sunnuntai 22. elokuuta 2021

Muumimukimafia

 Turkulaisyrittäjät ovat perustaneet Muumimukit rahaksi -nimisen firman, siis oikeasti;) O tempore, O mores, oi aikoja, oi tapoja! Sinänsä ihan viatonta, ei mitenkään rikollista ja tienaahan siinä sen verran että kannattaa. Norjassa siis julkaistiin Vuorilla -niminen muumimuki ja sehän on saatava kokoelmiin hinnalla millä hyvänsä. Toivat 150 - 200 mukia (jutun tekohetkellä oli satakunta, loppu siis heidän arvio). Kolme tyyppiä reissussa, aluksi mukeja sai rajoituksetta vaan rajat tuli, lähinnä kai suomalaisten intoilijoiden tähden. Aavistuksen kuulemma naureskelevat norskit, ei pahalla mutta hieman ihmetellen, suomalaisten hurahtamista muumimukeihin.


Aint no mountain high..

Niin, myyvät siis mukit nelinkertaiseen hintaan. Kyllä, luit oikein. Jos muki norjassa maksaa sen ..ööö..20 ekee niin niistä siis saa 80-100 helposti. On siinä Tove Janssonin möykyllä, tai sen kuvalla, hintaa. Vaan kaikki mikä on pois alkoholista ja muista paheista on aina hyvä. Kunhan nyt ei lapset näe nälkää että äippä tai iskä saa Muumi-mukinsa ;DD


Mauri Kunnas -kokoelmani täydentyi Hullunkuriset linnut -teoksella. Maksoi divarissa 7,- ja ei, en suostuisi maksamaan siitä 28,-, en edes 11,-, tässä kirjassa raja menee kympissä. Onneksi jäi sen alle;) Sus' on niin tyytyväinen, Maurin kuvallinen huumori putoaa ihan täysillä.


Pöllöistä kerrotaan seuraavaa:
"Missä harvinainen huuhkaja, 
suurin pöllömme sattuu liikkumaan,
sitä seuraa leppymättömien
varisten kiroileva lauma.
Tyhmänrohkeaa touhua sillä
huuhkaja syö mielellään variksia! 
HU-HUU!"


Upeita kuvia, informatiivista tekstiä!! Loistopakkaus! Tosin pieni lipsus käynyt, linnut elävät parvissa, ei laumoissa.


Hehkutin torstaina uutta suomiorkkaa, Blame me!tä. Olen kuunnellut eka levyään ja pienoinen petymys joskin muutamalla kirkkaalla helmellä: Off the Radar jytisee kivasti ja lainabiisi, All the Things She Said (kyllä, se t.a.t.u.n hitti!) on saletisti keikoilla hieno hetki.


Tästä tulee jotain..ehkä...en ole niin saletti kuin
olin Haloo Helsingin kanssa mutta tässä on jotain sellaista
mikä uppoaa, tarvitaan vain vielä parempia biisejä.

Sen sijaan kokenut kehäkettu, Noora Louhimo (Battle Beast), jytisee hienosti soololevyllään Eternal Wheel of Time and Space. Levy on tullut ulos jo maaliskuun alussa vaan minun korvat se tavoitti äskettäin. Tykkään koko levystä, tyylit vaihtelee rockin ollessa punainen lanka Nooran äänen lisäksi. Tähän nimibiisi:


Upea ääni, rokrokrok!!


Pupellan tässä tomaatti-oliivi-basilikajuustoa, milbona. Kohtuu hyvää,  mietoa ja pehmeää. Tulee moisia maisteltua kun käy ruokapankissa ja koska Lidl toimittaa aika paljon avustusruokaa niin pääsee maistamaan jotain mitä ei ehkä ostaisi kaupasta, köyhällä ole varaa juustolautasia kasata. Ja tämä Deluxe -sarjan Viettelys, lämminsavulohipate, aivan järjettömän hyvää!!! Menee ostoslistalle, jätän vaikka saunaoluet väliin ikuisiksi ajoiksi, vaihdan viettelykseen. Enpä ole vähään aikaan maistanut mitään näin hyvää!!

 Kiitän tässä Jyväskylän Ruokapankin henkilökuntaa ja Lidliä, on se hienoa että saksalaisella ruokatavarakaupalla on varaa ruokkia suomalaisista kaikkein köyhimpiä, kiitos. Kiitos. Vielä yksi - kiitos!!




Pakko nostaa esiin täydellinen esimerkki suomalaisesta sisusta: Emilia Soini, 25-vuotias squashin pelaaja, sai 17-vuotiaana alkaneisiin oireisiin viimein selityksen, hänellä on vaikea keuhkoahtaumatauti. Eli siis hän saa paljon huonommin happea vereensä, keuhkojensa tilavuus on 3,3 litraa kun se normisti on 4-6 litraa. Tästä huolimatta hän on vienyt useita Suomen mestaruuksia.

Sitkeä ihminen, todella!


Lääkärikin oli aivan ihmeissää että kuinka on mahdollista... . Maailmalistan 47. tällä hetkellä, miettikää!! Älytön mimmi, pisteet kotiin ja syvä kumarrus!!

Mikä sinua motivoi?

– Se, että on parempi kuin muut.

Onko se sinulle pakkomielle?

– On, Soini vastaa ja virnistää.


Tästä I-S:n juttuun.

Lopetetaan sateenkaaren väreihin, yliopiston päärakennuksen lipputangoissa ylpeänä liehuen....



Suloisen joutilasta sunnuntaita,



Sus'

6 kommenttia:

  1. Ei syö Pöllö eikä ystävänsä huuhkajakaan variksia, pois se meistä. Nyt on Mauri-setä väärässä..
    Jos vain saisin tuon oman bloggerini toimimaan, niin kertoisin mitä nähtiin meidän olkkarin ikkunasta korpin duunailevan tässä päivänä muutamana.
    Osaisitkos auttaa - joku on pielessä asetuksissa, varmaan kohdassa Sivuston syöte? Siitä varmaan johtuu, ettei tule ilmoitusta uudesta päivityksestä, luulen ma. Ongelma on siis Pöllön päässä. Minkälaisia tietoja ja missä kohtaa pitäisi olla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ravinto
      Huuhkajan ravintoa ovat jyrsijät ja muut nisäkkäät, linnut, matelijat, sammakkoeläimet, kalat sekä kovakuoriaiset ynnä muut selkärangattomat. Huuhkaja voi saalistaa isojakin eläimiä, kuten variksia, lokkeja, siilejä, jäniksiä ja kissoja, joskus jopa kettuja, muita pöllöjä ja sääksiä.[13][14]

      Wikipediasta eli Mauri-setä ei ollut väärässä. Siksi näistä kirjoista tykkäänkin, osittain, että niissä on faktat kohdillaan.

      Poista
    2. Siks oonkin Pöllö vain..

      Mauri on jees, mä tykkään kans, en oikeasti epäile hänen tietämystään.

      Poista
  2. Kunnaksen kirjat on tosiaan mainioita, aikoinaan eniten iski se Etusivun juttu. Siinä oli kattava teema ja silleen pitkän linjan onnistuneita vitsiä, jotka alustettiin aiemmin ja sitten toteutui loppupuolella. Lisäksi liitteenä oli se sanomalehti, jota siinä kirjan ajan yhden päivän tehtiin. Huippu! 👍🏻

    Mun korvaan molemmat likat lauloi ihan hyvin, eka ehkä yritti jotenkin liikaa olla dramaattinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan uusi juttu tämä Etusivu, täytyypä käklettää.

      Juu, saattaa olla vähän jännitystä pelissä kun eka levy ja silleen. Laulaminen kun paljastaa laulajan fiilikset vaikka olisi kuinka kehäkettu..

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)