lauantai 8. elokuuta 2020

Saturday Classics 080820 Tom Waits

Tom Waitsin kaksi ensimmäistä levyä, Closing time -73 ja Heart of saturday night -74, pyöri mulla repeatilla jossain vaiheessa, en juuri muuta kuunnellutkaan muutamaan viikkoon. Hurahdin siis tyystin=)


Mies ja työkalu


Ja miksi en olisi hurahtanut sillä tunnelman luomisessa mies on vertaansa vailla. Viskin ja tupakan polttama ääni kähisee outouksia pianon kilkattaessa ja orkesterin taustoittaessa näitä hämäriä balladijazzeja, siis in the mood todellakin!


Laitan tähän ensimmäiseksi yhden biisin aiempaa tuotantoa, varsinainen klassikko sen jälkeen.


(Looking for) The Heart of the saturday night
(täytyihän tämä laittaa, ihan nimenkin takia=)



Langalla eli The Wire on jenkkiläinen rikosdraamasarja joka kuuluu Sopranoksen ohella 2000 -luvun parhaimpiin sarjoihin ja mm. Idris Elba löi läpi itsensä ja on sen jälkeen tehnyt tonnikaupalla hyviä leffoja ja sarjoja, meitsi diggaa ihan kympillä.  

Ja sieltä löytyy myös Sujen klassikko tälle lauantaille eli Way down in a hole, sarjan tunnusbiisi jonka ainakin ensimmäisillä tuotantokausilla laulaa itse Tom Waits, jossain välissä siitä tehtiin uusia versioita mutta tuo Frank's wild years -levyltä (-87) löytyvä helmi muistuttaa että paholainen on pidettävä montussa jottei se pääse meitä kiusimaan.


"Better keep devil way down in a hole"



Tom jos sattuu olemaan uusi artistitutavuus ja kolahtaa niin olet löytänyt kultasuonen ja kuuntelemista loppuvuodeksi, löytyy nimittäin 18 studioalbumia;D

Laitan tähän lopuksi vielä Mule variations -levyltä biisin Hold on niin saatte perspektiiviä miehen tekemisistä, levytys on vuodelta -99 ja tämä nimenomainen biisi on kovin samanoloinen kuin alkupään biisit. Väliin mahtuu paljon härömpiä ja outoja biisejä mutta aina niissä on se Wauitsin viehätys, se tunnelma jonka mies kuin taikoo äänellään ja kauniinrumilla raapaisuillaan, karheita biisejä karheasta elämästä.


Hold on

Bloggerissa on outo juttu - kun lisää valokuvan niin se tekee automaattisesti siihen linkin jota klikkaamalla se vain siirtää kuvan omaan ruutuunsa eli siis aiemmin oli niin että kun klikkasi kuvaa, teki saman mutta nyt se väsää siihen erikseen linkin?? Kysyn vaan mikähän idea tässä nyt oikein on?

Klassisen kaunista lauantaita,

Sus'


p.s. Anagrammi-kone löytyy linkin takaa, esim susu petal = Elsa Tupsu, aivan loistava salanimi;DD

11 kommenttia:

  1. Täällä Elsa Tupsu, soitannollista lauantaita.

    Joo, Tom Waits is The Man! Joskus aikanaan minulla oli kaikki hänen albuminsa ja ne tuli todellakin soitettua ihan puhki.

    Idris Elba on muuten tosi namu!

    Waits esiintyy myös joissain leffoissa, oletko nähnyt Jim Jarmuschin Down By The Law, laitan tähän linkin yhteen kohtaukseen leffasta: https://youtu.be/7rK3s_BP9kE

    Waitsin yhdessä Crystal Gaylen kanssa levyttämä soundtrack Coppolan leffaan One from the heart on myös kuuntelemisen arvoinen, Crystalin ääni sointuu hyvin Tomin ääneen. https://youtu.be/ngDLARtxU0U

    VastaaPoista
  2. Tupsahti linkkiä vino pino, kiitos=) Idris on sellainen iiiiso, kiltti
    nallejarhu=)

    VastaaPoista
  3. Tuttu nimi, mutta ei kyllä edelleenkään iske, mutta persoonallinen ääni on Tomilla!
    Bloggerin linkkeistä ei oo mulle tullut vastaan tuollaista outoutta. Miten lisäät kuvat? Linkillä vai valiten Googlen kuvagalleriasta? Mun kuvat kun on pääosin Flickrissä, niin itte lisään ne html-editointipuolella, jolloin näkee ettei tuu mitään ylimääräistä. Pikahaulla ei näkynyt äkkiseltään selitystä, mutta vaihtamalla editorin moodin html-muotoon näkee sen kuvan muotoilut, että mitä siinä oikein on.

    tv: 'Mopsi toimitti'

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koneelta lataan kuvat, ihan normi jpg ja niin kuin olen aina tehnyt. huomasin saman Ainamariin blogissa, kuvien alla oleva teksti linkittyi siihen kuvaan, teke sen automaattisesti, outoa. laitoin asiasta kysymyksen ylläpidolle,kai tuo selviää.

      Tom Waits tekee vähän härömpää settiä joskin ne kaksi ekaa levyä ja varsinkin heart of the sta... on sellaista muksaa bluesahtavaa, jatsahtavaa balladia, rauhallista mutta oudolla twistillä=)

      Poista
    2. Kyllähän Bloggeria tosiaan kehitetään koko ajan, nyt hiljankin meni se käyttöliittymä uusiksi, joten ehkä tuo on jokin vastaava. Sieltä html-editorin puolelta saa kuvan linkin poistettua, mutta siitä koko koodista kannattaa ottaa eka kopio leikepöydälle, kun liian vähän/paljon poistamalla sen rikkoo helposti, niin sitte voi vain palauttaa koodin takas leikepöydältä. Ja vähiten on ihmeteltävää htmlää, kun ei kirjoittele mitään, vaan lisää pelkän kuvan ja sitte avaa sen editorin.

      Kokeilin itsekin tuota ja sinne tosiaan tuloo linkki. Html-moodin kun aukaisee, niin kuvan 'ympärillä' on se linkki ja jos poistaa '<a href="...' -alkuisen pätkän siihen asti, jossa se loppuu seuraavaan >-merkkiin ja sitten lopusta sen linkin loppumerkin </a> ja jättää muut siinä välis olevat, niin pitäis olla kunnos. Toki eihän tuo oo kunnon ratkaisu, vaan ehkä jostain asetuksista löytyy oletusvipu, että tehdäänkö linkki vai ei. Se on ehkä uus ominaisuus ja laitettu oletuksena päälle kaikille.

      Poista
    3. Kun sitä linkki-kuvaketta klikkaa niin tarjoaa vaihtoehdon poista linkki, sille ne sain pois. tuo koodin ja htlm-jotainjotain..öö..hämärää;DD Osaan mennä nettiin aiheuttaa ihastusta, rähinää ja naurua, eiks se riitä koodiksi? ;D

      Poista
    4. Ok, no tietysti. Helpoin toki tuon valmiin toiminnon kautta, mulla vain on atk-hemmon taustalla meno ekana sinne koodipuolelle, mutta tärkeintä, että löyty! 👍

      Poista
  4. Nyt on taas hemmoteltu Susupetalia ja Lepistä oikein urakalla! Viimeiset kymmenen vuotta ollaan odoteltu josko mies vielä tulisi tänne kulmille konsertoimaan... Mukavaa maanantaita! Tällä on hyvä aloittaa :) Sieltä tulee luokallinen untuvikkoja, pitäisköhän vetäistä vähän Waitsia niille... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä untuvikkoja, missä? Hämärä viittaus...
      Tom Odottaa & Untuvikot;DD

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)