sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Krapu 49

 

Viikon 49 krapusanat ovat kulma, sivu, piiri.


Käänsin sivua. Piiriin kokoontuneet vartiolaiset odottivat jännittyneinä jatkoa, tarina kasvoi kuin itsestään. Pidin tehostetauon, silmäilin junioreita. Teini-ikäisten kasvoilta loisti lapsenomainen ilo ja jännitys, nuo hetket partiokämpällä tulisivat jäämään heidän mieliin tuon ikäkauden keitaana.


Heistä aisti vapautuneisuuden, pääsivät eroon hetkeksi maailmasta jossa vertaillaan kaikkia kaikkiin, joukkopaine somessa ja IRL:ssa, kuten he asian ilmaisivat, hellitti otteensa. Terävät kulmat joita muodostui yläasteen välitunneilla, hioutuivat metsässä pyöreiksi. Vallitsi ryhmähenki, ketään ei dissattu mistään syytä, ja lopulta he olivat myöntyneet myös puhelinkieltooni vaikka taistelu olikin ollut raju.


Vuosikymmeniä myöhemmin minua tultiin kiittämään hektisen puberteetin voimahahmona - turvallisena nallekarhuna, jolle oli helppo avautua, joka kohtasi vertaisenaan.


Lämmitti<3



Ei se teinien kanssa touhuaminen niin vaikeata ole, kunhan  kohtaa heidät ihmisinä ja ennen kaikkea, antaa heille aikaa, kuuntelee, on se turvallinen aikuinen. Useimmat tarvitsevat sen hahmon kodin ulkopuolelta (vaikka tulisikin toimeen vanhempiensa kanssa), helpompaa avautua vaikeammista, hlökohtaisista asioista.

Pistää vihaksi kun tällaisessa asemassa olevat käyttävät hyväkseen, olisi kirveellä töitä muutamien valmentajien kanssa. Nyt on jenkkilän partiotouhukin vedetty lokaan näiden kusipäiden tähden, kaatunee koko järjestö kun pitää maksaa jenkkilän tapaa hillittömät vahingonkorvaukset. Outo systeemi, rahanmenetys on se rangaistus usein, tyyliin Mötley Cruen Vince Neil joka istui kolme viikkoa Razzlen kuolemasta ja kahden muun henkilön vaikeasta vammautumisesta?! Toki meni sitä hilloa pari miljoonaa, mutta tuollahan tuo edelleen päissään porskuttaa ja sekoilee keikoilla. Vituttaa senkin puolesta ettei esiintyjä tunne mitään vastuuta työstään, yleisöstään,  kun saapuu keikoille kännissä. Vitun pelle koko jätkä.

Tulipas vaihteeksi vakavampi aihe ja avautuminen, välillä näin. Nih!



Sus'



Imany - Take Care


24 kommenttia:

  1. Kaunis krapu mukavasta hetkestä. Metsässä hioutuvat kulmat pois, näin se on.

    VastaaPoista
  2. Lämmin tarina. Ei ole nuorilla helppoa puberteetin ja kaiken somevertailun keskellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ja tässähän olin itse se vartiolainen eli ei vielä edes ollut somea, ihan vain välitunnit riittävän ahdistavia osalle populaa.

      Poista
  3. Tuttuja kokemuksia vastaavissa tilanteissa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä olin se vartiolainen, jossain muissa yhteyksissä nallekarhu;)

      Poista
  4. Hyvä krapu.
    Nuorten kanssa toiminta on antoisaa, kun pelissä on rehellinen turvallinen aikuinen, joka osaa tukea ja kannustaa.
    Hyvä palaute on varmasti ansaittu.

    VastaaPoista
  5. Hieno krapu, itsekin nuorison kanssa luovineena ymmärrän hyvin.
    Jälkikirjoitus Hihi....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina-Ainakki vastaa: Katkein = haluaisi katkaista vaikkapa kiireen muuttamalla esim. ilman kylmäksi. Jalkausin = mennä jonnekin :)Meillä päin murresanoja. Tarina on fiktiota.

      Aina blogi juonitteli, niin tein krapuja varten uuden. Jotain häikkää siinäkin, en pysty vastaamaan blogissani, kursori ei toimi :(//%&#"/&(/&%¤ Varmaankin joku asetus on persiillään, mutta kun kummasakin! ;D Harmittaa.

      Poista
    2. Bloggeri on tökkinyt, hups tapahtui virhe -ilmoitus tulee säännöllisesti kommentoidessa. Kiitos suomennoksista. Se jalkausin kai taipuisi oikein jalkauduin joka kans hyvä sana, suomen kielen taivutukset ja muodot on hassunhauskoja, paitsi ulkomaalaiselle joka koittaa opetella ;DD Katkeinta en oikeasti ymmärtänyt, toisen kyllä tajusin;)

      Poista
    3. Vastasin jo Ainakillekin, että itselläni tökki niin face kuin bloggeri. Vaihdoin selainta ja heti alkoi sujua molemmissa. (Oli Firefox aika pitkään, mutta nyt otin taas takasin Chromen.)

      Poista
    4. Tökkii nimenomaan google, auttaa kun tyhjentää välimuistin.

      Poista
  6. Partiossa vallitsee ryhmähenki, koulussa sortohenki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rakastin partio-aikoja, metsässä vietetty nuoruus antoi hyvä itsetunnon.

      Poista
  7. Hieno, hieno Krapu <3 Arvostan niin täysillä tuota kaikkea, mitä olet tehnyt nuorten eteen! Tunnen erään nuoriso-ohjaajan, jonka tiedän myös antaneen nuorille unohtumattomia upeita kokemuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä tapauksessa olin kyllä enemmän se saaja eli vartiolainen, jossain muissa yhteyksissä olen "hoivannut" nuorempia. Tarina siis faktaa vaan näkökulman vaihdoin aikuiseksi, olen kiittänyt niitä henkilöitä jotka minua jeesasivat nuorena, toisaalta ei ollut mitään mistä en yh-mutsini kanssa olisi voinut keskustella, varsinkin teini-iässä. Juuri sopivasti osasi olla kaveri menettämättä kuitenkaan auktoriteettiään, ainoa ihminen jota olen uskonut kerrasta ;D

      Poista
    2. Ok, en hoksannut sitä noista kommenteistakaan. Ja hatunnosto äidillesi <3!

      Poista
  8. Hyvän mielen tuova Krapu. Upeaa toimintaa ohjaajalta. Nuoret, jos ketkä, ovat herkkiä ryhmäpaineille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, partiossa oli sellainen hyvä paine, porukka jeesasi ja auttoi, yksi kaikkien ja silleen. Ainoa aika elämässä johon ei liity mitään negatiivista eikä aika ole kullannut, ihan oikeasti oli kivaa ja mukavaa.

      Poista
  9. Hieno Krapu. Työ on kantanut hedelmää. Nuoret tarvitsevat luotettavaa aikuista, aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Juu, jäi hyvä itsetunto jota tarvitaan aina.

      Poista
  10. Kerran partiolainen, aina partiolainen.
    Minullakin vain hyviä muistoja...

    VastaaPoista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)