tiistai 26. tammikuuta 2021

Uusavuttomuus

 En sitten jaksa olla ihmettelemättä osan porukan loputonta tyhmyyttä, tietämättömyyttä ja ihan puhdasta avuttomuutta ihan yksinkertaisten asioiden ratkaisuissa, tai niin kuin esimerkin nainen, haluaa polttopuufirman sivulle kuvan kuinka suuri on kuutio että pystyisi hahmottamaan kuinka paljon puita tilaa??!!? :O

Helvetti vieköön, missä maailmassa asuu 41-vuotias suomalainen nainen, hyvinkoulutettu (tosin jääkiekkoilijan vaimo, voiko heiltä vaatia?) joka ei tajua että kuutio on metri kertaa metri kertaa metri? Jos ei osaa hahmottaa kuutiota, on syytä hankkia henkilökohtainen avustaja (jääkiekkoilija maksaa) että selviää elämästä.

Pirita Hagman tilaa puita, huoh...

Ensi tuumin että tämähän on hauska läppä mutta oikeasti tämä on helvetin huolestuttava esimerkki typeryydestä, mitä jos hän olis vastuussa, sanotaan armeijan polttopuutilauksesta?

Olen myös tuntenut vähän yli kaksikymppisen aikoinaan joka ei osannut keitää perunoita...tadaa, elämä on helppoa idioottina!! Vai onko......?

Anteeksi asenteeni jyrkkyys, nämä nyt vain hetken aina ahdistavat, tällaiset tolkuttomuudet.... . Kyllä taas Pirita vahvisti sterotypiaa misseistä ja jääkiekkoilijoiden vaimoista, miettisi vähän ennen  kuin avautuu. Tai tilaa puita, olisi googletanut kuution, tai kuutio ja kuvahaku.... ei, hän tilaa.


Tietämättömyys vituttaa, varsinkin jos se johtuu laiskuudesta.


Sus'


P.s. Ja sitten elvistellään musasanoitukset-testituloksella 14/20. Riittävän hyvin sillä joukossa oli monta joista en ole kuullut/tiennyt, vaan sanoja itse rustanneena selvisin arvaamalla. Vaikeampia oli ne joihin piti kirjoittaa vastaus. Tästä testiin.

11 kommenttia:

  1. Kyllä se kuule on vain niin, että tuollainen 'uusavuttomuus' ei yllätä. Olen tullut siihen tulokseen tässä vuosien saatossa, että peruskoulussa ei enää opeteta kymmenjärjestelmää, tilavuuksia, mittakaavoja, yksiköiden muunnoksia tai kertolaskua siinä mittakaavassa että ne jäisivät näille päähän. Jokaiselle uudelle vuosikurssille joudun nämä opettamaan. Yksi ehkä joukosta osaa jotain. Sitten on vielä niitä joilla on hahmottamishäiriö ja erityisesti pinta-aloihin ja tilavuuksiin liittyvät asiat ovat todella vaikeita. Katse siis peruskoulun suuntaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oler siis aasintuntija, mitäs tuohon lisäämään;)

      Poista
  2. mutta sai varmaan lööppikorvauksen, kun tyhmyytensä paljasti... Kaksi kuutioita on 2m x 1mx 1m. Olisi mahtunut sinne terassille kuvan mukaan, mutta toki sisustus olisi pitänyt pistää kasaan. Mutta ehkä hän odotti paria Ikean kassillista. T:Saukkis, joka ihmetteli ihan samaa

    VastaaPoista
  3. Ootteko kuulleet heittokuutoista?
    https://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/02/11/klapikaupan-sekavat-kuutiomitat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei saatana, olipas sekavaa toimintaa..irtokuutio??? on 0,61 puinokuutio...irtokarkkikuutio!!!!!!!!

      Poista
  4. Nyt pitää mummonkin avautua ja paljastaa vanhuusavuttomuus. Niin usein olen tullut nolatuksi tyyliin "kaikkihan sen tietää", että pitkään välttelin kysymästä mitään. Ikä onneksi keventää elämää ja nykyisin reippaasti kysyn, jos en tiedä. Edelleenkään en oleta, että on asioita, jotka kaikki tietää. Kun elämä heitti minut suoraan syvään päähän äidin kuollessa, en osannut keittää perunoita, puuroa tai mitään ruokaa, pestä pyykkiä, siivota. Osasin ommella, neuloa, lukea, kirjoittaa, laskea. Tiesin paljon joutavia knoppijuttuja ihmisruumiin rakenteesta ja kivikautisesta elämästä, tunsin eläimiä, kasveja, avaruutta, planeettoja. Oli paljon historiallisia anekdootteja, jotka olivat minulle vieraita, koska historia kivikautta lukuunottamatta ei kiinostanut, mutta en saanut iloita Gordionin solmusta tai Damokleen miekasta, koska kaikkihan ne tietää. Ei kukaan voi osata asioita, joihin ei ole aiemmin törmännyt. Ahkeran äidin lukutoukka tytärkin oppi keittämään perunoita, kun oli pakko. Ja ahkera tyttö osasi opettaa lapsilleen hengissä selviämistä. Ehkä se Piritakin jotain osaa, ehkä jotain sellaistakin, mitä minä en.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kysyy neuvoa kun ei osaa on hyvä asia! Pirita ei tiennyt, silti hän toimi ja siinä hetkessä hänestä tuli typerä. En odota kenenkään tietävän kaikkea vaan nimenomaan kysyvän ennen kuin tekee typeryyksiä.

      Poista
  5. Minä nimenomaan en kysynyt, kun olin niin usein tuntenut itseni tyhmäksi, koska "kaikkihan sen tietää". Nykyisin kysyn, koska tyhmyys on yhdentekevää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen aina kysynyt, on saanut. Ilman turhia vittuiluja;) Lucky me.

      Poista
  6. Minäkään en osannut tehdä ruokaa, kun muutin pois kotoa, hyvä etten teevettä pohjaan keittänyt. Otin ruuanlaittajan mukaan. Vieläkin julkinen naurunaihe on se, etten osaa keittää kananmunia - oikeasti.
    Mutta kieltämättä tuo kuutio puita hämmästytti ja nauratti itseäkin 🙈 Tiedän paljonko on kuutio ja tiedän, että on olemassa heittokuutio, mutta siihen se jääkin. Vaan kyllähän mä kysyisin, että paljonko mä tarvin puita, kun lämmitän niillä saunan kaks kertaa viikossa ja pienen tupani.. Tai tunnelmoin takan ääressä muutamana iltana kuukaudessa. On vähän eri asia, määrä on eri.
    Mutta ei kaikki voi osata ja tietää kaikkea, vaikka me Sus' tiedettäiski 😉😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kysyvä tieltä eksy. se tyhmyys on juuri sitä etei kysy vaan alkaa tekemään ja yleensä onnistuu vain sähläämään.
      Ei onnistunut Spinal Tapiltäkään stonehengen pienoismallin tilaus;DDD

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)