sunnuntai 8. elokuuta 2021

Nettisolvaus kuriin!!

 Seuraavan kaltaisia toimenpiteitä pitää alkaa toteuttamaan muissakin maissa ja muissakin kuin jalkapalloyhteisöissä. Britanniassa on pidätetty 11 ihmistä, rasistisesta solvaamisesta epäiltynä. Saisivat vielä kunnon tuomiot niin hyvä. Nostan hattua jalkapallorikosyksikön johtajalle seuraavasta:


– Jotkut ihmiset luulevat, että he voivat piilotella sosiaalisen median profiilien takana ja voivansa vapaasti kirjoitella tällaisia kuvottavia kommentteja. Heidän kannattaa miettiä kaksi kertaa.


Jos tietää että saattaa rapsahtaa hyväkin tuomio kun huutelee nimettömänä paskaa niin ehkä se pikkuhiljaa alkaa vaikuttamaan ehkäisevästi. Tosin pitäisi kyllä ihmisten mennä itseensä ja miettiä miltä tuntuisi olla vastaanottavana puolena. Sitä kutsutaan empatiaksi ja valitettavasti osalta ihmisistä tuo kyky on rajoittunut tai puuttuu kokonaan, heitä kutsutaan sosiopaateiksi ja psykopaateiksi.

Vaan suurin osa on ihan vain rasistisia pellejä jotka eivät kasvokkain uskalla sanoa yhtikäs mitään, kunhan vikisevät pahaa oloaan ja yksinäisyyttään internetin syövereihin.

Asiasta sivuun sen verran että on tuo jalkapallo kokolailla voimakkaita tunteita herättävä asia, pisti nimittäin tuossa jutussa silmään se että brittipoliiseilla on ihan oma yksikkönsä joka tutkii jalkapalloon liittyviä rikoksia. Lienee aika pitkälle tätä huliganismiä joka varsinkin kasarilla oli iso ongelma, eikä siitä ole vieläkään sielläpäin päästy eroon. Osa porukkaa on ihan vain häiriköitä joita ei edes kiinnosta koko futis kunhan vain pääsevät tappelemaan ja purkamaan olojaan. Ja jos oma joukkue ei voita niin mitä siinä auttaa hajottaa vastustajan kannattajan naama moottoripyörän kettingillä? Miten se helpottaa yhtään mitään?


Suloisen sujuvia sunnuntaimietteitä,


Sus'


Joe Cocker - I come in Peace


2 kommenttia:

  1. Tuo on ihan totta. Netissä solvaaminen on paljon helpompaa. Väkivaltainen fanittaminen on minusta syvältä. En ymmärrä.
    Fanaattisen kannattamisen voi kohdistaa kenties muutekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fanaatikot ottaa asian liian tosissaan, asia kuin asia.

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)