maanantai 2. elokuuta 2021

Saran sanomiset

 Ihmettelin tässä pari päivää Sara Kuiviston seuraavaa kommenttia:

– Me suomalaiset ajatellaan niin helposti, että me ollaan rumia ja huonoja ja paskoja ja ulkomaalaisilla on kaikki paremmin. Ei se niin ole, tuolla juoksi ihan samanlaisia likkoja kuin minä.

Ketkä niin ajattelee?? En ainakaan minä, itsetuntoni on ollut aika hyvä jo pennusta asti. Tosin ymmärrän kyllä mihin hän viittaa: Seitsemänkymmentä-kuvulla kun oltiin reaalipoliittisista syistä huolella rähmällään päin suurta ja mahtavaa, niin olihan suomalaisten itsetunto vielä aika paska, aina itkettiin kun hävittiin jääkiekossa ja totuttiin siihen. Vaan kun Suomi voitti sen jääkiekon MM:n 1995 niin alkoi jokin näkyvä muutos yhteiskunnassa, suomalaisten kollektiiviseen alitajuntaan hiipi omanarvontunto positiivisella tavalla joka alkoi realisoitua tekoina, menestyksenä maailmalla. Oli Nokiaa, Sandstrormia ja muita musagenren menestyjiä.




Tultaessa 2000-luvulle se paska omantunnonarvo oli enää sen suuren ikäluokan ongelma, itse ainakin havainnoin että ei silloisilla kaksi-, nyt nelikymppisillä ollut tuollaista samalaista draamaa asian kanssa. olivat tottuneet siihen että suomalaiset on ihan samanlaisia kuin kaikki muutkin maailman kansalaiset, välillä syntyy menestystarinoita, välillä mennään metsään. Nykyisistä parikymppisistä ei enää edes tunnista moista itsensä dissaamisen piirrettä, hävisi parissa sukupolvessa kun tuli tarpeeksi esimerkkejä siitä että se suomalaisuus ei syy miksi ei menesty.

Vaan olen ilmeisesti pahasti ollut väärässä kun kolmekymppinen nainen tuollaisia heittelee, vaan sitä mieltä olen että tuo yleistys on ihan perseestä. Eli neiti Kuivisto, ihan olet nyt oman pääsi varassa tässä ajattelumallissa, kuulut aivan varmasti vähemmistöön paskoine itsetuntoinesi. Onneksi viimein onnistuit niin ehkä pääset eroon tästä saletisti uraa jarruttavasta ajattelumallista. Kaikista huvittavinta on että ilmeisesti et ole katsonut peiliin muiden silmin, olet ihan helvetin söpö nainen.




Tuollaisia ajattelin mutta en aikonut asiasta postata kunnes luin toisen aivopierun:

– Teidän miesten voi olla vaikea ymmärtää, kuinka ylpeä olen hänestä, Kuivisto sanoi.

Tämä siis liittyy siihen että hän on ylpeä Kristiina Mäestä joka synnytti alkuvuodesta lapsen ja jo nyt kilpailee. Minkälaisia miehiä on Sara Kuiviston ympärillä? Jotain luolamiesjäänteitä omaavia, kuolaavia patriarkaatteja joiden mielestä naisen paikka on nyrkin ja hellan välissä, ja jotka eivät mitenkään voi ymmärtää/käsittää/tajuta että synnyttäminen on helvetin rankka kokemus?

Sara Kuiviston maailmassa siis miehet eivät osaa olla empaattisia ja suomalaiset ovat rumia ja huonoja! 


Voi vittu mitä paskaa!!!!!!!!!!!!!


Tule ihmeessä pois noin pimeästä paikasta, normaalien ihmisten keskelle, ja elä normielämää vähän aikaa niin  huomaat että ajatuksesi ja tuntemuksesi kaipaavat vähän päivittämistä. Ei huonot ja rumat suomalaiset sai aikaan Angry Birdsejä ym. menestyksiä, ne huonot ja rumat jäi 70-luvulle ja kuoli pikkuhiljaa sukupuuttoon... tai niin ainakin luulin.


I-S:n juttu ja toinen joihin tässä postauksessa viittaan.


Vaan onnea ja menestystä, Suomen ennätykset paukkuu, hienoa!


Sus'


2 kommenttia:

  1. Suomalaisilla on niin valtavasti upeita saavutuksia elämän eri alueilla että on tosiaankin ihme miten nuo vanhat kasvatuksen tuottamat ajatusmallit niin sitkeästi sinnittelevät. Kuuluu asiaan vähätellä itseään ja saavutuksiaan, etenkin silloin kun meitä kehutaan 😀 Hitaasti nousee kansalllinen itsetuntomme, mutta kyllä se nousee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärtäisin paremmin jos Sara olisi viisikymmentä tai yli mutta että 29v:O Eli on juuri siinä 2000-taitteessa ollut kymmenkunta vanha ja kokenut kaikki ne menestykset, ehkä se johtuu yleisurheilusta, siellähän on ollut jokusen vuosikymmenen hiljaista menestyksen puolella, edes keihäskarjuja ole enää, nyt tullaa kotiin kesken kisojen.

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)