keskiviikko 29. joulukuuta 2021

Pensselit santaan, hiekkamaalaus kunniaa!!

 No ei nyt sentään mitään noin radikaalia keksintöä, ihan vain normimaalailua, joskin alustojen valinnassa on menty halvimman kautta eli erilaisia pakkauslaatikoita ja niiden materiaaleja, lähinnä pahvia. Onneksi on halpoja värejä, nuo kun vähän imaisee sitä ja tekniikka muutenkin tuhlaileva. Niin ja siis löysin vanhan puhelimen jossa vähän kelvollisempi kamera, neuvottelut paremmasta silti käynnissä, hyshys-liikesalaisuus!!


          
Vasemmanpuoleinen on ensimmäinen maalaus johon olen oikeasti tyytyväinen, oikealla taas vähän varhaisempi josta tuumin että alan olla jäljillä.

  
Nämä kirjankansi-maalaukset tuli myös ed. kanssa samoihin aikoihin, ja ajattelin että näissä on jotain.. . Oikeanpuoleisessa lisäsin kolmiulotteisuutta leikkurinterän ruuvaamalla, pyörii siis jolloin kuvan värimaailma muuttaa vähän ilmettään.

Olen muutenkin tässä miettinyt kuvan ja 3D-esineiden yhdistelmää, tämä lipaston päällinen toimii koeasetelmana:

Kun aloin tuota F1-pulloa maalailemaan ja säihkyttämään, niin heti alussa näin sen tuossa asennossa. Idean siihen taas sain Cadillac Ranchista, kääkletä jos et tiedä, hieno rivi caddyjä;) Kesti kolme kk löytää tuollainen musta osa mihin liitin kaarevan putken joka on joku sairaalan puheputki joka tulee kurkkuun. kaikenlaisista esineistä sitä jotkut jutut koostuukin.. .Sain idean eli siis Jännän projektin, maalata pahvilaatikon kuudesta sivusta viisi. Kolmesta kuvasta tuli ihan kelvollisia, yksi jopa hyvä:

        
Seuraavat kaksi on maalattu neliön muotoisten laatikoiden sisäpintaan jolloin reunat antaa mustan syvyys-vaikutelman, hieno efekti!!


Hauska lisäys tuo musta kumirengas;)


Ja lopuksi muutama joululahja, aiemmin mainittu sotilashattu sekä syksyllä kaupassa himoitsemani punainen muovipääkallo, oli pelkän kallon takia vain turhan kallis, ne karkit sisällä eivät kuuluneet suosikkeihin. Halloween-krääsää mutta kyllä kallossa on jotain voimaa, oli se aito luinen tai värjätty muovinen. Raw bone!!

          
Viimeistä viikkoa viedä riepotellaan, uudet päivät jo malttamattomina availee omia kalenterejaan... - Kohta on meidän vuoro!, huutaa tulevien päivien kuoro;)
Sus'


Then Dirty Roses - Cocaine and Whiskey
Kantrirokilla jatketaan;)5 kommenttia:

 1. Hienoja tauluja! Kännykän kuvanlaatuun on aina tärkeää saada mahd paljon valoa, ne kennot on niin pieniä, että vähänkin hämärämmäs joutuu lisäämään ISO-arvoa paljon ja sitte on heti kohinaa kuvas. Ledi-salama toki auttaa lähelle. Eli tulos paranee kun luonnonvaloa paljon, toki suora auringonpaahde voi taas olla liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on toinen vga-kamera ja toinen 2 mpx niin valoa tarvitaan juu;)

   Kiitos kehuista, tykkään itsekin että nyt alkaa tulla vähän tolkkua tuohon maalaamiseen, ei ole ihan pelkkää sotkua lopputulos. tosin pääasia on tekeminen, rentoudun niin totaalisesti että hurahtaa helposti flow-tilaan ja siinä tunti pari.

   Poista
  2. Valon tarve riippuu toistaalta kennon koosta (isompi saa enemmän valoa ja pärjää paremmin hämäräs) ja tosiaan myös pikselien määrästä (mitä enemmän, niin sitä pienempiä ne on ja vähä valo kostautuu). Parasta on Sonyn yks järkkäri, jossa täyskenno (=35mm filmiruudun kokoinen) ja vain 12 Mpix, eli se kuvaa tosi hyvin ihan pimeeskin. #sorrytekniikkanörtteily

   Poista
 2. Luovuus lumoaa! Tosi ihana seurata kun taidetta syntyy spontaanisti upeilla väreillä. Kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, juuri nyt kaipasinkin kehuja, täydellinen ajoitus;)

   Kivaa on läträtäkin, nimenomaan mitään suunnittelematta , miettimättä, kunhan vaan saa sen et jospa maalaisi.., ja sitten onkin jo sohvaa myöten väreissä ;D. Tänään intoilin niin aamulla että vasta ip huomasin sohvan toisen nojan olevan kovin vihreä...ja viksu kun olen niin juuri äsken huomasin et ai, kotinutun hiha kyynärpäätä myöten, siitähän se siihen nojaan.. joskus vähän kestää ymmärryksen valon syttyminen.

   Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)