maanantai 9. elokuuta 2021

Aarteita!!

 Löytyi divarista varsinainen yllätysaarrevoittopalkinto: Monty Python -koomikkoryhmän elämänkerta!! Wuhuu!! En edes tiennyt moista olevan joten menin ihan fiiliksiin ja kun kaupan päälle huomasin että on euron laarissa niin jo vain oli täydellinen hetki Sujen elonpolulla!! Ihunaa!!



Aarre!

Aloitan tänään lukemisen, kun sain Juhani Mäkelän Mämmi ltd:n luettua. Olipa varsinainen hekottelukirja, tuli oikeasti hörähdeltyä ääneen muutamaan kertaan ja hymy oli lukukokemuksessa jatkuvasti esillä. Kirjailija muistetaan satunnaisena matkailijana A-studion maailmankuvat -ohjelmasta. Mämmin maailmanvalloituksesta ja sen taistelusta pizzaperheen pitserioita vastaan saadaan herkullinen asetelma ja kun vielä laitetaan mämmiprinssin ja pizzaprinsessan kaiken voittava rakkaus tarinaan niin hyvä tuli. Erikseen on mainittava kyseisen pizzaperheen johtajan Mozzarellan oikea käsi Rocco Gorgonzola!! Vähän naiveja mutta tässä yhteydessä erittäin toimivia nimiä. Suosittelen kun haluat hulluttelua ja huumoria, hymyn naamalle nostattajana saletti opus.


                  

Sitä itseään, joskaan ei vaadittavassa tuohituokkosessa ja sen maailmanvalloituksesta kertova kirja.



Toinen minkä löysin, ja myös halvalla (5ekee), on Timo Mäkelän (kas, onkohan sukua?) Häjyt -strippisarjakuvan kokoelman, jossa on 550 julkaistusta noin 400 strippiä (eli kolmen ruudun tarinaa). Kyllä pohjanmaalla kaikki on toisin - ihan esimerkinomaisena lapsen leikeissä on myös ruumin rooli;D 


Kovakantisesta vitonen 
on pilkkahinta!!

Ihmetellään myös perinteen voimaa, olisi nimittäin järkevämpää särkeä ensin muuri ja sitten vasta portaat, toteaa häjy toiselle joka vastaa että perinne velvoittaa...ja särkee portaat. Häät ilman "ruumihia" ovat piloilla ja jos ei muut niin sulhanen aloittaa tappelun ;D Eräässä ruudussa eräs häjy ihmettelee osuvasti jotta kuinka näin tasaiselta maalta tuleekin niin äkkiväärää porukkaa? Itselle tuo pohjanmaan tasaisuus olisi se joka hajoittaisi pään, en vain ymmärrä kuinka missään voi olla niin tasaista.


Lopuksi vielä ylen tuttavallinen varis joka valitsi pyöräni levähdyspaikaksi ja jäi siihen sitten kanssani keskustelemaan lintujen yhteiskunnallisesta asemasta pandemian keskellä. Kovin oli huolissaan vieraslintulajien maahantuloista kun kesät pitenee, valitti jotta ihan outoja lintuja tulee nykyään reviirille, elä tässä sitten rauhassa, tuumasi ja lehahti lentoon, krääkäisten hyvästit. Ristinsä kullakin, pohdin ja poljin kotiin nokkaunille.



Kai tuo muuten on varis? On se! Vai onko....



Oikein mukavaa maanantaita, taita ja leikkaa, palauta kuponki, saat hevoisen puolikkaan tai jotain....



Sus'



DeeGees - You Should Be Dancing
(Foo Fightersin Beegee's -hassuttelu ;D)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)