maanantai 25. toukokuuta 2020

Uutta musaa!! (kuuskyt-luvulta=) Ji-huu!!

Olen intoutunut kuuntelemaan kuuskyt-luvun rokettia. Tällä hetkellä on vanhassa vara parempi. Jotenkin on tuntunut jo pidempään ettei mikään tuore musajuttu kolahda, puolen vuoden aikana olen löytänyt sen sijaan paljon hyvää musaa menneestä.
Spotifystä olen kuunnellut Freetä, Creamia, Jeff Beckiä soolona, proge-pläjäyksiä kuten Camel, Focus ym. 1960-70 -luvuilla tehtiin järjettömän hyvää musaa, innovatiivista progeilua, perusjytää, ihan joka lähtöön. Nykyaikaa vaivaa ehkä eniten se soundien samankaltaisuus, oli sitten rockia, tanssimusaa, iskelmää, whatever niin soundit kuulostavat samanlaisilta. Bassot jytisee Teräsniskan iskelmässä kuin kasariheavymetallissa. Kitarasoolot jossain Neon kakkosen nyyhkyballadissa voisi yhtä hyvin olla gunnareiden biisistä.

Kuunnelkaapa esim tuo Suvin biisin kitarasoolo niin ymmärrätte mitä ajan takaa. Tämä on muuten se biisi joka sai mut rakastumaan Trashneckin ääneen, Kitarasoolo alkaa ajassa 2:30 ja sen jälkeen tuleva kertosäe ja sen loppu saa kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitä, Suvin ääni nousee kertakaikkiaan hienoon, puhtaaseen, korkeaan säveleen, upeaa. Ja kun sanoitus on kohdillaan , video hyvä niin...Myyty!!!
Tällaiset hetket saa Sujen kaltaisen muusikko/musiikki-ihmisen tuntemaan että elämä on todellakin elämisen arvoista.


Mutta takaisin asiaan joka itseasiassa on jo sanottu. Voin vain suositella spotifyn/juutuupin ym striimipalveluiden umpimähkäistä selailua, yllätyksiä on joka nurkan takana (mitäääh, onko netissä nurkkiakin?? no on ja pimeyttäkin löytyy!!)

Oli tuossa parin viikon ajan sellainen yöelokausi, valvoin yöt ja nukuin päivät. Hiljaisuuden keskellä, jo naapureidenkin takia, musavalikoima kaipasi rauhallisempaa settiä ja lisäilin ennen niin vähän arvostamaani AOR-musaa. Tämä genre joka on yksinkertaisesti musaa josta on hiottu särmät ja kulmat pois, sellaista easy listening -kamaa, sopii oikein hyvä yön taustamusiikiksi. Toto, Foreigner, muutaman mainitakseni. Ehdottomaksi valtiaaksi nousi Vangelis,eräs yö kuuntelin noin kuusi älpeetä, erottamatta yhtään biisiä toisistaan, levyistä huomasi eron sillä V tekee teemamusaa. Siis hissimusaa joka on erittäin laadukasta mutta ei kuitenkaan häiritse vaan tasapainottaa harmonian. Öisin on kiva valvoa. Aouuuuuu!! Olen muutaman kerran jopa ulvonut yöllä, sain mäen koirat sekakuoroon, hih! Huvitti kun naapuri kysyi myöhemmin jotta 

-tiedätkö kuka (vai sinä) ulvoi viime yönä? 
-Eeeeeen tiedä enkä myönnä ennen kuin syyllinen löydetään;DD


V on tehnyt paljon leffamusaa, tämä Blade runnerista.


Ah, meinasi unohtua Pihalinnut eli The Yardbirds,(Beck soitti tässäkin orkassa). Oikein hyvää poppisrokkia ja tunnetta piisaa. Kun kitaristi on JB niin soolot ovat nannaa+++ ;)


Lisäänpä Taku -listan myös tähän niin ei tarvitse etsiä aiempaa:

Takun teki:  Sus'
                    Repu
                    Riitta K


Vielä sanon yhden. The Kinks. 

Eipä muuta kuin että hyviä löytöretkiä, internet on ääretön seikkailumaa=)
Mulle saa ja pitää suositella musaa, rakastan löytää uutta/vanhaa musaa, laulajan ääni on yleensä se joka ratkaisee, Robert Plant kolahtaa vaikka vetäisi Ukko Noaa tunnin;DD "Ukko-Nooa beibibeibibeeeeiiiibi oli kunnon mies beibeibeibeibibibibi---- *saahillittömännaurukohtauksen*

Sus'Eikä tarvitse tässäkään asiassa mennä merta edemmäs kalaan.
Kirka/Blues section - Anna suukko vain (1967)
Aika raju eka rivi tekstissä:
  Jätin ruoskani pellon laitaan, nousin vintille..;DDD

2 kommenttia: