keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Harhaileva katse

 Kaupungilla vaelsin vailla päämäärää, kunhan diggailin Jyväskylää. Puolueeton, neutraali arvioni on että Jyväskylän jälkeen kun lähdetään etälään esmes, niin Tampere on hyvä kaupunki, seuraava on ihan siinä vieressä eli Kööpenhamina. Tosin ihan suoraan etelään niin Tallinnan fiilis yltää huippupisteisiin. Kyse tunnelmasta, ei niinkään maamerkeistä ym. Jyväskylä vaan on niin täydellinen, minilappi ilman järkyttäviä after ski-bileitä;)






Yliopistonkadun maamerkkinä toimii Lyseo, seuraavaa rakennusta en nimeltä tiedä vaan on hieno että edes yksi puurakennus on selvinnyt hengissä gryndereiden näpeissä. Nikolainkulma kannattaa tsekata jos visiteeraa, Asema- ja Vapaudenkadun kulmassa, ihan keskustaa. Vanha rautatieasema onnistuttiin myös säästämään, todella hienoa puurakentamista. Postaan aiheesta lisää myöhemmin.






Yliopistolta bongasin kasveja, uutta kevään elämää puskee kohden aurinkoa, yhteyttämisen ääni on vallan, liki, lähes kuultavissa, kasvit paneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!...heh...hihi...


 




Das Himmel löysi viimein lopullisen (ehkä) olomuotonsa. Oli lähteä lapasesta kun alkoi romua kertymään vaan vedin käsijarrusta ja riisuin takaisin yksinkertaisemmaksi. Tuohon kun valot vielä laittaa niin jo vain on kivaa härö-tee-se-itse -taidetta:


das Himmel

Kauppakadulle on ilmaantunut Alvar Aalto -shop, JKL-visiteeraajille vinkiksi!


Kauppakatu 14

Ja tähän väliin suklaata!! Kerrassaan herkullinen on tämä patukka, niin kielen mennessään vievä että sanattomaksi jää kadulle mökeltämään, onnesta ja nautinnosta!! =)


Nam+++

Myynnissä Aku Ankan Juhlasarjat, osat 1-7. Huutokauppa Huuto.netissä, sulkeutuu tänään illalla, seiskan pintaan.

Keskiviikon kajahdus Gajaannng..karjahdus..Aaaaargh!!!..kuiskaus: -hyvää päivänjatkoa, hyss......



Sus'



P.s. Susu Petalin Kolmas painos -novellikokelma nyt myynnissä, hanki heti tai viimeistään nyt!! Linkki vie BoD -sivuille josta kirjan saa omakseen hintaan 19,90 euroa. Toimi!! Nyt!! Elä!! Lue! ;D



276 sivua SusuPetalia!!

Huijauksia, petoksia, vaarallisia romansseja, huumeita, langenneita enkeleitä - näitä kaikkia löytyy Susu Petalin novellikokoelmasta Kolmas painos.
Kolmas painos on laajennettu laitos Toinen painos -nimellä kulkeneesta kirjasta, johon kirjoittaja oli koonnut Reginassa ilmestyneitä novellejaan. Kirja osoittaa, että halveksituissa viihdelehdissä julkaistiin myös taidokkaasti ja sujuvasti kirjoitettuja tarinoita, jotka eivät tottele siistejä lajityyppirajoja.
Uuteen laitokseen on otettu mukaan kaksi uutta novellia sekä Susu Petalin haastattelu, joka on ilmestynyt vuonna 2008 Pulp-lehdessä.



4 kommenttia:

  1. Das Himmel ! Donnerwetter miten hieno. 😀
    Jyväskylää mukava nähdä, en ole käynyt koskaan.
    Kotoisin Tampereelta, eli kiva kun tykkäät. 🍏

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, oli lähellä etten muuttanut Treelle tuossa kymmenisen vuotta sitten. Ihana kaupunki, joviaaleja persoonia.

      Poista
  2. Jyväskylää en tunne ollenkaan - himmeli on hieno! Mistä osista sen väkersit? Hyvää vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo neliöt on kattovalaisimien varjostimia, pyöreät silmät mustaksi spreijatut puupalat, silmämunina "helmet", muoviruusu, sinistä rautalankaa ja punainen metalikierre joka oli koristeena yhdessä piipussa, metalliketju ja nokkana sairaalan romulavalta löydetty joku hengitysputki, Kaikkea sitä löytää romulavoilta;)

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)