sunnuntai 17. tammikuuta 2021

-Syö vihanneksia! (VL2)

 Viikon lause on elokuvasta Shoot 'em up! Elokuvan ensimmäisessä kohtauksessa Clive Owenin näyttelemä toimintasankari istuu bussipysäkillä ja ohitsee menee paeten raskaana oleva nainen, perässä tappaja. Noh, sankari huokaisee ja lähtee kujalle perään ja ehtii sopivasti väliin ennen kuin mies ampuu naisen. Koska sankarilla ei ole asetta mutta hän jäytää porkkanoita, hän kääntää miehen itseensä ja kun tämä avaa suunsa, iskee porkkanalla. Joka tulee läpi takaraivosta: 

-Eat vegetables.



Tuo one-liner sai repeilemään, itse kohtaus piti katsoa uudestaan, en ollut vielä ennen nähnyt porkkanatappoa!! Leffassa tulee ruumiita älytöntä vauhtia joten noita kommentteja on liuta, hyvä juoni ja kerrassaan loistavaa toimintaa. Paul Giamattissa on jotain miksi hän sopii pahikseksi, loisto roolisuoritus. Sitä paitsi, kuten sankari mainitsee, porkkanoiden syönti parantaa hämäränäköä.... . 


Kati Outinen ja Matti Pellonpää.


Innostuin pitkästä aikaa katsomaan leffoja ja päräytin iltaan vielä Kaurismäen Varjoja paratiisissa eli työläistrilogian eka osan. Olen noita Kaurismäkiä katsellut viime vuoden mittaan aika monta, niiden maailma on vaan niin hieno ja vähäinen dialogi antaa tilaa kuvalle. Hienoja autoyksilöitä, upeita yksityiskohtia, hienoja juonenkulkuja. Kerrassaan hieno elokuvaperintö, enäähän hän ei kai leffoja tee, näin olen antanut itseni ymmärtää. Vaan onneksi niitä riittää, uusiksi menee jo toista kertaa itselläkin.



Mukavaa sunnuntaita,


Sus'

4 kommenttia:

  1. Porkkanat on hyvää ja Kaurismäki myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen alkanut tykätä keitetyistä, vähän flooraa niin hyvää tulee!

      Poista
  2. Tutulta tuntuu elokuva Shoot 'em up! Olen puoli silmällä muuta puuhastellen sitä vilkuillut.
    Porkkana tuo mieleen joulun ajan ruoka mainoksen jossa kieron näköinen vino hampainen pupu kurkkii ikkunasta porkkanoita kärkkyen. Hinkuu lumiukon porkkana nokkaa. ;)

    Muutaman Kaurismääen elokuvan olen katsonut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommenttisi on blogin 1234. Löysit blogin pin-koodin!! ;DD

      Kaurismäet on hienoja" Onneksi ne näkyy yle-areenassa!

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)