lauantai 3. huhtikuuta 2021

Saturday Clasics 030421

 

Naapurin pääsiäiskoristelua,
hieno munapuu..  .


En kuuntele räppiä/hip-hoppia yms. kuin marginaalisesti. Muutama poikkeus toki on, mm. Mariskan kolme hip-hop-räp-trip-hop -levyä ovat kolahtaneet, ne maagiset sanoitukset ja ehkä vähän musiikillisesti täydemmät biisit sen tekevät. 

Toinen poikkeus on Cypress Hillin yksi levy minkä he tekivät espanjaksi, jotenkin se että ei ihan  tarkkaan tiedä mistä biisit kertoo, aluksi, vaikutti tosi paljon. CH:n enkun kieliset ei putoa koska se nyt on sitä länsi-rannikon (usa) mustan miehen elämää joka todellisuudesta huolimatta on vieraan oloista ja liian väkivaltaista ja raakaa, eihän sellaista kauaa jaksa vaikka sen tiedostaakin.

Vaan nämä Los Grandes Exitos -levyn biisit on korvalle ystävällisiä ;) Ensimmäiseksi soitan Yo quiero fumar -hitin :





Ja toinen mistä tykkään on No entiedes la onda, siihen on miksattu poliisiradiosta nauhoitettuja pätkiä tyyliin What does the Dog means? hauska idea:




Ja nyt kun olette kuulleet biisit niin ei tullut varmaan heti mieleen että eka biisi on I wanna get high (haluan olla sekaisin/polttaa marihuanaa) ja How I just a Killed a Man (kuinka juuri tapoin miehen). Juuri tätä tarkoitin alun maininnalla siitä ettei jaksa näitä biisejä englanniksi, hyppää rajut aiheet silmille. Espanjan kieli jotenkin pehmentää (ja se ettei ymmärrä sitä;). Letkeätä menoa kuitenkin;)

Ai niin, unohdin että näette videot, nehän kyllä kertoo kuvallisesti sen mitä ei ymmärrä, sorry, mun moka.

Lisää klassikoita täältä.

Sus'



Akun auto!!!! Tieliikennekelpoinen!!!
Hyvä Suomi ja suomalainen hulluus!!
Mikko Seppälälle hatunnosto, 
hieno kulttuuriteko!


13 kommenttia:

  1. Totta, espanjan kielen osaamattomuus helpottaa näiden kuuntelemista :D En katsonut videoita, kuuntelin vain. Ihan hyvin upposi, vaikken itsekään ole mitenkään räpin suurkuluttaja. Joskus olen sattunut kuulemaan jossain leffassa arabiankielistä räppiä, se kolahti mukavasti.

    VastaaPoista
  2. En ymmärrä espanjaa paljon mutta toi ensimmäinen ainakin kertoo Mota:sta (mari espanjax) ja Bongi:kin mainitaan. Eli samaa kuin englanniksikin laulavat, näin näkisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulit oikein, näet mitä näet, halluja luulen. minäkin tahdon ja siis poltin juuri, kyllä vähän ganjaa ajoittain tekee hyvää.

      Poista
  3. Luovia pääsiäiskoristeideoita, munia puiden oksien välissä.
    Hyvää pääsiäistä.
    Terveisiä Indonesiasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos terveisistä, olipa yllättävän kaukaa.
      Puu oli niin jännä että piti kuvata ja näyttää teillekin.

      Poista
  4. Eka kappale jotenkin jo loppui kun vielä odotin sen alkavan kunnolla... Toinen taas oli aika samaa kuin nämä kaikki muutkin. MUTTA Akun auto on hieno homma! 👍🏻😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Biisit on kyllä helppoa sotkea toisiinsa, rentoa lätkytystä.
      Laitoin Akun auton ihan siksi että kun tiesin ettei tämä musa niin kolahda koko kansalle, niin on jotain miksi kannatti klikata sujen sivuille;) Onkohan ketään joka vihaisi Aku Ankkaa? Voiko Akua edes vihata? Mikkiä kylläkin, hän on niin näsäviisasteleva kakkiainen että sylettää vaan Aku? Hmmm...siinäpä miettimistä, voiko Akua vihata?

      Poista
    2. Jossain ohjelmas kyllä keskusteltiin, että toisaalta outoa tuo kaikkien Aku-fanitus... tyyppihän yrittää aina selvitä tekemättä töitä, lusmuuloo ja sählää aiheuttaen toisille ongelmia. Jos oma kaveri tekis sellaista, niin vois tulla sanomista. 😃

      Poista
    3. No, onhan meillä Uunokin, olisiko aviomies numero yksi IRL? Aku on vertaistukiryhmän ikuisjäsen, sattuu itselle mitä vaan voi lohduttautua että noh, Akulle sattuisi vielä pahempaa, useammin jne. ja kun tämä kansa on oppinut viiskööt-luvulta lähtien lukemaan Akua pläräämällä niin vaikuttaahan se sankari-näkemykseen. Mikki Hiiri-fanit on niitä jotka joku päivä saattaa lähteä amerikkaan metsästämään amerikkalaista unelmaa, Aku-osasto ei pääse Göteborgia kauemmas mutta tuovat sentään Volvon, amerikan haikailija hyvässä lykyssä vanhan cadillacin muttei edes tarpeeks vanhan. Mikki Hiiren ainainen onnistuminen on epäilyttävää, Akukin onnistuu joskus, Mikki ei mokaa koskaan, ei saa enää eden pataan. Jopi Jalkapuoli sitä vielä pieksi ja voittikin joskus, nyky-Mikki on voittamaton, teflon-pintainen..lopetan ennen kuin alan kiroilemaan;DDa
      Jos oma kaveri olisi mikki hiiri, olisin jonkun toisen nahoissa. Kauhea paikka, olla edes mikkihiiri-diggarin kaveri, hikoilututtaa, atsuuuhh!!

      Poista
    4. Uuno oli kyllä ihan vastaava tapaus, kyllä loppuis huumori vieres eläes, mutta leffana ne aikoinaan meni ihan hauskuutuksena. Taitaa se etäisyys omasta elämästä lieventää tuota ja altavastaajaa kuitenkin aina kannatetaan. Tosin Uuno taas aina voitti lopus, joten se ei niin altavastaaja oo kuitenkaan...

      Poista
  5. Tsipa tsipa! Kiva aloitus tuossa ensimmäisessä. Kuten sanoit mustien miesten slummiongelmat ovat aika kaukana meidän arjesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Espanjaksi ongelmnatkin kuullostaa positiivisilta=)

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)