sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Krapun kesälomittaja ilmoittautuu palvelukseen: -Nimeni on Haaste, Taku Haaste.(viikko22)

Ou jee!

Sen aikaa kun Susun/Caran krapukirjoitushaaste pitää lomaa sitä sijaistaa Sujen takukirjoitushaaste eli tarina kuvasta. Sitähän sanotaan jotta yksi kuva kertoo sen tuhannen sanaa joten saate siis kolmen sijasta tuhat plus tuhat sanaa.

Voit siis valita kahdesta kuvasta jommankumman ja kirjoittaa siihen tarinan, runon ja niin edelleen. Kuvista toinen tulee olemaan abstrakti ja toinen realistinen. Kuvien laatua valitan jo etukäteen, en ole kummoinen kuvaaja eikä tuolla uusvanhalla 3310llä saa mitään loistokkaita otoksia. Vaan sen verran kuitenkin että ajavat asiansa.

Kas niin viikon 22 Taku -kuvat:


Tämä on siis se realistinen kuva vaikka kohtuu
 abstraktin näköinen tuo puu tuossa parvekkeella.


Osa jo varmaan arvasi että nyt tulee Sushuets.
Jännää tuo holopaperi!!

Kopsaa jompikumpi kuva sivullesi ja kirjoita tarina. Krapuissa joskus harmittaa kun tuntuu että tarinaa riittäisi ja sit joutuu säätämään kun se sata tulee täyteen joten muutan sen verran että vähintään sata, enintään kolme sataa sanaa. Mikäli kirjoitat haikun tai runon niin lyhyempikin riittää, tämä tällaisena poikkeuksena joka täydellistää säännön=)


Sellainen kirjoitushaaste, aikaa viikko, sunnuntaisin tulee uudet kuvat. Inspiroitunutta kirjoittamisfiilistä kaikille ja osallistukaa ahkerasti, kyllä on hyvä kesäisinkin kerran viikossa kirjoittaa että pysyy taidot yllä ja kehittyy.

Laitan tähän toisen  kuvan tuosta huetsista niin näette kuinka holopaperi muuttuu kun valo/varjo muuttuu:Tästä vinkki valokuvaajille: tee jotain
holopaperista ja sitten vain 
leikkimään valoilla/varjoilla=)

Tein viskipullon pahvikotelosta variksenpelättimen. Nyt kun pesin taas parvekelasit niin linnut tuppaa ajoittain kolauttelemaan päätään niihin. Tuo hässäkkä roikkuu kuminauhassa ja heijastaa sen verran auringon säteitä että toistaiseksi linnut ovat säästyneet päänsäryiltä ja minä empatiasurulta, kyllähän se nyt vähän ahdistaa kun viaton pikkuinen kolauttaa hennon päänsä ikkunaan niin että ääni kuuluu kauemmaksikin. Näin helposti asia ratkesi, tuo kuminauhan käyttö avasi minulle tämän mahdollisuuden, siis aluksi laitoin sen vain koristeeksi mutta tajusin nopeasti että linnut sitä säikkyivät, samaan tapaan kuin cd-levyjä joita osa porukasta käyttää puutarhoissaan. jihuu!

Ja nyt Taku by Sus'
(valitsen kuvan kaksi eli abstraktion)


Kävin vuoteelle pitkäkseni huokaisten. Päivä oli ollut pitkä ja väsytti niin ettei uni tullut. Vajosin jonkinlaiseen koiranuneen, päässä vilisi kaikenlaista mietettä ynnä ajatusta, suloisena sekamelskana niin kuin ajatuksilla on tapana. Yhtäkkiä en enää tiennyt olinko unessa, valveilla vai missä ihmeen välitilassa.

Tunsin kuinka kaikki tasaantui, eteeni avautui rannaton vihreä puumeri, huomasin seisovani vuoren laella. Joka suuntaan näkyi sen viiskyt kilsaa, sää oli kirkas ja vehreys henkevöitti rauhallisuudellaan sieluani. Aloin kohota ilmaan ja sen kummemin asiaa ihmettelemättä olikin jo avaruuksissa.

Näin Linnunradan kirkkaat pyörteet, universumin koko kartta aukesi sieluni silmin nähdä. Ymmärsin äkistään kaiken ja sehän on ihan liikaa. Se "kaikkeus" pimeni sekunnin murto-osassa ja säpsähdin istualleni vuoteessani. Mieleni oli yltiörauhallinen, olin jotenkin huumaantuneen mutta silti älyttömän kirkkauden pauloissa.

 -Voihan Zen, totesin ääneen ja ymmärsin.

Olin valaistunut.


- - - - - - 


Kas noin, 125 sanaa mikäli laskin oikein ja olenhan valaistunut joten väärää vastausta ei voi tulla..... 
(heh..)

Tekisi mieli kirjoittaa tuosta parvekepuusta toinen saman tien vaan ehkä nyt kuitenkin jätän väliin.
Ilmoitelkaa kommentteihin tekeleenne niin pidän taku-listaa tässä päivityksessä.

Takuilemisiin!!

Sus'

Takun teki:  Sus'
                    Repu
                    Riitta K
                    Helvetin Pöllö


p.s. Runolluksia & Riimityksiin lisätty runo Enemmän kuin eksyksissä, alkoi se kuuluisa suoni sykkiä elämää=)

9 kommenttia:

 1. 286 sanaa tuolla fiktiota ja faktaa osastossa. Kiitos inspiraatiosta.

  VastaaPoista
 2. Voi kuule Sus', jospa minullekin avautuisi Linnunradalta valaistuminen tarinan kerrontaan! Tämä tarina antaa kyllä toivoa. Valitettavasti minulla ei oikeasti ole sitä tarinan kertojan taitoa ja aivot ovat pääasiassa sellaisessa juntturassa ettei sielä mitään luovaa irtoa, koska joudun kirjoittamaan todella paljon kuivaa asiatekstiä. Jos minä nyt seurailen ja ihailen teidän tarinoitsijoiden kirjoituksia, jookos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki, pakolla ei synny kuin valtion tulo- ja menoarvio.
   Toisn toisaalta, eikös olisi mukavaa kirjoittaa kuivaa asiatekstiä ja vääntää se aivan älyttömäksi? Vaan miten vaan passaa parhaiten. Sanoi Zen ja levitoi toisaalle... .

   Poista
 3. Aika paha haaste. Mutta kunhan tässä mietin niin ehkä jotain keksin. En kyllä lupaa. Aika paljon pitäis tehdä, kopsata kuva, tehdä postaus. Pääsis helpommalla jos käyttaisit jotain likkipalvelua, esim. LinkyTools.
  Minä aion aloittaa kesän kestävän haasteen 'Summer 2020' mihin voi osallistua valokuvilla/omilla maalauksilla jne jne mutta kieli tulee olamaan vain englanti koska en jaksa vääntää molemmilla. Tällä tietoa aloitan pe 5.6. ja joka perjantai elokuun loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linkki linky toolsiin vaatii klikkauksen, valokuvan copy/pastetus kaksi. Kauheasti hommaa?? ;DD
   Saako osallistua summeriin sushuetseilla? Ne on mun maalauksia.. .

   Poista
 4. Valaistumista kaipaisin minäkin näinä aikoina! Kirjoittelin tämmöisen takun:
  https://digi-passions.blogspot.com/2020/05/taku-nro-1-oma-koti.html

  VastaaPoista
 5. https://helvetinpollo.blogspot.com/2020/05/taku-vko-22.html

  Mahtaako tämä täyttää antamasi kriteerit :)
  Sataa sanaa siinä ei ole, haikukaan se ei ole. Loppusointuinen runokaan se ei ole, mutta kotikriitikkoni sen kelpuutti (en ollut kertonut muuta, kuin että kuvasta pitää kirjoittaa...)

  VastaaPoista