tiistai 11. elokuuta 2020

Kirjoja yöpöydällä ja huomioita sellieläimistä

 Ostelin euron pokkareita miniläjän, perus Jack Higginsia agentti/vakoilujännärin nälkään (Viimeinen palvelus, Kovalla kädellä, Siperian pohatta) ja draamaa niin että heikottaa:


Katja Kettu - Kätilö

Olen leffan nähnyt joten tiedän suurinpiirtein missä mennään. Tuli itseasiassa uusintana tv-stä viime viikolla(?) ja väistin kun oli tuo kirja jo silloin hyllyssä.

Kiinnostaa aina kun on II maailmansota aiheena, mun ikuisuusprojekti: Miksi? 

(piti tappaa keskitysleireissä miljoonia juutalaisia +homoja, poliittisia vastustajia, romaaneja, vammaisia(häkäpönttöautot saksan malliin, häkä menee yleisönosastolle, ei moottoriin), Miksi saksalaiset lankesivat Hitlerin karjumiseen, Miksi kukaan ei yrittänyt listiä AHta (yritti, yli 40 kertaa, yleensä muistetaan vain operaatio Valkyria, Aatulla oli oikeasti aivan järjetön, lähes jumalinen tuuri) Miksimiksi...aika moneen miksiin löytynyt vastaus, lopullinen ratkaisu on edelleen juuriltaan härän peitossa vaikka alan tajuta senkin logiikan)

Ei haittaa yhtään jos kirjaa lukiessa pyörii päässä Kososen naama, on se vaan niin..oih! Uutishuoneesta (yle) lähtien olen fanittanut, kerrassaan hyvä näyttelijä sekä..oih!

Tarina on rankka, ei kun ahmimaan!!



Jeffrey Archer - Isän synnit

On mielikuva että olisin lukenut miestä aiemminkin vaan eipä listalla ollut tuttua nimeä, hmmm... . poliitikko ja kirjailija, paronin arvo, siis englantilaista yläluokkaa. Aika kova taustasuositus kun lähtee kirjaa pukkaamaan. Odotan jo nyt kovasti lukukokemusta, tunne on että pidän tästä. 

Luin takakannen ja pahus! (aitoon brittityyliin, äkkiä tarttui;D) - kirja on Clifton -kronikan toinen osa. Noh, en anna sen haitata. Sota-aika on tässäkin taustakangas, alkaa vuodesta 1939, ou jee!!




Scott Turow - Kumottu tuomio

Jaahas, asianajaja ja kirjailija, ei huono combo tämäkään. Olen lukenut Grishamini joten peruskaava lienee samanoloinen. Tuomioiden kumoaminen on DNA-tekniikan kehittymisen johdosta yhä yleisempää, varsinkin operettioikeustaisteluiden luvatussa maassa U.S. of A:ssa. Amerikan systeemi kun on se että pitää olla persoonallinen asianajaja joka viettelee juryn jäsenet, nuo 12  tavan kansalaista joiden käsissä on henkesi. Mikäli on vähänkään epäselvä setti, ei vars todisteita eli mennään aihetodisteilla ja lausunnoilla niin silloin alkaisi minulla syytettynä puntti vapisemaan. Ottaen huomioon yhdysvaltalaisten laajan yleissivistyksen jonka heidän ihan kaikille avoin ja tasapäinen koulutussysteeminsä..hetkinen, nythän sekotin Suomeen ja pahasti.. . Antaisinko henkeni 12 keskivertosuomalaisen käsiin? No en saletisti joten yhdysvaltalaisten käsiin vielä vähemmän !!!

Mutta siis joo, alkaa siitä että kaveri odottaa kuolemantuomion täytäntöönpanoa. Tuo on kanssa yksi saatana ihmeiden ihme niiden systeemissä - saat kuolemantuomion ja alat odottaa jotta milloin pääsee myrkkyruiskeelle. Joku saa ilmeisesti valittaa sun psta ja sinua kuulematta tästä tuomiosta, tai sitten ne vaan puhuu tuomittujen pään pyörälle sillä onhan se nyt yhtä helvettiä odottaa jonossa viikatteen vietäväksi vaikkapa 14 vuotta jonka jälkeen tulee lähtö. . Jotkut tosin arvostaa elämän niin korkealle että...en minä. Timo Soini pitäkööt prolifensä ja raiskatun tyttären lapset ihan itsellään. (ei siis ole TSn tytärtä raiskattu, vaan TSn mielipide on että mikään syy aborttiin ei kelpaa mutta hän onkin katolinen, ja katolinen kirkkohan on edistyksellisen kehityksen ja ajattelun pesä, myönsivät 1960-luvulla että maa pyörii auringon ympäri eikä päinvastoin. Noin 430 vuotta sen jälkeen kun se oli todistettu by Kopernikus - heliösentrinen-, eli aurinkokeskeinen maailmankuva)

Tuosta myrkkyruiskeesta pitää jupista: Idea on siis että ensin tulee letkusta tajunpoistajaa, sit hengityksen ja lihaksen lamaajaa ja lopuksi sydänmenpysäyttäjää. Noh, kuulostaa hyvältä vaan eipä toimi 100%, ihme vääntöjä ollut, kuoleminen kestänyt esim 27 min (normi myrkyllä 3 min) ja jopa 25% tapauksista on ollut jotain ongelmaa. tätäkään en ymmärrä: kaduilla kuolee Philadelfiassa ym. isoissa kaupungeissa joissa on huumeongelmaa, ihmistä ajoittain isolla otteella kun pääsee liian vahvaa kamaa jakeluun, yleensä sillon kun tulee uusi erä tai yritetään vallata toisten markkina-aluetta. Mutta siis, kuolettava heroiiniannos on jotain 0,1 - 0,2 grammaa kun se on jotain yli 80% tavaraa. Rojut ränniin ja ihminen vain hiipuu pois, taju lähtee, hengitys lakkaa ja sydän pysähtyy. Eli siis kaikki yhdellä aineella. 



Miksei siis teloituksia, jos niitä pitää tehdä, suoriteta heroiinilla? Gramma ruiskuun kamaa ja hyvää yötä. Ei ongelmia, ei saletisti jää kukaan henkiin.. . Kuolemantuomio on mielestäni se helpompi rasti. Jos saat 20-vuotiaana kuolemantuomion niin se siitä. Mutta jos saat life without parole (elinkautinen ilman mahdollisuutta hakea ehdonalaiseen) niin mieti siinä sitten 50-70 vuotta mitä tuli tehtyä silloin yhtenä iltana kun en ajatellut vaan toimin??? Ihminen sopeutuu juu mutta olisihan se ihan..en viitsi edes kelata, alkaa ahdistamaan=)

Itse kieltäisin kaikki valitukset ja tuomio päälle heti, mitä sitä kituuttamaan jossain kuuden neliön kopissa (siis jos olisin syyllinen, syyttömänä vinkuisin kuin purulelu ad/hd -lääkityksen saaneen rotikan hampaissa. Olen sellaisessa vajaat kaksi vuotta viettänyt ja lähtiessä kysyivät jotta tulenko takaisin ja vannoin että en. Ja tarkoitin sitä, en tee mitään sellaista missä olisi riski saada kiinteä tuomio kivitaloon, no way jose

Ja jos sellainen tapahtuisi kuitenkin jostain syystä niin en silti menisi takaisin, oman käden kautta ottaisi ohituskaistan.Ja ei, ei muuttaisi sellissä mieli, koiran elämä ei vaan onnistu Sujelta kovin pitkään.. 



On ollut psyyke joskus kunnon stressitesteissä kun on sattunut ja tapahtunut vaan niin ahdistavan, turhauttavan typerää mestaa ei ole keksitykkään kuin kivitalo (siis ei avo- eikä vähän väljempi linna vaan sellainen missä on kovimmat visakallot, murhaajat ym pitkät tuomiot saaneet, ja oikeasti vaaralliset, lähinnä arvaamattoman väkivaltaisuutensa vuoksi, lusivat.) Sanoi vartija että niin ne muutkin sanoo..jälkeenpäin tuli mieleen että olisi pitänyt heittää: -Minä lähden nyt ja jos tulen niin tulen, en usko että tulen. Mutta se on varmaa että sinä olet täällä huomennakin. Ja ylihuomenna. Sillä eihän tässä kunnassa ole mitään muita työpaikkoja kuin tämä linnake. Vitun spede! (ei Pasanen mut joku savolainen kuitenkin;D) Oli sen vakiovitsi ja niinhihihihauskahahaha.. .


Kun nyt jaarittelen niin täytyy sanoa että yksi kokemus oli aika siisti tuolla linnareissulla - luin Elukkatehdas -nimisen kirjan. Siis lukea nyt vankilassa ollessaan vankina, kirjan joka kertoo yhdysvaltalaisen vangin lusimisesta ja karkausreissuista;D  Toisaalta se oli oikeasti helpottava lukemus* sillä onhan suomi-linna hotelliloma verrattuna johonkin jenkkilän San Quentiniin ym Alcatrazeihin verrattuna.

"Ricky was a young boy, he had a heart of stone" 18 and life, viihtyisitkö?
Alcatrazin selli, samankokoinen oli Sukevan väliaikainen kotipesä
paitsi että oli kunnon vessa ja pöytä ja telkkari. Itse linnake oli melkein yhtä paskassa hapessa, peruskorjausta vailla siitä 1980-luvulta lähtien, itse viihdyin 2004-2006

Olette varmaan huomanneet että olen joskus kuin sarvikuono posliinikaupassa, päätin nimittäin tuon reissun aikana että en enää valehtele itselleni. Enkä ole. Jos jotain teen/sanon jollain tavalla, pystyn aina itselleni rehellisesti selittämään miksi näin tein/sanoin. Olen myös yrittänyt lopettaa valehtelun ihan kaikille muillekin ja silloinhan syntyy collateral damages (jostain syystä tuo engl termi sopii tähän hyvin). 

Kaikki kun ei tod kestä totuutta, tai osatotuutta, osanhan meistä jokainen, kokonaisuus on sitten se totuus, itsestään/asioistaan. Nykyään olen myös oppinut olemaan hiljaa..tai oppinut ja oppinut, huoh....Voisin itse vielä hioa ilmaisuani ja toisaalta myös tod opetella olemaan vaiti, aivan hiljaa (juicen levy, hyvä sellainen). Mutta yhtä en karsi - sivupolkuhakuisuuttani!! Lähtee välillä nää tekstit ihan lapasesta=)


Pasi Ilmari Jääskeläinen - Harjukaupungin salakäytävät

Siis wau!!! Nyt on jee!! ja Jihuu!! Kirja joka sijoittuu Jyväskylään. Takakansi hehkuaa kirjailijaa jotta teoksissaan on ihan normiarkea joka sitten jollin tavalla nyrjähtää paikoiltaan ja muuttuu toisenlaiseksi todellisuudeksi. Siistiä!!

Romaani rakkaudesta, luopumisen vaikeudesta ja menneisyyden virheistä. Noh, olen rakastunut pari kertaa, oikein kovastikin, virheitäkin on tullut tehtyä, ajoitain jopa vähän liikaakin mutta luopuminen ei ole minulle vaikeaa. Ei tavarasta, ihmisistä, tavoista eikä ..noh, ei mikään luopuminen ole ahdistanut. Hmm, olen vajaa tai sitten kasvanut ylitse tämän asian, en tunnista luopumisen vaikeutta. Vaan kirja kuulostaa hyvältä, arki joka vinksahtaa on aina hyvä lähtökohta;D

Kunhan en nyt vaan joutuisi lukiessani luopumaan tästä hyvästä ennakkokäsityksestä. Ei se vaikeaa olisi enempi saattaisi vi..ketuttaa...eh;DD (kylläpä taas olen verbaalinokkela, niiiiin nokkela, oih!" sokaistun omasta neroudestani, minä olen Hyvä!)



Sellaisia kirjoja luettavaksi on hankkinut ystävällisesti hän. Itselleen. Kukas sen Sujen hännän takut selvittää jos ei Sus' ite? Kun ei oo sitä alfanaarastakaan...

*lukemus = lukukokemus, olenko keksinyt uuden sanan? "-Millainen lukemus Kätilö oli? -Erittäinkin uusia ajatuksia synnyttävä, kirja ikään kuin kätilöi ajatuksiani...

Lukeminen on kyllä parhautta, laatuaikaa itsensä kanssa, kera sanasepon suoltaman kertomuksen. Hyvästä kirjasta nauttii lukemuksena, ja jos jotain vielä oppii niin täydellistä. Matkustelua ei oikeasti tarvitse tehdä ihan itse jokaista metriä, lentämättä jättämisen kestää helpommin kun on kirjoja joiden sivuilla voi lentää ja päästä näkemään mitä siellä toisella puolen maailmaa on, muutakin kuin Haloo Helsingin Elli ja kundit=)



Sus'


Hyvät autoilijat - koululaiset alkaa taas 
pyöriä liikenteessä!! Ja muistakaa että niistä kaikein pienimmistä vaahtosammuttimista 60 000 on ihan ekaa kertaa koulutiellä ja liikenteessä osittain omalla vastuulla, aluksi saattaa olla vanhempi mukana vaan pian ne improaa siellä ihan itsekseen. Lapsen elämään kuuluu impulsiivinen toiminta joten ole sinä se aikuinen vastuunkantaja ja ennakoi, lapsi ei vielä hahmota tarpeeksi.

6 kommenttia:

  1. Minä olen allerginen toiselle maailmasodalle. Natsit on jotenkin niin peruspahiksia kaikissa kirjoissa, leffoissa. Helppo nakki. Hakaristi=äärimmäinen pahuus. Kätilöstä en tykännyt muutenkaan (kirjana luin, leffaa ei tehnyt sen jälkeen mieli nähdä). Raakaa tekstiä.
    Minulla on myös ongelma sarjojen suhteen. Keskeltä en voi aloittaa. Eka osa aina ensin.
    Olen siis ongelmalukija ja ongelma katsoja. Taidan siirtyä fantasiamaailmaan. Sain synttärilahjaksi hobitti-leffat ja uusia tolkien-kirjoja. Pois kavala todellisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei ikannata antaa todellisuuden häiritä=)

      Mulla taasen on hakaristikoukku, kaikki mulle missä hakarsiti tänne heti nyt=) Ärsyttää Aatussa kun meni ja pilasi hyvän symbolin, rikos symbolismia vastaan!! Tuomitsen AHn tappamaan omin käsin ja syömään kokonaisen naudan ja koska rangaistus niin vaikka nautaa ahmii niin nälkä ei lähde. Haa, kyllä tällä pääsee helvettiin tet-kokeiluun? Olisi hyvä duunia, keksiä rangaistuksia syntisille..

      Poista
  2. Aamulla aloitin lukemaan tätä postausta ja megapäänsäryn vallassa totesin etten nyt jaksa mitään kirja-arvosteluja... (Se oli vellonut eilis aamusta ja poistui vasta tänään iltapäivällä ja kaik ol kamalaa elomme tiellä.) Kesällä jäi harmittamaan etten missään vaiheessa kerinnyt/nähnyt/löytänyt kesädokkarialekoreja kuin tyhjinä. Niistä tekee mainioita löytöjä! Tai tällaselle joka lukee mitä vain, mikä tahansa aakkonen on löytö :o Rehellisyys olisi hyve johon on todella vaikea yltää, sillä se hiljaisuuskin voi olla muunneltua totuutta. Arvostan rehellisyyttä todella korkealle, ehkis korkeimmalle meidän hyveistä. Hatun noston arvoinen paikka Sus'! Ja jatketaan lukemista! Olen myös varovainen liikenteessä!

    VastaaPoista
  3. Niin nämähän ei vars arvosteluja ole vaan ikäänkuin ennakkotunnelmia varikolta;D

    Tuo rehellisyys on tuonut mukanaan sen että iso osa ihmisistä jotka ennen pyöri kuvioista, on poistunut. En ole pyytämättä kommentoija mutta kyllä jos räikeästi valehdellaan päin näköä saatan huudella sivustakin. Elämän arki on oikeasti helpompaa kun ei valehtele, silloin ei tarvitse koskaan miettiä mitä on kertonut kenellekkin, ei mene tuollaiseen energiaa. Plus tästä saa aina keskustelun aikaiseksi. Ja kun ei itselle varsinkaan niin on helpompi tehdä päätöksiä ja seistä niiden takana. Mullla toki vielä korostuu kun vietin aikaa tapavalehtelijoiden kanssa eli oli piirissä kaikenmaailman konnaa ja low-lifeä, tosin näistä ns kvirallisesti kunnollisista ihmisistä ja niiden "hyväällisyydestä" ollut paljon enempi vääntöä. Moni uskoo olevvansa niin hyvätapainen, oikeamielinen ym ja niitähän on kiva tiputella jalustoilta, siis kuten sanottu, sarvikuono poliinikaupassa - Long Live Ido59

    VastaaPoista
  4. En ole lukenut noista mitään, en edes Kettua. Vanhemmiten olen ehkä sulkenut silmäni joiltain asioilta, ahdistavilta asioilta. Kiitos kirjavinkeistä, ehkä olisi hyvä tulla pois joskus omalta mukavuusalueelta. Rehellisyys maan perii, sanotaan, en ihan usko tuohon mutta rehellisyyteen uskon. Niin pääsee paljon vähemmällä. Kiitos rehellisyydestäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän sitä tuppaa tekemään itseukin. Kun huomaa että on niin paljon asioita joihin ei yksinkertaisesti voi vaikuttaa niin sitä hieman kyyniostyy ja jättää asioita huomiotta, mitä sitä paskaa psyykeessään kantamaan jos ei voi auttaa asiaa. Toisaalta onhan se vähän strutsimaista työntää pää piiloon jotta ei näe ja kun ei ole silmissä niin ei mielessä. Tuo kyllä pitää oaikkaansa, en ole muuten sosiaalisessa mediassa paitsi tää blogi niin mua ei hetkauta some-myrskyt, päinvastoin ihmettelen naureskellen jotta mitä siellä vaahdotaan joutavasta.

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)