tiistai 20. huhtikuuta 2021

-Kuinka aikasi kulutat? -Maalaten ja Pahkasikaillen

 Kun maalaa niin että pahvi on horisontti leveänä edessäsi ja sitten kääntää lopputuloksen pystyyn eli 90 astetta suuntaan tai toiseen niin tulee jännää! Vai mitä sanotte tästä polvistuneesta olennosta?



Ilman salamaa ja salamalla, salaamatta mitään, koskaan, ikinä, aina!


Maalatessa siinä oli outo tähti ja tein sen kaveriksi toisen tähden, väliin ikuinen rakkauteni eli makaava kasi ääretöntä mallaamaan. Omalle teokselle, siis itselle ei saisi kai protokollan mukaan taputtaa mutta nyt sen teen, seisten. Joskus vaan lähtee vaikka ei minusta vielä kannata uutta Dalia leipoa, tosin Kello on vartin yli pöydän -tyylin jos suvereenisti hallitsisi niin jo vain olisi tilausta tehdä happopäisiä maalauksia. Ne käy kaupaksi aina;)


(linkki vie wikipediaan)

Dalista saanee hyvän aasinsillan Pahkasika -huumorilehteen eli pläjäykseen!! Tämä kulttuuriväen, peräti -eliitin, suosima alapää- ja muuta hämärää huumoria sisältävä paperituote ilmestyi vuosina 1975 - 2000, neljännesvuosisata päätöntä hauskaa on Suomen kokoisessa maassa kunnioitettava suoritus!! Itselle kolahti joskus yläaste-iässä, mm. Suuressa maanpuolustusnumerossa ollut TM testaa T-34:n eli Tappajan Maailman käyttötestissä venäläinen panssarivaunu T-34. Kiitosta sai loppuruudussa mm. istuinten verhoilu ja konekiväärin tappomäärä per tunti, moitteet meni esim. stereoiden kuuluvuudesta. Lue noita nyt sitten pokerina teini-iässä;D

Toki silloin myös kolahti pieruhuumorikin mutta Monty Python (leffat, sarja) ja vielä varhaisempi Kurt Vonnegut (kirjat), olivat jo tehneet tuhojaan ja muuttaneet kasvavan nuoren miehen positiivisen huumorin tajun mustemmaksi ja kieroutuneemmaksi, morbidiksi sanoisin nykyviisastuneena sivistyssanalla.. . Silloin se oli vain outoa ja friikkiä jonka tajusin itsekin mutta peitin sen metelillä ja tilannekomiikalla jossa olin oikein hyvä. Opettajia tosin ajoittain ketutti. Ja huolella ;D


Teinille tämä oli kuin 
bensaa liekkeihin;)

Tein sarjakuvakokoelman suhteen läpikäyntiä ja päätin lopettaa erään sarjan keräämisen ja vein kertyneet osat, 11 kpl, divariin. Vakidivaristi on kiinni koronan takia joten vein naapurin venäläiselle, sukunimeltään siis, armoton Rainbow -diggari ja kollegansa tavoin kaupungin joviaalein mies. Videodivari, osoitteessa  Kauppakatu 4, suosittelen, paljon leffoja joita ei tiennyt olevan olemassakaan, sanotaan nyt näin valikoimastaan. Joten siis ehdotin pikkurahan puutteessa käteiskauppaa vaan sanoi ettei pysty. Olin että Kuka mitä saunassa meteliä, häh? ja hän siihen että eilinen myynti oli 12 euroa, eli ei siinä osteta sisään tavaraa kun ei sitä uloskaan päin mene. Koronan piikkiin. 

Noh, otin siten vaihdon kun en halunnut kotiin kantaa jo peruutettua sarjakuvaa ja sehän osoittautui hyväksi ideaksi. Sarjakuvia on vähän verrattuna  dvd/cd -kokoelmaan mutta satuin löytämään halpoja joten sain monta hyvää!! 2 Asterixia, 2 Pahkasikaa, Parhaat sarjat -kirjakerhon julkaisema kovakantinen  joka sis 4 tarinaa, Hessu Newton ja 3 ankanpojat -seikkailua, siisti paketti. Tykkään näistä, on kertynyt 7 kpl, näissä on Asterixia, Akun eri juttuja, Mikki Hiirikin on joissain, ne kierrän kaukaa, ja Hessua sekä sitten joukko tuntemattomampia, eurooppalaisia sarjakuvataiteilijoita ja sarjoja muista maista, sivistävää. Lisäksi mukaan lähti vielä Teräsmiehen vuosinumero 1985 joka menee ystävälle toisen Pahkiksen kera syntymäpäivälahjaksi. Kun kauppias ja asiakas ovat molemmat tyytyväisiä niin voidaan sanoa kauppojen olleen loistavat. Vai mitä?

Muutamat Pahkasika -otsikot, veikkaan että aika moni teistä lukijoista, varsinkin niistä jotka tiedän, on lukenut Pahkasikaa ja on siitä jonkinlainen mielipide, eikö? Taisi olla vähän ammattikoulu-osaston leima lehdellä vaikka sitä kaikki luki, lukiolaiset etenkin ;D 



Viikko maanpäällisessä kuittaa kuluneen vuoden synnit -perusidealla toimiva Maanpäällinen helvetti saattaisi jopa menestyä vai mitä luulette?
Rajoitetun ydinsodan tilaisi moni;DD


Kuten sanottu, siinä oli pieruhuumorin lisäksi paljon klassista materiaalia: Vaihdetaan -ilmoitus:  Vaihdan vittumaisen anoppini Lada 1200 kampiakseliin, laakeriviallisetkin huomioidaan. tai Kadonneet -ilmoitus: Kadonnut 2h+k, jossain Töölössä. Pikaiset vastaukset ravintola Kissanpolkkaan, nimimerkillä Alkaa käydä kalliiksi. Näitä muistan välitunnilla innolla toistaneeni ja ne jotka nauroi joko tajusi, pelkäsi, halusi miellyttää, tai nauroi silloin kun muutkin. Näistä piti sitten seuloa ystävät erikseen ääliöistä, heh, pahkis-huumorintaju porttina ei ollut huonompi veto nuorelta Sujelta, vai?

Maalaamisen iloa tavoitellen ja sen saaden, iloa teidän päiväänne, jos ei muutoin niin divariin ja Pahkasika käteen. Lähikahvilaan kikattamaan, menneitä muistellen, mieluummin porukalla. Jo vain hyvä idea, käyttäkää, omikaa, pääasia että on välillä kivaa!! Siis sitten kuin on koronat on piikitetty..you know.. Vielä vähän..jaksaajaksaa!! ;)



Sus'


P.s. Eräs lehdenkeräyslaatikko oli antelias, sain pitkäksi aikaa niin suttu- kuin muistiinpanopaperia:


On riittävän halpaa kun on ilmaista!;D






9 kommenttia:

  1. Selvästi ollaan samoina vuosina vaikutteita imetty - Dali iski mua jo nuorena. Samoin Pythonit ja Pahkasika, jota moni muukin Kurikan lukios harrasti. Yks jäpikkä jopa piti äidinkielen esitelmän luokan edessä laittamalla sen juustoleivän eri syömisotteet -jutun konseptipaperin sisälle ja oli ottanut ruokikselta leivän ja juuston, että esitteli samalla niitä eri asentoja. 😄

    Niin ja Vonnegut oli mun ekoja lemppareita kans! Hui hai! Niin se käy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja silti susta tuli viksu insinööri ja minusta jonninjoutava suunpieksijä, ei ne vaikutteet niin paljoa vaikuta eikä geenit potki, kyllä se on tuo elämä mikä vie ja tuo.

      Poista
    2. Vaikka taidan olla aika insinöörimäinen, niin pelkkä yliopistoton datanomi täälä heiluu. Kaikenlainen kyllä kiinnostaa, ei vain ollut mitään suuria suunnitelmia nuorena.

      "Insinööri on hyvä renki." oli yhden oikean insinööri-työkaverin särmis lappuna. 😄

      Poista
    3. No sit mennään aika lähellä kun mä olen merkonomi, julkishallinnon linjalta, musta olisi voinut tulla vaikka työvoimatston tai sos.tston agentti.
      Ainoa asia mikä oli varma kun marssin hattu päässä pois kaupiksesta oli että rahaa en halua alkaa tekemään, sen verran vastenmielinen kuva oli jo kapitalismista.

      Poista
    4. Jep, kauppiksessa oli mun koulutus myös, silloin oli toista vuotta datanomeja muualtakin - oltiin kuulemma vähän b-luokkaa aitojen mielestä. 🙂

      No eihän julkishallinnon puolella rahaa tehdäkään, joten sikäli ei varmaan ollut huolta. 🙃

      Poista
  2. Vastaus otsikon kysymykseen: pitämällä sohvaa selässä. Jotain NIIIN noloa, ettei sitä kehtaa sanoa ääneen eikä edes kirjoittaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä ihmettä?? Selitys vaadittaan, vaadittu!! Totta kai kehtaat, olet Alisen Hu-huu, itse Halvatun Huuhkain joka kehtaa mitä vaan ja jos ei niin sit Helvetin Pöllö, sillä ei ole mitään rajoja!!! Hih;D

      Poista
    2. Melkein koukussa sarjaan 90 päivää morsiamena - vai mikä sen nimi on. Mursun kanssa. Siis sehän kuuluu samaan osastoon Temppareiden (juu ei) ja Ex on the beach (NO EI TOD) kanssa ja nyt me ollaan tässä... Iltapäivähupia 😂😂😂

      Poista
    3. Ei voi, en usko, kauheata,oyan osaa (en kyllä katsomalla)! ;DD

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)