai että se oli kivaa! Aikuisena pelasin myös muutama vuosi sitten ja sain olkapääni moneksi viikoksi kipeäksi. Eipä ollut yhtä vetreätä menoa kuin silloin ennen....

    VastaaPoista
  8. Koronapeliä pelattiin viimeksi syksyllä ja vielä nelinpeliä.

    VastaaPoista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)