torstai 13. elokuuta 2020

Turhaa häpeää ja turhauttavan häpeämätöntä

 Seuraavassa jutussa on mielestäni jotenkin ihan kaikki pielessä, I-S:n joka maanantaisesta lasten suusta -juttusikermästä:

– Olin kahden lapseni kanssa pankissa. Jonoteltiin siinä aikamme. Kun viimein pääsin asioimaan, lapset olivat jo tosi kyllästyneitä odotteluun. Mitään leikkipistettä ei ollut joten he alkoivat leikkiä koiraa.

Lapset konttasivat ympäri lattiaa nuuhkien toistensa pyllyjä. Ja eiköhän vaan käyty minunkin peräpäätä haistamassa, ja kielloista huolimatta. Olisin voinut vajota maan alle häpeästä. Eikä meillä kyllä ole tapana tuollaista leikkiä kotonakaan.

Ensinnäkin, en ymmärrä miksi äiti häpeää leikkiviä lapsiaan, leikkihän on lasten työtä ja jos koiraa leikitään niin silloin haistellaan perää, tietty.

Toisekseen, jos lapsi ei tottele komentoa useasti toistettunakaan niin jotain on vialla, kyllä aikuisella pitää olla auktoriteetiä lapseen sen verran että uskotaan kun sanotaan. Itse muistan että viimeistään toisella sanomisella tottelin, oli äänessä sen verran tiukat sävyt että toimi=)

Kolmanneksi ulkoisttetaan syy pankille, ei ollut leikkipaikkaa. Höh, onko pankilla jokin velvollisuus järjestää leikkipaikka? Miksi ei voi ottaa mukaan iPadiä tms jotta lapset jaksaa odottaa? Sillä kyllähän luulisi jokaisen aikuisen oppineen että pankki jos mikä on se paikka missä nykyään jonottetaan kun suurin osa asioista hoituu omalta päätteeltä, ihan kotoa. Ja kun lapset leikkii niin sitten hävetään.

En vaan ymmärrä tuollaista ajatusmaailmaa.


kuva evidencia.fi


Nyt on asiat mallillaan kun dopingistä kärähtäneet saa syytteen urheilupetoksesta. Olen tuuminut jo kauan että kun urheilija kärähtää ja menettää mitalinsa niin jää kuitenkin ne rahat jotka on ansainnut huijaamalla. Jos dopingista halutaan eroon niin pitäisi urheiljoiden saada samanlaiset rangaistukset kuin tavan kansalainen kun huijaa. Petos on petos ja rikoshyöty valtiolle!! 

Sillä kun siitä häpeästä toipuu ja löytää urheilun tilalle jotain muuta niin mikäs siinä on pällistellessä kun on ne kunnan lahjoittamat tontit, talot ja muu nanna. Ei muuta kuin kaikki takaisin perintään!! Näin käy muillekin kiinnijääneille huijareille. Jos tietäisi etukäteen että sanktiot ulottuvat myös materiaalisiin hyötyihin niin voisi jarruttaa enemmän haluja käyttää. Tosin saattaa olla että ei sittenkään kun kerran riskinä on että naisille kasvaa pallit ja karvaa, miehet alkavat nyyhkimään ja hempeilemään kun hormoonit sekoittaa systeemit ja vielä vaan vedetään. Tästä juttuun virolaisista kärähtäneistä 

Toisaalta taasen urheilupomot pääsevät kuin koira veräjästä ja jatkavat tonteillaan, ei kun kenkää vaan. Sillä tapaus Myllylä ja Suomen kotikisat 2001 kyllä rankaisi sitten taas turhan paljonkin urheilijaa, lopultahan mies tappoi itsensä kun ei kestänyt häpeää. Paskaa koko doping ja sitä myötä koko urheilu, perustakaa oma sarja doupatuille!! 

Ja miksei se kilpailukielto voisi olla lopullinen? Siinä pulmaa, otanko dopingia ja samalla mahdollisuuden että koko urheilu-ura menee? Nuorille kunnon kehityskeskustelu siitä mitä seuraa tekemisistään. Vituttaa nämä joohaugit ja heidän mitä ihmeellisemmät selitykset, kyllä pitäisi normaalinäköisen ihmisen joka joohaukkikin on, huomata kolmen sentin kantilla oleva punainen kolmio ja sana doping sen keskellä???  Aina kaikki on jonkun muun syytä, niin kuin Martti Vainion tapauksessa talonmies Pikkarainen piikitti!!??!! Siis oikeasti, miettisivät vähän ennen kuin kertovat peitetarinan, tai miettisivät ennen kuin piikittävät.


Muutama todella onnistunut Sus'huets:

Innostuneen koiran perusasento.


Tämä vain lumoaa, olen tuijotellut monasti ja jokin tässä on erittäin siistiä, tarvitseekohan kukaan, es jokin usk yhteisö/firma symbolia?

Täytän tänään 52v ja 7kk, osavuosisynttärit!!                                                                                                                                (oli aikoinaan ihan hyväksyttävä syy lähteä viihteelle;D)


Sus'


P.s. Ei enää lisää linkkiä kuviin eli bloggeri korjannut bugin, kiitos=)

2 kommenttia:

  1. Siis innostunut buudeli!

    Mutta eikös sitä olla maailman sivu jonotettu pankeissa... :o Siitä on kyllä niin kauan kun olen viimeksi sellaisessa laitoksessa käynyt, että ei oikein muista. Ja maailman sivu lasten on odotettu osaavan käyttäytyä viileissä pankkihalleissa. Rahaa pitää arvostaa ja se ei ole leikin paikka! ;)

    Urheilijat huijaa meitä niin kauan kuin se on mahdollista ja onhan se.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se varmaan syö päätä jos viereinen urheilija uhkuu testosteronia vaikka on nainen ja voittaa kiinnijäämättä, siinä alkaa miettiä että minä kans.

      Rahaa ei pidä arvostaa minään muuna kuin vaihdonvälineenä. Siitähän se paha ja paskaa alkaa kun sille annetaan itseisarvo ja sitä aletaan haalimaan sen itsensä takia, sittemmin sen tuoman vallan tähden. Useampi rikas saisi olla kuten Bill Gates joka on säätiöinyt suurimman osan keräämästään rahasta ja jakaa sitä pois tasaiseen tahtiin. Tosin jenkkilässä sellaisia ihmisiä on pakko olla kun ei ole tällaista systeemiä kuin meillä missä sitä jakaa valtio.

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)